Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa

28.6.2022 15:38 Pitkäaikaisen toimitusjohtajamme siirtyessä johtamaan Suomelle myönnetyn vuoden 2025 koripallon EM-kisojen alkulohkon järjestämistä, Suomen Koripalloliitto hakee uutta toimitusjohtajaa mahdollistamaan ja kasvattamaan koripallon menestystä myös jatkossa.

Suomen Koripalloliitto toimii Suomessa koripalloilua järjestävien yhdistysten liittona ja edustaa jäseniään kansainvälisessä koripalloliitossa FIBA:ssa. Koripalloliiton tarkoituksena on lisäksi järjestää monipuolista koripallotoimintaa kaikille lajin harrastajille ja olla osa kansallista liikuntakulttuuriamme.

Suomalaisen koripallon vuosien 2020-2024 strategian mukaisesti koris kasvattaa, koukuttaa ja liikuttaa. Visionamme on ”Be as good as you can be”. Koripalloyhteisön arvoja ovat elämyksellisyys, yhteisöllisyys, urheilullisuus ja virheen tunnustaminen sekä suvaitsevaisuus ja vastuullisuus.

Koripalloa harrastaa aktiivisesti reilut 50 000 suomalaista, joista pelaajalisenssi on lähes 22 000:lla. Lisenssipelaajista 70% on junioreita, jonka myötä toiminnalle on asetettu korkeat kasvatukselliset kriteerit. Koripalloliitossa on 194 jäsenseuraa, joille liitto järjestää vuosittain reilut 14 000 virallista ottelua. Näitä otteluita järjestämässä on yli 10 000 vapaaehtoista seuratoimijaa.

Pitkäaikaisen toimitusjohtajamme siirtyessä johtamaan Suomelle myönnetyn vuoden 2025 koripallon EM-kisojen alkulohkon järjestämistä, haemme

Toimitusjohtajaa

mahdollistamaan ja kasvattamaan koripallon menestystä myös jatkossa.

Tarjoamme sinulle

Todellisen näköalapaikan osana Suomen Koripalloliiton operatiivisen toiminnan voittavaa joukkueetta.  Tehtävässä vastuullesi kuuluu noin 20 hengen organisaation johtaminen ja kehittäminen, koripallon strategian ja siitä vuosittain kumpuavan toimintasuunnitelman toteuttaminen, seurojen toimintaedellytysten ja lajin olosuhteiden kehittäminen, sekä maajoukkuetoiminnan ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen. Toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu myös talousasioiden valvonta yhdessä taloustiimin kanssa.

Toimitusjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä miesten ja naisten Korisliigojen, alueiden ja seurojen, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Olympiakomitean, muiden lajien sekä Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA ja FIBA Europe) ja muiden koripallomaiden kansallisten liittojen kanssa. Yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja vastuullisuuden edistäminen ovat keskeisiä arvojamme, ja näitä toimitusjohtaja lajimme edustajana edistää.

Tavoitteena jatkossa on kasvattaa merkittävästi koripallon harrastajamäärää ja nostaa koripallon asema suomalaisessa liikuntakentässä kokonaan uudelle tasolle! Onko sinulla kykyä, halua ja energiaa nostaa lajimme uusiin korkeuksiin?!

Tehtävässä menestymisessä auttaa (mitä toivomme sinulta)

  • Vankka kokemus organisaation johtamisesta
  • Vahvat näytöt ihmisten motivoivasta ja valmentavasta esimiestyöstä
  • Koripallon ja lajin toimintakentän tuntemus
  • Hyvät kommunikaatiotaidot suullisesti ja kirjallisesti, myös englannin kielellä
  • Näytöt hyvistä tuloksista sidosryhmien kanssa työskentelyssä
  • Erinomaiset sosiaaliset ja tunneälyn taidot
  • Tehtävään soveltuva koulutus
  • Eduksi katsotaan kokemus seura-/järjestökentällä toimimisesta

Kiinnostuitko?

Hae paikkaa lataamalla CV:si ja hakemuksesi alla olevan hakupainikkeen kautta viimeistään 22.7.2022 mennessä. Kannattaa kuitenkin toimia mahdollisimman nopeasti, sillä ryhdymme käsittelemään ja haastattelemaan ehdokkaita jo hakuajan aikana.

Lisätietoja tehtävästä antavat koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo p. 050-511 8293 ja hallituksen jäsen Petri Peltoniemi p. 0500-840 912

Hae tästä >>

 
21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia