Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

25.6.2020 22:06 Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat joukkueensa vahvaan kauteen. (Kuva: philippreinhard.com)

Merlins pelasi upean runkosarjan ollen sarjataulukossa kolmantena ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden. Kauden päättäneeseen lopputurnaukseen Merlins joutui lähtemään kuitenkin vaikeasta tilanteesta, sillä Iisalo sai ainoastaan kaksi ulkomaalaisvahvistusta mukaan lopputurnaukseen ja joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla, joilla ei ollut aiempaa kokemusta Bundesliigasta.

Vaikka lopputurnaus ei sujunut tuloksellisesti hyvin, oli Iisalo tyytyväinen kokonaisantiin.

- Yleisesti ottaen lopputurnaus oli hyvin positiivinen kokemus. Järjestelyt olivat hyvät. Meillä valmistautuminen oli hankala ja uhat realisoituivat, kun kahden ensimmäisen pelin jälkeen meillä ei ollut enää yksikään kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta käytössä. DeWayne Russelin kroppa ei vain pystynyt toipumaan, eikä hän pystynyt pelaamaan. Toisessa pelissä Javontae Hawkinsilla sitten murtui vielä peukalo.

- Siinä vaiheessa oli aika synkkiä pilviä ilmassa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan yhdeksän saksalaispelaajan rotaatiolla, joista kolmella oli kokemusta lähinnä Regional-liigasta eli Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Heidän kanssamme pystyimme pelaamaan välieriin päässeitä Ulmia ja Oldenburgia vastaan tasapäisesti. Jätkät laittoivat kaiken peliin ja pelasivat joukkueena. Uskon, että pääsimme melko lähelle maksimisuoritusta, Iisalo kertaa lopputurnausta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Merlinsille ei povattu lopputurnauksesta menestystä eikä sitä tuloksellisesti tullutkaan. Iisalo näki kuitenkin tulosten taakse ja oli mielissään näkemästään.  

- Tiesimme, että tulostaululla meidän on vaikea voittaa pelejä. Tavoitteenamme oli olla paras versio itsestämme ja pelata omalla identiteetillämme. Saimme hyvää palautetta sekä kannattajilta, sponsoreilta, seurajohdolta että vastustajilta. Se oli tosi positiivinen kokemus.

Kesken lopputurnauksen julkaistiin myös Iisalojen jatkosopimus Merlinsin kanssa. Iisalo myöntää, että myös muita vaihtoehtoja oli, mutta vallitsevassa tilanteessa Merlins oli paras vaihtoehto.

- Oli houkutuksia ja mahdollisuuksia, mutta koronatilanteen tuoma epävarmuus teki päätöksen helpoksi. Ensinnäkin meillä on hyvä tilanne täällä ja pystymme jatkossa parantamaan olosuhteita. Toisekseen moni asia on epävarmaa ensi kauden suhteen. Oli vaikea verrata eri joukkueiden tilanteita tässä vaiheessa. Lisäksi oli erittäin tärkeä, että Joonas jatkaa myös ja etsimme parhaillaan valmennusryhmään kolmatta henkilöä, eli sitäkin aluetta laajennetaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas liittyi Tuomaksen aisapariksi tällä kaudella ja Tuomas oli erittäin tyytyväinen kaksikon yhteistyöhön.

- Olen tosi tyytyväinen siitä, miten yhteistyömme Joonaksen kanssa sujui. Roolimme selkiytyivät kauden edetessä ja ajattelimme samalla tavoin koripallosta. Se oli hyvin hauskaa.

Merlins ihastutti tämän kauden pelaamisellaan. Pallo ja miehet liikkuivat nopeasti ja epäitsekkyys sekä joukkuepelaaminen saivat kehuja. Ennen sarjakauden alkua Merlins povattiin sarjan häntäpäähän taistelemaan sarjapaikastaan, mutta runkosarjan keskeytyshetkellä joukkue majaili uskomattomasti kolmantena.

- Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa. Tietenkin kävi hyvää tuuria joukkueen kasaamisessa, että kaikki klikkasi todella nopeasti. Pääsyy menestykseemme löytyi kuitenkin joukkueen päivittäisestä tekemisestä harjoituksissa. Välillä vaatimukset pelaajia kohtaan olivat kohtuuttomia, mutta vahva ryhmähenki ja työmoraali johtivat jatkuvaan kehitykseen.

Iisalot kantoivat pääosin kaksin tämän kauden vastuun, mutta ensi kaudeksi seura on luvannut lisäpanostuksia valmennusryhmään.

- Ensi kaudella saamme kaksi täysipäiväistä työntekijää lisää valmennusryhmään, kun meille tulee täysipäivänen fysioterapeutti sekä kolmas valmentaja vastaamaan pelaajakehityksestä ja vastustajien skouttaamisesta. Joonas teki niitä tällä kaudella ja siinä oli paljon hommaa. Meille on tärkeää miten kehitämme pelaajia ja millaisia tyyppejä saamme joukkueeseen. Tiedämme mitä etsimme potentiaalin ja luonteen puolesta ja jatkossa meillä on entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pelaajia, sillä budjetillamme emme voi hankkia suoraan valmiita pelaajia.

Bundesliigassa on vielä finaalit edessä, mutta ensi kauden suunnitelmat ovat vielä jäissä. Vielä ei ole tietoa milloin ja missä muodossa sarjaa tullaan pelaamaan. Iisalo on kuitenkin aloittanut hommat ensi kautta silmällä pitäen.

- Pyrimme kiinnittämään saksalaisen rungon mahdollisimman nopeasti ja kauden analysointi on jo käynnissä. Mietimme millä voisimme kuroa ero kiinni edellä oleviin sekä samalla erottua.

- Pystymme pitämään varmaankin 3-5 pelaajaa tämän kauden joukkueesta, eli edessä on samankaltainen jälleenrakennus kuin viime kesänä. Nyt meillä on parempi pohja siitä miten lähdemme etenemään. Hienolla kaudellamme oli myös se puoli, että pelaajamme ovat nyt haluttuja ympäri Euroopan huippusarjoja. Olemme oppineet tästä kaudesta ja tavoitteena on pystyä luomaan samanlainen mahdollisuus uusille onnistumisille ensi vuonna.

 
20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

Näytä lisää vastaavia