Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

14.11.2022 08:56 HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

Viljami Vartiainen nähdään vuoden päästä Weber Staten paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Vartiainen pelasi kesällä erinomaisen maajoukkuekesän, jossa hän keräsi kolmanneksi 18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa sijoittuneelle Suomelle keskimäärin 13,7 pistettä, 3,7 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden. Erinomaisena heittäjänä tunnettu Vartiainen osui kolmosensa hurjalla 46,7 prosentin tarkkuudella.

Weber Staten valmentajat ottivat yhteyttä Vartiaiseen ja kävivät Suomessa katsomassa hänen harjoituksiaan.

– Tuli heti fiilis, että sopisin hyvin sinne mukaan ja että tulisin viihtymään siellä. Ympäristö ja joukkue vaikuttaa mielestäni hyvältä paikalta kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Kävin muutama viikko sitten siellä parin päivän vierailulla ja päätökseni sen jälkeen oli helppo, Vartiainen kommentoi.

Weber State pelaa Big Sky -konferenssissa, jonka lopputurnauksen joukkue on voittanut historiansa aikana kymmenen kertaa. NCAA:n lopputurnaukseen taas Weber State on yltänyt 16 kertaa. Yliopiston maineikkain koripalloalumni on Portlant Trail Blazersissa pelaava Damian Lillard.

– Yliopistokoripallo tulee tietenkin olemaan kovempi tempoista ja fyysisempää. Odotan sitä, että pääsen kehittämään omia taitojani kovien pelaajien seurassa. Innoissani odotan myös sitä, että pääsen tutustumaan vähän uudenlaiseen koriskulttuuriin.

Vartiainen on Tapiolan Hongan kasvatti, joka on tällä hetkellä kolmatta kauttaan HBA:ssa. Kaudella 2021-22 hän tilastoi HBA:lle miesten I divisioona A:ssa keskimäärin 11,4 pistettä, 3,4 levypalloa, 1,9 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden. Suomen nuorisomaajoukkueissa Vartiaiselle on kertynyt 34 ottelua.

Henkilöt

 
21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

30.1.2024 08:51 NCAA

Teresa Seppälä 17 pistettä ja 9 levypalloa Sienan kaataessa Quinnipiacin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Seppälä tilastoi 17 pistettä ja 9 levypalloa Quinnipiacia vastaan.

23.1.2024 11:52 NCAA

Teresa Seppälä 20 pistettä Sienan viidennessä peräkkäisessä kotivoitossa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Teresa Seppälä, joka säkitti 20 pistettä, kun Sienan yliopisto nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa.

22.1.2024 11:44 NCAA

Federiko Federiko palasi aloitusviisikkoon, kun Pittsburgh kellisti Duken

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa menneen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka palasi hetken tauon jälkeen Pittsburgin aloitusviisikkoon. Pittsburgh voitti viikonloppuna valtakunnallisesti seitsemänneksi rankatun Duken.

16.1.2024 11:35 NCAA

Sara Bejedi liekeissä NCAA:n konferenssipeleissä – yhteensä 54 pistettä kahteen voitto-otteluun

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Florida Statea edustava Sara Bejedi on äitynyt hurjaan vireeseen kivenkovassa ACC:ssa viimeisen viikon aikana. Bejedi säkitti ensin 23 pistettä North Carolinaa vastaan ja sitten 31 pistettä Virginia Techin kaadossa.

9.1.2024 11:48 NCAA

Sara Bejedi säkitti 19 pistettä ja viisi kolmosta Florida Staten voittaessa Clemsonin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkoivat hienoja otteitaan konferenssissaan ACC:ssa. Florida hävisi jatkoajan jälkeen NC Statelle, mutta voitti Clemsonin Bejedin heittäessä 19 pistettä ja viisi kolmosta.

Näytä lisää vastaavia