Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

30.11.2018 22:36 Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

Mikael Jantunen ja Susijengi joutuivat jatkoajalla Venäjän puristuksiin. Kuva: Ville Vuorinen.

Perinteiseen tapaan Susijengi ei jättänyt kannattajiaan matalille verenpaineille. Sasu Salinin heittäessä vapaaheittoviivalta eron 13 pisteeseen 62-49 päätösneljänneksen alkupuolella Susijengillä näytti olevan kynnet syvällä lamaantuneen saaliin lihassa.

Vaikka Venäjä oli aloittanut työnsä eron kuromiseksi välittömästi puoliajan jälkeen, sato korjattiin vasta kalkkiviivoilla. Häikäisevästi pelanneen Dmitrii Kulaginin (26/7/5 syöttöä) komennossa itänaapuri rynni iskuetäisyydelle ja lopulta rinnalle.

Kiitos #6pelaaja... jälleen kerran. Kuva: Ville Vuorinen.

30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Venäjä toteutti taidokkaasti päävalmentaja Sergei Bazarevitshin aikalisällä piirtämän päätyrajakuvion. Kulagin nosti leikkauksesta lukemat tasoihin ja ottelun jatkoajalle.

Bonusajalla Venäjä repäisi ripeästi eron viiteen pisteeseen. Susijengi roikkui mukana ja 20 sekuntia ennen loppua Erik Murphy säkitti eron kahteen vapaaheittoviivalta. Venäjä onnistui viimeisessä hyökkäyksessään pyörittämään palloa mieheltä toiselle niin, että Susijengi ei onnistunut rikkomaan vierasjoukkuetta vapaaheittoviivalle.

– Yritettiin saada yksi träppi ja sen jälkeen rikkoa. Siinä tuli yksi liukastuminen jonka jälkeen juostiin perässä saamatta ketään kiinni, Susijengin valmentaja Jukka Toijala harmitteli ottelun jälkeen.

Erik Murphy heitti virhevaikeuksien rasittamana kahdeksan pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Toijala: ”Vaikeudet korostuivat toisella puoliajalla”

Ensimmäisellä puoliajalla Susijengiltä onnistui erityisesti kaksi asiaa: puolustus ja levypallopeli. Venäjän, tai minkä tahansa MM-karsintajoukkueen, pitäminen vain 27 pisteessä on jo itsessään hyvä suoritus. Kun siihen vielä lisää levypallojen vieminen kymmenellä (22-12), niin avaimet voittoon olivat jo puoliksi sisällä lukossa.

– Puolustus oli ihan ok tasolla, mutta hyökkäyksessä loppui ajoittain liike. Venäjä sai pelin juonesta kiinni toisen puoliajan levypallopelillä, Matti Nuutinen sanoi.

Venäjä vei levypallot toisella puoliajalla ja löysi peli-ilonsa. Kuva: Ville Vuorinen.

Venäjä löysi rytmiään toisella puoliajalla. Susijengi oli kerta toisensa jälkeen pakotettu hyökkäysajan lopussa lähteneisiin vaikeisiin heittoihin. Keulilla pysyttiin, kun kapteeni Huffin ranne silpaisi kolmosia toisensa jälkeen vapauttaen kotiyleisön antaumukselliseen ulvontaan. Valtaosa viimeisestä neljänneksestä kuitenkin edettiin ilman Suomen pelitilannekoria.

– Kun ei saatu helppoja koreja, niin turhauduttiin ja usko lopahti. Vapareilla pysyttiin mukana, Salin kommentoi.

Coach Toijala näki ottelun avaimet levypallopelissä.

Sasu Salin pelasi sadannen maaottelunsa. Kuva: Ville Vuorinen.

– Puolustuspäässä toteutettiin tosi hyvin ja taisteltiin loppuun asti, mutta levypalloissa tuli väsy. Puolustuksellisesti ainoa miinus tuli toisella puoliajalla levypalloista, kun taas Venäjä sai hyökkäyslevypalloista lisää energiaa, Toijala aloitti.

– Hyökkäyksessä meillä on ongelmia tietyn näköisiä puolustuksia vastaan. Ne vaikeudet korostuivat tänään toisella puoliajalla. Valitettavasti emme saaneet palloa toimitettua oikeisiin paikkoihin.

Kuusi kolmosta heittänyt Huff vie katseet kohti Bosniaa

Huff oli mies paikallaan Suomen toisen puoliajan hyökkäysvaikeuksissa kylmäpäisillä kolmosillaan. Kokonaisuudessaan Susijengin kippari naulasi 24 pistettä naulaten kolmosensa 6/7. Jamar Wilson soitti komppia pistetehtailussa tanssahdellen 14 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä. Lähellä kaksinumeroisia pistelukemia kävivät myös Salin (9/5/5 syöttöä) ja Murphy (8/7).

Shawn Huff oli vedossa tappiosta huolimatta. Kuva: Ville Vuorinen.

Venäjän, ja koko parketin, pistekuningas oli Kulagin, joka aiheutti ongelmia Susijengille vankalla post-pelaamisellaan. Monissa liemissä keitetty konkari Vitali Fridzon heitti kymmenen pistettä ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä.

MM-karsintaikkuna jatkuu Susijengin osalta jo maanantaina 3.12., kun Suomi matkustaa Bosnia-Hertsegovinan vieraaksi.

– Tällaisen pelin jälkeen jokaisella on hetki aikaa miettiä, että mitä voi tehdä paremmin. Meillä on vain toisemme, nyt vain pitää pysyä yhdessä ja jatkaa eteenpäin. Mietitään niitä asioita, joihin voidaan vaikuttaa, ja sitten keskitytään Bosnia-peliin, kapteeni Huff kommentoi.

Ottelutilastot

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.