Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

2.4.2019 11:42 Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Vilma Kesänen on valmiina Islannin mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

KR:n runkosarja oli vaiherikas. Alkukaudesta reykjavikilaisjoukkue jopa dominoi sarjaa, mutta kauden viimeisellä neljänneksellä loukkaantumiset astuivat kuvaan. Viimeisestä kahdeksasta pelistään KR voitti ainoastaan yhden.

Islannin liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pääsi suoraan välierävaiheeseen. Vaikeasta loppukaudesta huolimatta KR pystyi pitämään paikkansa neljän joukossa. Neljättä sijaa voidaan pitää KR:lle hyvänä suorituksena, sillä se on nousijajoukkue, jolle ei ennakkoarvioissa juuri menestystä povattu.

- Erittäin kaksijakoinen kausi. Meillä oli tosi hyvä alkukausi ja pääsimme siinä vähän yllättämään. Meidät rankattiin ennen kauden alkua ihan pohjille. Kauden avaustilaisuudessa joukkueiden valmentajat rankkasivat seuroja järjestykseen ja me olimme viimeisenä pienimmällä pistemäärällä mitä valmentajamme on koskaan nähnyt. Olimme kauden ensimmäisen puolikkaan johdossa ja uudenvuoden jälkeen meni vielä hyvin, mutta viimeinen kierros oli aikamoista taistelua. Meiltä loukkaantui pari tärkeää pelaajaa ja usealla oli flunssa päällä, joten jouduimme pelaamaan pienellä rotaatiolla. Maaliskuussa pelasimme myös 2-3 peliä viikossa, kun normaalisti pelasimme vain kerran viikossa. Nyt terveystilanne on parempi ja koko porukka on taas kasassa, Kesänen kertaa joukkueen runkosarjaa.

Vilma Kesänen on pelannut hyvän kauden Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesänen on kuulunut KR:n avainpelaajiin koko kauden ja poissaolosuman iskiessä hän kantoi isoa vastuuta pelaten pariin otteeseen koko 40-minuuttisen. Runkosarjan ja pudotuspelien alkamisen välillä on viikon tauko, jonka aikana Kesänen ehtii ravistelemaan otteluruuhkan rasitukset pois.

- Kiva kun minuutteja tulee, mutta kyllä se näkyy ja kuormittaa. Nyt on ollut hyvää aikaa levätä ennen pudotuspelien alkua.

Kesäselle itselleen kausi on mennyt päinvastaisesti kuin joukkueella. Alkukausi oli vielä hakemista uuteen sarjaan ja loppukautta kohden pelit ovat sujuneet nousujohteisesti.

- Ensimmäinen puolisko meni löytäessä pelirytmiä. Täällä on välillä aika hurlumhei-korista ja peli on tosi vauhdikasta. Hyvä, että joukkue voitti, sillä joukkueellehan tässä pelataan, mutta itse pääsin varsinkin hyökkäyspelin osalta rytmiin vasta jälkipuoliskolla. Puolustuspelin osalta kausi on mennyt koko ajan hyvin, arvioi Kesänen.

Kovat paikallisottelut luvassa

KR:n tuleva pudotuspelivastustaja Valur voitti runkosarjan 22 voiton ja kuuden tappion saldollaan.

- Valur on tosi hyvä joukkue. He vaihtoivat amerikkalaisen takakentän pelaajansa kesken kauden ja islantilainen korislegenda Helena Sverrisdottir palasi Unkarista Islantiin ja sen jälkeen Valur on hävinnyt vain yhden ottelun ja senkin meille. Meidän pitää onnistua joukkueena tosi hyvin ja he ovat tiukka vastus, Kesänen analysoi.

Kesänen ja KR lähtevät hakemaan yllätystä välierissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oman erikoisjännitteensä ottelupariin tuo paikallislataus. Joukkueiden hallit ovat vain kymmenen minuutin päässä toisistaan, joten finaalipaikan lisäksi taistellaan myös seudun hegemoniasta.

- Kun tulin tänne, niin seuran miesten päävalmentaja sanoi minulle, että ihan sama miten menee kunhan voitamme Valurin, Kesänen naurahtaa.

- Odotan kovia pelejä. Intensiteetti on varmasti korkealla ja tulossa on kovia kamppailuja. Kiva päästä vähän painimaan.

KR pääsee lähtemään pudotuspeleihin paineitta, sillä Valur on otteluparin selkeä ennakkosuosikki.

- Meillä on vain voitettavaa. Kaikki paineet ovat Valurilla. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Olemme jo tehneet kauden mihin ei kukaan uskonut ja nyt vain uutta vaihdetta silmään. Kiva päästä pelaamaan pudotuspelejä ja seurassa on kunnon pöhinä päällä ja hallissa varmasti tunnelmaa.

Islannin liigan finaaleihin pääsee kolmella voitolla.

Henkilöt

 
15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

Näytä lisää vastaavia