Susiladies päätti kesän komeaan voittoon – ”Teimme joukkueena todella paljon töitä”

7.8.2021 21:26 Naisten koripallomaajoukkue, Susiladies, päätti kesänsä kohdatessaan Itävallan toistamiseen lauantaina. Perjantaina Itävalta kiri voittoon, mutta lauantaina Susiladies nappasi revanssin komealla tavalla ja hoiteli ottelun nimiinsä tyylikkäästi 86-71 (54-40).

Elina Koskimies oli Suomen pistekuningatar. (Kuva: Ville Vuorinen)

Joukkueet kohtasivat perjantaina URHEA-hallissa ja tuolloin Itävalta nousi kovalla kirillään Suomen ohi jättäen kotijoukkueelle sopivasti revanssihenkeä. Lauantaina suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa Susiladies oli teroittanut kyntensä ja näytti tasonsa. Tasaisten muutamien ensimmäisten minuuttien jälkeen Suomi määräsi tahdin eikä katsonut taakseen.

- Me nostimme puolustuksen intensiteettiä todella paljon ja teimme joukkueena todella paljon töitä. Itävalta oli vielä paljon parempi kuin perjantaina. He heittivät hyvin ja tekivät komeita koreja, mutta saimme joukkuetekemisemme puolustuspäässä todella hyväksi, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kehui suojattiensa esitystä.

Perjantaisessa kohtaamisessa Suomi kontrolloi pääosan ottelua, mutta Itävalta nousi lopussa voittoon. Lauantaina voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Suomen valmennusjohto oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa säntillisesti.

Elina Koskimies takoi taululle 24 pistettä lähes 54 prosentin heittotarkkuudella ja Lotta-Maj Lahtinen kutitteli tripla-tuplaa 23 pisteen, kuuden levypallon ja peräti seitsemän riiston saldolla.

- Kävimme läpi peruskonseptimme ja viilasimme sitä kuntoon, jotta meillä on yksi ase enemmän olemassa tulevaisuudessa. Perjantaina näimme ongelmat, ja lauantaina näimme mitä peli voi olla parhaimmillaan, Salminen kehaisi.

- Hyökkäyspäässä sitten nostaisin esiin Koskimiehen Elinan fantastisen heittopelin sekä Lotta-Maj Lahtisen kokonaispelin. Ne ovat hienoja uutisia meille, Salminen jatkoi.

Susiladiesin nuoresta kaartista Silja Viita väläytteli jälleen ennakkoluulottomuuttaan. 20-vuotias Viita (5/3/4 syöttöä) oli yksi joukkueen monista onnistujista.

- Hän otti mielettömän kehitysaskeleen tänä viikonloppuna. Hän oli hyvä, aktiivinen, aggressiivinen, monipuolinen, juoksi kenttää erittäin hyvin, mikä on meille ihan pakko, että hommat toimivat. Hän teki kaiken niin kuin pitikin, Salminen suitsutti.

Katseet kohti EM-karsintoja

Susiladies pelasi aiemmin kesällä kaksi harjoitusottelua Latviaa vastaan ja harjoitusjakso päättyi Itävalta-otteluihin. Kesän päättäminen voittoon maistui sekä pelaajistossa että päävalmentajalle.

- Tässä on paiskottu hommia, ja osa on ollut mukana enemmän tai vähemmän kesäkuun alusta saakka. Kyllä voitto on tärkeä asia.

Yksi kesän päätavoite oli saada pelaajat yhteen ja valmistaa heitä kohti marraskuussa alkavia EM-karsintoja, sekä katsastaa nuorempia pelaajia mukaan haastamaan kokeneempaa kaartia. Salmisen mukaan kesä täytti tehtävänsä ja hän katsoo luottavaisena kohti tulevaa.

- Näissä peleissä katsottiin kuka pärjää minkäkinlaisessa tilanteessa, kun katsomme joukkuetta seuraavaan ikkunaan. Sillä tavalla tämä näyttää hyvältä, että niiden pelaajien lisäksi, jotka eivät olleet täällä mukana, saimme selkeästi muutaman rotaatiopelaajan maajoukkuerinkiin mukaan. Näimme, että he pystyvät pärjäämään tällä tasolla.

EM-karsintalohkojen arvonnat ja tarkemmat aikataulut selviävät elokuun aikana. Kokonaisuudessaan Susiladiesin tilanne näyttää EM-karsintoja silmällä pitäen vähintäänkin lupaavalta.

- Toivottavasti Janette Aarnio kuntoutuu siihen mennessä ja saamme Awak Kuierin mukaan. Meillä on nuorempien ikäluokkien maajoukkueista mahdollisesti ainakin yksi pelaaja mukana.

Ottelutilastot

 
24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

24.9.2021 09:00 Susiladies

Susiladiesin EM-karsinnan kotiavauksen liput myynnissä nyt

Naisten maajoukkue kohtaa isänpäivänä 14.11. klo 17.00 Ukrainan uudessa kotipesässään Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti otteluun on käynnissä.

24.9.2021 08:25 WNBA

Awak Kuierin ja Dallas Wingsin kausi päättyi Chicago Skyn käsittelyssä

WNBA:ssa Awak Kuierin edustaman Dallas Wingsin taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Chicago Sky veti pidemmän korren loppunumeroin 64-81 (29-44). Kuier haki kolme levypalloa vajaassa kahdeksassa peliminuutissa.

20.9.2021 08:19 WNBA

Wingsille voitto runkosarjan päätöspelissä, Kuierille yhdeksän minuuttia

WNBA:ssa Dallas Wings voitti runkosarjan päätöspelissään Los Angeles Sparksin 84-87 (41-44). Wingsin suomalaispelaaja Awak Kuier sai peliaikaa yhdeksän minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kaksi syöttöä, yhden levypallon ja riiston.

14.9.2021 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisen uusi osoite on Piestanske Cajky, Slovakian pääsarja

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Veera Pirttinen, 24, on tehnyt sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Piestanske Cajkyn kanssa. Pirttinen oli menneellä kaudella naisten Korisliigan toiseksi paras kotimainen pistenainen 16,9 pisteellä per ottelu.

14.9.2021 08:21 WNBA

Wings kaatui Acesille, Kuier loisti puolustuspäässä

WNBA:ssa Awak Kuierin edustama Dallas Wings hävisi sarjataulukon toisena majailevalle Las Vegas Acesille 75-85 (45-36). Kuier esiintyi hienosti tilastoiden neljä pistettä, viisi levypalloa ja kolme torjuntaa noin 11 peliminuutissa.

10.9.2021 12:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies saavat kotiyleisön tuekseen tulevissa karsintaotteluissa – lipunmyyntiaikataulu selvillä

Susiladies kohtaa isänpäivänä 14.11. kotikentällä EM-karsintaottelussa Ukrainan. Susijengi saa puolestaan sunnuntaina 28.11. vastaansa MM-karsinnassa Kroatian. Uutiskirjeen tilaajilla etuosto-oikeus tuleviin maaotteluihin.

10.9.2021 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viita on tehnyt sopimuksen Ruotsiin, Eos Lundiin

HBA-Märskyssä viime kaudella naisten Korisliigaa pelannut, kesällä Susiladies-debyyttinsä tehnyt Silja Viita, 19, on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjaa, Basketligan damia pelaavan Eos Lund IK:n kanssa.

8.9.2021 08:19 WNBA

Kuierilta 10 pisteen, 8 levypallon ja 5 torjunnan huippuottelu – sarjakärki liikaa Wingsille

WNBA:ssa Awak Kuier väänsi 10 pistettä, 8 levypalloa ja 5 torjuntaa noin 20 minuutin peliajalla, mutta Kuierin edustama Dallas Wings hävisi sarjakärjessä porskuttavalle Connecticut Sunille 83-56 (48-25).

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

6.9.2021 07:03 WNBA

Wingsille tiukka tappio, Kuier repi kuusi levypalloa

WNBA:ssa Awak Kuerin edustama Dallas Wings hävisi Atlanta Dreamille 69-64 (32-32). Kuier pääsi parketille 13 minuutiksi, joiden aikana hän noukki peräti kuusi levypalloa.

2.9.2021 11:48 Susiladies

FIBA vahvisti Susiladiesin EM-karsintojen aikataulut

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2021-23 pelattavien naisten EM-karsintojen otteluaikataulun. Karsintojen B-lohkossa pelaava Susiladies kohtaa marraskuun EM-karsintaikkunassa ensin vieraissa Liettuan ja sitten kotikentällään Ukrainan.

29.8.2021 08:02 WNBA

Wings kaatui pisteellä, Kuierille jälleen huimat minuutit

WNBA:ssa Awak Kuier pelasi vähän vajaat 18 minuuttia, kun Washington Mystics sai revanssin Kuierin edustamasta Dallas Wingistä 75-76 (35-19). Kuier tilastoi kaksi pistettä ja kolme levypalloa.

27.8.2021 08:14 WNBA

Kuier päästettiin irti 23 minuutiksi, kun Wings nousi voittoon Mysticsia vastaan

WNBA:ssa Awak Kuier pääsi irti isoille minuuteilla, kun Dallas Wings voitti vieraissa Washington Mysticsin 82-77 (34-43). Kuier sai peliaikaa 22 minuuttia ja 33 sekuntia, joiden aikana hän yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa. Pistemäärä on hänen ennätyksensä WNBA:ssa.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

20.8.2021 13:29 Susiladies

Susiladies kivenkovaan EM-karsintalohkoon Liettuan, Ranskan ja Ukrainan kanssa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti tänään naisten EM-karsintojen lohkoarvonnat. Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, arvottiin B-lohkoon, jossa Suomen lisäksi ovat Liettua, Ukraina ja Ranska.

17.8.2021 16:09 Susijengi

Susijengin ja Susiladiesin karsintalohkot arvotaan elokuussa

Susiladies kääntää katseensa kohti vuoden 2023 EM-kisoja tämän viikon perjantaina 20.8., kun tulevien EM-karsintojen lohkot arvotaan. Susijengin pitkä kamppailu pääsystä syksyn 2023 MM-kisoihin käynnistyy puolestaan tiistaina 31.8. MM-karsintalohkojen arvonnalla.

6.8.2021 21:35 Susiladies

Itävalta pääsi yllättämään Susiladiesin kalkkiviivoilla URHEA-hallissa

Upouusi Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-halli sai kasteensa myös naiskoripallon puolella, kun Susiladies hävisi aivan ottelun viimeisillä metreillä ohi kirineelle Itävallalle 53-55 (35-24).

5.8.2021 19:23 Susiladies

Susiladiesin Itävalta-maaottelut toimivat viimeisenä valmistautumisena EM-karsintoihin

Susiladies kohtaa perjantaina 6.8. klo 19:00 yleisön edessä pelattavassa maaottelussa Itävallan Mäkelänrinteen uutuutta kiiltävässä URHEA-hallissa. Perjantain ottelu, ja lauantaina suljetuin ovin pelattava ottelu, toimivat kenraaliharjoituksina marraskuun EM-karsintaikkunaa ajatellen.

3.8.2021 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies siirtyy Saksan Bundesliigan Nördlingeniin

Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia