Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

2.4.2019 11:42 Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Vilma Kesänen on valmiina Islannin mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

KR:n runkosarja oli vaiherikas. Alkukaudesta reykjavikilaisjoukkue jopa dominoi sarjaa, mutta kauden viimeisellä neljänneksellä loukkaantumiset astuivat kuvaan. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KR voitti ainoastaan yhden.

Islannin liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pääsi suoraan välierävaiheeseen. Vaikeasta loppukaudesta huolimatta KR pystyi pitämään paikkansa neljän joukossa. Neljättä sijaa voidaan pitää KR:lle hyvänä suorituksena, sillä se on nousijajoukkue, jolle ei ennakkoarvioissa juuri menestystä povattu.

- Erittäin kaksijakoinen kausi. Meillä oli tosi hyvä alkukausi ja pääsimme siinä vähän yllättämään. Meidät rankattiin ennen kauden alkua ihan pohjille. Kauden avaustilaisuudessa joukkueiden valmentajat rankkasivat seuroja järjestykseen ja me olimme viimeisenä pienimmällä pistemäärällä mitä valmentajamme on koskaan nähnyt. Olimme kauden ensimmäisen puolikkaan johdossa ja uudenvuoden jälkeen meni vielä hyvin, mutta viimeinen kierros oli aikamoista taistelua. Meiltä loukkaantui pari tärkeää pelaajaa ja usealla oli flunssa päällä, joten jouduimme pelaamaan pienellä rotaatiolla. Maaliskuussa pelasimme myös 2-3 peliä viikossa, kun normaalisti pelasimme vain kerran viikossa. Nyt terveystilanne on parempi ja koko porukka on taas kasassa, Kesänen kertaa joukkueen runkosarjaa.

Vilma Kesänen on pelannut hyvän kauden Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesänen on kuulunut KR:n avainpelaajiin koko kauden ja poissaolosuman iskiessä hän kantoi isoa vastuuta pelaten pariin otteeseen koko 40-minuuttisen. Runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välillä on viikon tauko, jonka aikana Kesänen ehtii ravistelemaan otteluruuhkan rasitukset pois.

- Kiva kun minuutteja tulee, mutta kyllä se näkyy ja kuormittaa. Nyt on ollut hyvää aikaa levätä ennen pudotuspelien alkua.

Kesäselle itselleen kausi on mennyt päinvastaisesti kuin joukkueella. Alkukausi oli vielä hakemista uuteen sarjaan ja loppukautta kohden pelit ovat sujuneet nousujohteisesti.

- Ensimmäinen puolisko meni löytäessä pelirytmiä. Täällä on välillä aika hurlumhei-korista ja peli on tosi vauhdikasta. Hyvä, että joukkue voitti, sillä joukkueellehan tässä pelataan, mutta itse pääsin varsinkin hyökkäyspelin osalta rytmiin vasta jälkipuoliskolla. Puolustuspelin osalta kausi on mennyt koko ajan hyvin, arvioi Kesänen.

Kovat paikallisottelut luvassa

KR:n tuleva pudotuspelivastustaja Valur voitti runkosarjan 22 voiton ja kuuden tappion saldollaan.

- Valur on tosi hyvä joukkue. He vaihtoivat amerikkalaisen takakentän pelaajansa kesken kauden ja islantilainen korislegenda Helena Sverrisdottir palasi Unkarista Islantiin ja sen jälkeen Valur on hävinnyt vain yhden ottelun ja senkin meille. Meidän pitää onnistua joukkueena tosi hyvin ja he ovat tiukka vastus, Kesänen analysoi.

Kesänen ja KR lähtevät hakemaan yllätystä välierissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oman erikoisjännitteensä ottelupariin tuo paikallislataus. Joukkueiden hallit ovat vain kymmenen minuutin päässä toisistaan, joten finaalipaikan lisäksi taistellaan myös seudun hegemoniasta.

- Kun tulin tänne, niin seuran miesten päävalmentaja sanoi minulle, että ihan sama miten menee kunhan voitamme Valurin, Kesänen naurahtaa.

- Odotan kovia pelejä. Intensiteetti on varmasti korkealla ja tulossa on kovia kamppailuja. Kiva päästä vähän painimaan.

KR pääsee lähtemään pudotuspeleihin paineitta, sillä Valur on otteluparin selkeä ennakkosuosikki.

- Meillä on vain voitettavaa. Kaikki paineet ovat Valurilla. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Olemme jo tehneet kauden mihin ei kukaan uskonut ja nyt vain uutta vaihdetta silmään. Kiva päästä pelaamaan pudotuspelejä ja seurassa on kunnon pöhinä päällä ja hallissa varmasti tunnelmaa.

Islannin liigan finaaleihin pääsee kolmella voitolla.

Henkilöt

 
16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

Näytä lisää vastaavia