Susiladies piinasi huippumaa Unkaria – loppuunmyyty kotiyleisö näki huikean taistelun, joka lopulta päättyi vieraiden juhlaan

12.11.2023 19:02 Torstaina upean vierasvoiton Bulgariasta hakenut Suomi joutui isänpäiväsunnuntaina tiukan paikan eteen, kun vastassa oli menneen kesän EM-nelonen Unkari. Loppuunmyyty kotiyleisö näki taistelevan Susiladies-ryhmän, joka jätti kentälle kaiken. Lopussa Unkarin kokemus oli liikaa ja se otti 56–67-vierasvoiton.

1152-päinen kotiyleisö antoi huiman tuen Susiladiesille isänpäivänä Urhea-hallissa. Kuva: Ville Vuorinen

Jo lähtökohdat olivat kotijoukkueelle haastavat, kun Linda-Lotta Lehtorannan lisäksi Elina Aarnisalo joutui jättämään ottelun väliin terveydellisten syiden takia. Molemmat poissaolot osuivat Suomen takakentälle, jossa Lotta-Maj Lahtinen, Meri Kanerva ja Magdalene Agyei pääsivät haastamaan yhtä naiskoriksen kärkimaista.

Awak Kuier pääsi huudattamaan loppuunmyytyä kotiyleisöä ensimmäisellä minuutilla, kun Kuer tanssahteli korin alta kaksi pistettä ja heti perään oli omassa päädyssä torjuntahommissa. Suomen puolustus aiheutti ottelun alussa päänvaivaa Unkarille, jonka ensimmäistä pelitilannekoria jouduttiin odottamaan reilut neljä minuuttia.

Suomi ei kumartanut alussa Unkaria, vaan joukkueen aktiivinen puolustuspelaaminen aiheutti avauskympillä kaikkiaan seitsemän menetystä vieraille. Roosa Lehtorannan onnistunut kahden pisteen heitto kavensi eron tilanteeseen 13–15 ensimmäisen kymmenminuuttisen päätteeksi.

Suomen vaihtopenkki eli raivoisasti mukana ottelun tiimellyksessä. Kuva: Ville Vuorinen
Suomen vaihtopenkki eli raivoisasti mukana ottelun tiimellyksessä. Kuva: Ville Vuorinen

- Annoimme puolustuspäähän työkaluja ja pelaajat käyttivät niitä taitavasti läpi koko ottelun. Meillä on fantastisia pelaajia ja se tietomäärä, jonka pelaajat ovat omaksuneet tämän ikkunan aikana, on valtava. Tärkeintä on myös se, että he ratkoivat ongelmia keskenään, päävalmentaja Ilkka Palviainen summasi.

Toisen neljänneksen alku oli toisinto ottelun alulle, kun Suomen puolustus ei antanut tuumaakaan periksi. Magdalene Agyein onnistunut ajo vei Unkarin aikalisälle neljänneksen puolivälissä, kun Suomi oli pitänyt Unkarin nollilla ja noussut 20–15-johtoasemaan. Unkari sai neljänneksen lopulla juonesta kiinni ja nousi puoliajalle kolmen pisteen taukojohtoon (28–31) Cyesha Goreen onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Toisella puoliajalla vauhtia lisää

Ottelun tempo nousi puoliajan jälkeen ja molemmat joukkueet pääsivät juoksemaan kenttää avauspuoliaikaa paremmin. Tasaisen kolmannen neljänneksen jälkeen ottelun päätöskympille lähdettiin Unkarin kolmen pisteen johtoasemasta (43–46).

- Tänään oli todella fyysinen peli. Olen tyytyväinen, miten pystyimme joukkueena haastamaan tänään Unkaria. Toivottavasti pääsisi pian pelaamaan tämän meidän joukkueen kanssa uudestaan, 17 pisteen ja 10 levypallon tuplatuplan kirjauttanut Awak Kuier summasi ottelun jälkeen.

Unkari onnistui kahdesti päätösneljänneksen alussa pakottaen Suomen aikalisälle. Awak Kuierin onnistunut kolmen pisteen heitto toi Suomen neljän pisteen päähän ja onnistuneen puolustuksen jälkeen Elina Koskimiehen floater toi Suomen jo korin päähän. Hetkeä myöhemmin Agyei nosti kaksi pistettä ja pakotti Unkarin aikalisälle Suomen noustessa 51–50-johtoon, kun ottelua oli jäljellä reilut viisi minuuttia.

Elina Koskimies raastoi molemmissa kenttäpäädyissä. Kuva: Ville Vuorinen
Elina Koskimies raastoi molemmissa kenttäpäädyissä. Kuva: Ville Vuorinen

Aikalisän jälkeen Unkari näytti, miksi se on huippumaa eurooppalaisessa naiskoriksessa, kun se vei seuraavat kaksi minuuttia 7–0. Suomi taisteli lopussa sinnikkäästi nousten päätösminuutilla vielä viiden pisteen päähän. Lopussa Unkari laittoi vielä pari kovaa koria sisään ja nappasi voiton lukemin 56–67.

- Unkarin tekemisessä näkyi kokemus. EM-kisat ovat marinoineet heidät pelaamaan ja toimimaan yhdessä tiukassa paikassa. Meillä meni hyökkäyspäässä vähän pomputtamiseksi, ei löydetty pelaajia lopussa vapaita pelaajia enää syöttämällä. Summaisin, että emme olleet vielä valmiita voittamaan näin kovaa joukkuetta, päävalmentaja Palviainen niputti.

Ensimmäinen karsintaikkuna antoi rohkaisevia signaaleja

Suomi kaatoi Bulgarian vieraskentällä, mutta taipui naiskoriksen suurmaalle Unkarille niukasti kotikentällään. Naisten EM-karsinnat jatkuvat vuoden päästä.

- Puhuimme kopissa, että ensin kasvoimme yhdessä viikon aikana ja nyt kasvoimme yhteen. Meillä on kollektiivi, joka toimii yhdessä ja joka tarjoaa mahdollisuuksia useille pelaajille. Me yritämme löytää ne pelaajat, jotka sinä päivänä onnistuvat, Palviainen niputti karsintaikkunaa.

- Menimme joukkueena eteenpäin tämän ikkunan aikana. Voittoja ei liiemmin ole viime vuosina tullut ja lopputulos tänäänkään ei mielestäni kerro ihan kaikkea. Voimme haastaa kenet vaan ja voittaakin. Saimme lyhyen karsintaikkunan aikana hyvin irti joukkueesta ja melkein tavoiteltu tulos, Koskimies avasi.

Ottelutilasto >

 
27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 18:54 Susiladies

Naisten koripallon EM-kisat Suomeen – Euroopan parhaat mittelevät Espoossa 2027

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on myöntänyt naisten koripallon EM-kisojen 2027 järjestelyoikeuden Suomelle ja Liettualle. Päätös kruunaa suomalaisen koripalloilun historiallisen kotiarvokisaputken: alle 18-vuotiaiden miesten EM-kisat 2024, miesten EM-kisat 2025 ja naisten EM-kisat 2027.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

18.11.2023 20:45 Susiladies

Susiladiesin Game Worn pelipaidat EM-karsinnoista huutokaupataan vähävaraisten tueksi

Lauantaihin 25.11. asti käynnissä olevassa huutokaupassa on myynnissä Susiladiesin EM-karsintojen viralliset pelipaidat. Huutokaupan tuotto käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukevaan We deliver -rahastoon.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

5.11.2023 19:49 Susiladies

Susiladies on kokoontunut yhteen Urhea-halliin – EM-karsinnat käynnistyvät Bulgarialla vieraissa ja Unkarilla kotona

Susiladies on kokoontunut tänään sunnuntaina yhteen 14 pelaajan kokoonpanolla Helsingin Urhea-halliin. Suomi kohtaa ensi viikolla torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

31.10.2023 10:59 Susiladies

Susiladies aloittaa ensi viikolla EM-karsintaurakkansa 14 pelaajan kokoonpanolla

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt 14 pelaajaa, jotka muodostavat Suomen EM-karsintaryhmän marraskuun 2023 ikkunassa, joka pelataan ensi viikolla. Susiladies saa vastaansa torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa, Helsingissä.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

Näytä lisää vastaavia