Susiladiesin maajoukkuekesä huipentuu vierasotteluihin Latviassa

20.7.2020 17:01 Suomen naisten maajoukkue saa kohokohdan kesälleen elokuun alussa, kun Susiladies matkustaa vieraspelireissulle Riikaan, jossa Suomi kohtaa Latvian lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8.

Susiladies pelaa kahdesti Latviaa vastaan Riikassa. Kuva: Ville Vuorinen.

– Iso kiitos Latvian suuntaan, että nämä pelit järjestyivät. Jokaisella pelaajalla on niin pitkä tauko edellisistä peleistä, että on yksinkertaisesti hemmetin hauskaa päästä pelaamaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen sanailee.

Susiladies on läpi kesän harjoitellut Open Gym -periaatteella Helsingissä laajalla kokoonpanolla. Harjoituksissa on nähty niin kokeneemman kaartin maajoukkuepelaajia, NCAA:ssa kouliintuneita tulevaisuuden nimiä että juniorimaajoukkueiden kärkipelaajia.

– Meillä alkaa olemaan aika laaja pohja. Kun näitä pelaajia alkaa siirtymään yliopistosta ammattilaiskentille, niin on hienoa nähdä, miten he pärjäävät, Salminen sanoo.

Salminen kertoo, että kesästä osa on käytetty Susiladiesin pelityylin päivittämiseen.

– Olemme samalla kehittäneet elementtejä, joita viedään meidän korikseen jatkossa. Hyökkäyksessä olemme keskittyneet siihen, että tehdään täydellä vauhdilla ja hyvin asioita. Olemme panostaneet laatuun sen sijaan, että meillä olisi paljon liikkuvia osia, Salminen aloittaa.

– Puolustuspäässä mennään entistä enemmän koko kentällä ja pyrimme rikkomaan vastustajan hyökkäyksiä. Ajatuksena on, että vastustajat joutuvat suojelemaan palloa eivätkä pääse rakentamaan peliä rauhassa. Siihen suuntaan olemme menneet koko ajan, mutta nyt on otettu askel eteenpäin.

Viralliselle Latvia-otteluihin valmistavalle leirille Kisakallion Susi Training Centeriin 31.7.-2.8.2020 Susiladies kerääntyy noin viidentoista pelaajan voimin.

Susiladiesin EM-karsinnat jatkuvat aikataulussa

Awak Kuier ja kumppanit jatkavat EM-kisapaikan metsästystä marraskuussa. Kuva: Ville Vuorinen.

FIBA teki kesäkuisessa kokouksessaan päätöksen jatkaa karsintoja vuoden 2021 naisten EM-kisoihin alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että Susiladies pelaa marraskuussa EM-karsintaottelut Ukrainaa (vieraissa) ja Portugalia (kotona) vastaan suunnitellusti.

Ranskan ja Espanjan yhdessä järjestämien EM-kisojen loppuvaihetta viilattiin FIBA:n toimesta pienesti. EM-kisojen loppuvaihe piti alun perin järjestää Pariisissa, mutta paikkakunnaksi vaihdettiin Espanjan Valencia.

Susiladies aloitti EM-karsintaurakkansa marraskuussa 2019, jolloin Suomi hävisi vieraissa Portugalille ja kotikentällään Belgialle. EM-kisoihin pääsee jokaisen yhdeksän lohkon ensimmäinen ja viisi parasta toiseksi sijoittunutta. 

 
19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

17.1.2021 11:32 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi tositoimiin hurjin tehoin

Islannin liiga palasi yli kolmen kuukauden tauolta ja Annika Holopainen pääsi taas pitkästä aikaa pelien makuun iskemällä tilastoihin hurjia lukemia.

11.1.2021 22:57 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Awak Kuier tehokkaina

Sofia Pelander ja Awak Kuier pelasivat vahvat pelit viikonloppuna, kun molemmat auttoivat joukkueensa voittoihin. Sara Rokkanen sen sijaan debytoi uudessa joukkueessaan vakuuttavasti ja Anniina Äijänen jatkoi hyviä esityksiään.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

3.1.2021 21:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ylsi upeaan tupla-tuplaan

Awak Kuier avasi vuoden 2021 komeasti merkkauttamalla komean 15 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan siivittäessään Ragusan voittoon Italian liigassa. Espanjassa Marianne Kalin ja Anniina Äijänen pääsivät aloittamaan vuotensa myös voitoilla.

29.12.2020 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin joulun aika sujui voitokkaasti

Joulun molemmin puolin pelattiin sekä Saksassa että Espanjassa. Sofia Pelander pääsi juhlimaan kahta voittoa Hernerin kanssa.

20.12.2020 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla voittoisa viikko – Espanjassa suomalaisonnistumisia

Awak Kuierin Virtus Eirene Ragusan vahva meno Italian liigassa sai viikolla jatkoa kahdella voitolla. Espanjassa Anniina Äijäsen Ferrolin voittoputki venyi jo 13 ottelun mittaiseksi ja Helmi Tulonen sekä Elina Koskimies olivat joukkueensa parhaimmistoa.

18.12.2020 09:00 Susijengi

Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkosopimukseen

Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on solminut uuden yhteistyösopimuksen Susijengin ja Susiladiesin kanssa. Lisäksi sopimus kattaa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat ensi kesänä.

17.12.2020 08:25 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen valittiin ACC:n viikon pelaajaksi

Georgia Techiä edustava Lotta-Maj Lahtinen valittiin ACC:n (Atlantic Coast Conference) viikon naispelaajaksi edellisviikolta. Lahtinen johdatti Georgia Techin kahteen voittoon lappeenrantalaisen asettaessa uudet ennätykset pisteissä, syötöissä ja riistoissa.

13.12.2020 22:45 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen tehtaili hurjan tupla-tuplan

Helmi Tulonen oli ilmiliekeissä tilastoiden 25 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan viikonloppuna. Anniina Äijänen oli Ferrolin paras pistenainen joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä ja Awak Kuierin Ragusa nappasi kovan päänahan Italiassa.

10.12.2020 09:43 Suomalaiset ulkomailla

Kuier, Tulonen ja Äijänen terävässä iskussa

Awak Kuierin hienot pelit Italian liigassa saivat jatkoa tupla-tuplalla ja Helmi Tulonen ja Anniina Äijänen ylsivät koville pisteille Espanjassa.

9.12.2020 08:46 Susiladies

Susiladies otti jättiharppauksia ylöspäin maailmanlistalla

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) on julkaissut päivitetyn maailman ranking-listauksen. Susiladies oli päivitetyn listauksen suurin nousija.

6.12.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Äijänen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa – Pelander, Kuier ja Rokkanen tehokkaina

Espanjan Liga Femenina 2:ssa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, jossa Anniina Äijänen pääsi tuulettamaan voiton kunniaksi. Awak Kuier pääsi nauttimaan kahdesta voitosta viikolla ja Sofia Pelander sekä Sara Rokkanen olivat kovassa vireessä.

4.12.2020 19:21 Susijengi

Susijengin EM-karsintalohkon ratkaisupelit Georgiaan, Susiladies palaa Portugalin

Susijengin, Serbian ja Georgian tasaväkinen kisa paikoista vuoden 2022 miesten EM-kisoihin huipentuu Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ensi vuoden helmikuussa pelattavaan kolmanteen EM-karsintakuplaan. Susiladiesin karsinnat puolestaan huipentuvat Portugalin Matosinhosiin tammi- ja helmikuun taitteessa.

29.11.2020 22:23 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier palasi kentille tehokkaasti

Awak Kuier palasi pitkän tauon jälkeen peleihin ja merkkautti heti tupla-tuplan Italian liigassa. Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijäsen Ferrol jatkaa puhtaalla pelillä.

26.11.2020 09:00 Susijengi

PostNordin ja Suomen Koripalloliiton yhteistyö jatkuu

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana suomalaisessa koripallossa.

24.11.2020 08:31 Susiladies

Sara Rokkanen sopimukseen Ville Tuomisen Helsingborgin kanssa

Susiladiesin Sara Rokkanen, 24, on siirtynyt Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgiin, jonka päävalmentajana toimii Ville Tuominen. Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan pääsarjan Bembibressä.

23.11.2020 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies ja Tulonen urakoivat tehokkaasti Espanjassa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen olivat hyvässä vireessä, kun Ibaizabal pelasi viikon aikana peräti kolmasti. Anniina Äijäsen Ferrol jatkaa murskatahtiaan ja Saksassa Sofia Pelanderin Herner koki avaustappionsa.

16.11.2020 11:44 Susiladies

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen: ”Olemme oikealla tiellä”

Susiladies voitti viime viikonloppuna ensimmäisen EM-karsintaottelunsa kuuteen vuoteen. Päävalmentaja Pekka Salminen nostaa hattua koko suomalaiselle koripalloyhteisölle ja sanoo, että suomalainen nais- ja tyttökoripallo on oikealla tiellä.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

Näytä lisää vastaavia