Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

28.11.2013 12:45 Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

Susijengi haluaa omalta osaltaan olla piristämässä vähävaraisten joulua ja toimii tänä vuonna valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijana.

Myös miesten ja naisten liigaseurat ovat laittaneet aktiivisesti hyvän kiertämään. Michael ja...

... Dionne Poundsin haastamina liigaseurat keräävät vähävaraisille joululahjoja. Kuvat: Ville Vuorinen & Kai Kilappa & Tuomas Venhola.

Jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Joulupuu-keräys toteutetaan eri puolin Suomea paikallisten Nuorkauppakamareiden toimesta. Joulupuu-keräyksessä yksityishenkilöillä ja yrityksillä on mahdollisuus lahjoittaa joululahjoja vähävaraisille lapsille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman joulupukin tuomisia. Nuorkauppakamarit toimivat paikallisesti mm. sosiaalivirastojen, MLL:n, Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Joulupuu-keräyksen vuoden 2012 valtakunnallisena suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tämän vuoden keräyksen suojelijaksi pyydetty Susijengi lahjoittaa Joulupuu-keräykseen yhteensä sata koripalloa.

- On ilo ja kunnia olla mukana Joulupuu-keräyksessä, joka piristää monen lapsen joulua. Olemme myös vilpittömän ylpeitä siitä, miten suomalainen koripalloperhe on aktivoitunut ja laittanut hyvän Poundsin sisarusten haastamina hyvän kiertämään, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Poundsin sisarukset moottoreina, liigaseurat jakamassa joulumieltä

Joulumieltä halusivat jakaa myös Suomi-koriksen ikonin, KTP-legenda Larry Poundsin jälkikasvu. Naisten maajoukkuepeluri, Catz Lappeenrantaa naisten Korisliigassa edustava tytär Dionne ja KTP-Basketin väreissä Korisliigaa pelaava poika Michael ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat auttamaan vähävaraisia perheitä.

– Ympäri Suomea on perheitä, joilla on taloudellisesti hyvin tiukkaa. Joulu on aikaa, jolloin tämä konkretisoituu ja me kaikki varmasti haluaisimme olla avuksi, Dionne Pounds kertoo.

– Koripalloseurat voivat haastaa katsojat ennen joulua tuomaan peliin valmiiksi paketoidun lahjan, johon on liitetty lappu, josta ilmenee onko lahja suunnattu pojalle vai tytölle. Lahjat luovutetaan eteenpäin esimerkiksi kaupunkien sosiaalitoimen tai seurakuntien kautta vähävaraisille perheille, jatkaa Pounds.

Ensimmäisenä oman keräyksensä ehti jo suorittamaan Tapiolan Honka, jonka viime lauantaina järjestämään keräykseen tuotiin alueen vähävaraisille peräti 300 lahjaa.

Lisätiedot: Joulupuu-keräys osoitteissa www.joulupuu.org ja www.facebook.com/joulupuu

Liigaseurojen keräykset vähävaraisille perheille (tilanne 28.11.2013)

HUOM! Seurat tiedottavat omista keräyksistään omilla sivuillaan.

 • La 23.11. Tapiolan Honka miehet & naiset
 • Pe 29.11. KTP-Basket, Kotka
 • La 30.11. Namika Lahti & SBG, Lahti
 • Ke 4.12. Äänekosken Huima
 • La 7.12. Nilan Bisons, Loimaa
 • La 7.12. Catz Lappeenranta
 • Su 8.12. Forssan Alku
 • Ke 11.12. HoNsU, Jyväskylä
 • La 14.12. Peli-Karhut, Kotka
 • La 14.12. Turun Riento
 • La 14.12. Salon Vilpas
 • La 14.12. Namika Lappeenranta

Lisäksi ainakin Kouvot, Kauhajoen Karhu, Lapuan Korikobrat, Tampereen Pyrintö, UU-Korihait ja ovat mukana keräyksessä, mutta lopulliset keräyspäivämäärät eivät ole vielä selvillä. Kataja Basket (Joensuu) osallistuu Joulupuu-keräykseen, joka ei ole sidottu yksittäiseen pelipäivään.

Lisätiedot: Joulupuu-keräys osoitteissa www.joulupuu.org ja www.facebook.com/joulupuu
 
30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

Näytä lisää vastaavia