Susiladiesille vierasvoitto Latviasta, nousevat tähdet Kuier, Aarnio ja Lahtinen vedossa

8.8.2020 21:32 Susiladies tarjosi välähdyksen tulevaisuudesta, kun Suomi kellisti Riiassa kahdeksat peräkkäiset EM-kisat kolunneen Latvian 63-68 (30-29). Yleisöltä suljettujen ovien sisällä tuikki monia nuoria suomalaistähtiä, mutta kirkkaimmiksi nousivat 17-vuotias Janette Aarnio, 18-vuotias Awak Kuier ja 20-vuotias Lotta-Maj Lahtinen.

Susiladies pääsi tuulettamaan voittoa Latviasta harjoitusmaaottelussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Alusta lähtien oli selviö, että parketilla nähdään erinomaista maajoukkuekoripalloa ja päivitetty versio Susiladiesista, joka ei pelkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Toisella neljänneksellä Latvia sai pienoisen momentumin itselleen, karaten seitsemän pisteen johtoon, mutta suomalaiset saivat tukittua latvialaisten pistehanat vankalla puolustuksellaan. Hiljalleen myös hyökkäyspäässä pelaajat löysivät toinen toisensa.

– Alussa oli ehkä vähän ongelmia kuvioiden kanssa, mutta kyllä se lähti siitä rullaan. Hyvin toteutettiin meidän pelejä ja siitä kaikki mahdollisuudet aukesi, Awak Kuier kertoi ottelun jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä saatiinkin nähdä Susiladiesia parhaimmillaan: aggressiiviset puolustukset poikivat siirtymähyökkäyksiä toiseen päähän, jotka päätyivät pallonliikkeen kautta joko vapaisiin kolmosiin tai vapaisiin nostoihin korin alta.

Janette Aarnio oli Suomen parhaimmistoa 11 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Pelattiin omaa peliä ja tuloksena oli se, että tuli hyviä heittopaikkoja ja ne meni sisään, Kuier sanoi.

Neljänneksen lopussa suomalaisten johto oli jo kymmenen pistettä, mutta Latvia löysi vielä pariksi minuutiksi lisävaihteen, jolla ero kapeni päätösneljännekselle astellessa pisteeseen 50-51.

Päätösneljänneksellä Janette Aarnio pommitti kaaren takaa ja kapellimestari Linda-Lotta Lehtoranta löysi pariin kertaan korille leikanneen Awak Kuierin. Kun vielä Anniina Äijänen rymisteli hyökkäyslevypallosta kaksi pistettä ja Lotta-Maj Lahtinen osui kaaren takaa, niin Susiladiesilla oli homma hallussa.

Latvia pusersi vielä viimeisen kahden minuutin aikana kauhean pallonpaineen, jonka suomalaiset kestivät.

– Latvian prässi oli tosi kova, mutta hyvin siitä lopulta selvittiin, Kuier kiteytti.

Salminen: "Vauhdikkuutta ja urheilullisuutta"

Awak Kuierin esimerkki Susiladiesin urheilullisuudesta. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ottelun päävalmentaja Pekka Salmisen aiemmat teesit joukkueen luonteesta pitivät kutinsa: Susiladies oli urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen molemmissa päissä kenttää.

– Vauhdikkuuteen ja urheilullisuuteen on panostettu. Pärjäsimme sellaisilla asioilla, jotka ovat aikaisemmin olleet vaikeita. Kamppailtiin, kilpailtiin, juostiin ja koko kentän pelaamisessa pelaajat pääsivät näyttämään taitojaan, Salminen kertoi ottelun jälkeen.

Ratkaisevaksi tekijäksi Salminen nosti puolustuksen, jonka kautta päästiin siirtymähyökkäyksiin.

– Kun saimme puolustuksen paineella Latvian pikkasen pois raiteeltaan, niin alettiin saamaan riistoja ja helppoja levypalloja, joista päästiin juoksemaan ja ylivoimahyökkäyksistä koreja. Ne eivät olleet mitään yksi vastaan nolla -koreja, vaan pelaajien ja pallon liikkeellä. Urheilullisuus, aloitteellisuus, pelirohkeus ja juokseminen olivat tänään voiton avaimet.

Nimenomaan koko kentällä Susiladies veti lauantai-iltana pidemmän korren, mutta parannettavaa jäi 5-5-hyökkäämisessä.

– Siinä vaiheessa, kun jouduttiin pelaamaan puolella kentällä, niin oli vaikeampaa. Kun pelaaminen meni kävelyksi, niin silloin meillä oli ne huonot vaiheet.

Nousevat tähtipelaajat… ja Linda-Lotta Lehtoranta

Linda-Lotta Lehtoranta nousi tärkeäksi pelaajaksi päätösneljänneksellä. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin kaksi parasta pistenaista olivat 18-vuotias Awak Kuier (14/8/5 riistoa/2 torjuntaa) sekä vasta toisen naisten maaottelunsa pelannut 17-vuotias Janette Aarnio (11/3/). Molemmat pelaajat ovat häikäiseviä urheilijoita, jotka pitkine käsineen aiheuttivat ongelmia latvialaisille myös puolustuspäässä.

Lotta-Maj Lahtinen (9/6/7 syöttöä) taas esitteli sellaisen luokan pallonkäsittelyä, että latvialaispuolustajat nukkuvat yön jääpussit nilkoissaan.

Susiladiesin ainoa kokeneemman kaartin pelaaja, Linda-Lotta Lehtoranta, oli myös erinomaisella pelipäällä vääntäen kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Lehtoranta oli varsinkin päätösneljänneksellä se pelaaja, joka teki peliälyllään ja syötöillään joukkuetovereistaan parempia pelaajia.

Lehtorannan lisäksi päätösneljänneksen sytyttäjiin kuului ensimmäisen naisten maaottelunsa pelannut Sanni Tuomisto, jonka juonikas pelaaminen tuotti seitsemän pistettä.

– Sanni on pelaaja, joka heittää vapaat kolmoset sisään ja puolustaa hyvin. Tänään hän oli paljon enemmän. Hän liikkui hyvin ilman palloa ja teki asiat terävästi, Salminen kehaisi debytanttia.

Sanni Tuomisto säkitti seitsemän pistettä ensimmäisessä naisten maaottelussaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Duunariosastolla Anniina Äijänen (5/5) rouhi neljä hyökkäyslevypalloa, Sara Rokkanen (0/3) toi energiaa ja Magdalene Agyei (2/2) pääsi nostamaan uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Latvian pistenaiset olivat odotetusti Kristīne Vītola (17/8) ja Kate Krēsliņa (12/4).

Susiladies ja Latvia pelaavat uudestaan huomenna sunnuntaina 9.8. klo 17:00. Ottelut näytetään suoratoistona Latvian koripalloliiton Youtube-kanavalta.

Ottelutilastot >

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

7.8.2022 19:58 Susiladies

Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

31.7.2022 17:43 Susiladies

Urhea-hallissa satoi taivaalta kolmosia – Susiladies 20 pisteen voittoon Latviasta

Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).

Näytä lisää vastaavia