Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

30.5.2021 14:12 Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Aatu Kivimäki siirtyy viiden Vilpas-vuoden jälkeen Saksaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

- Haluan kiittää coach Janssonia ja Tigersiä mahdollisuudesta edustaa joukkuetta. Ilo on erityisen suuri siksi, koska alkava vuosi on ensimmäiseni ulkomailla. Teen kaikkeni, että joukkue menestyisi, Kivimäki kiittelee Tigersin tiedotteessa.

Kivimäkeä U16- ja U18-maajoukkueissa valmentanut Jansson ei puolestaan peittele innostustaan saadessaan vanhan suojattinsa Tübingeniin.

- Aatu on pelaaja, jota voi käyttää pelinrakentajan ja heittävän takamiehen paikoilla epäröimättä. Hän on kova työntekijä, aina aktiivinen niin pallollisena kuin pallotta, hän puolustaa hyvin ja pelaa joukkueelleen, Jansson suitsuttaa.

- Aatu on todellinen energiapakkaus, mutta pelaa myös kypsästi ja harkiten.

Tigers Tübingenin pelaajistossa nähtiin suomalaisväriä myös viime kaudella, kun Elias Valtonen aloitti ammattilaisuransa joukkueessa. Valtonen ansaitsi ensimmäisen Saksan kautensa päätteeksi kolmivuotisen sopimuksen Espanjaan.

Tuoreeltaan Susijengiin kutsun saanut Kivimäki liittyy Tigersin vahvuuteen elokuussa.

Karkkilan komeetasta Korisliigan eliittiin

”Karkkilan Kisner”-lempinimelläkin tunnettu Kivimäki pelasi itsensä valokeilaan keväällä 2016, jolloin hän johdatti kasvattajaseuransa Karkkilan Urheilijat U19 poikien SM-pronssille.

Seuraavana kesänä Kivimäki solmi pelaajasopimuksen Salon Vilppaan kanssa ja kaahasi heti ensimmäisellä kaudellaan Korisliigan vuoden tulokkaan palkintoon kiinni.

Korisliiga-urallaan Kivimäki on edustanut Vilpas Vikingsiä viiden kauden ja 204 pääsarjaottelun verran. Tilastojen valossa parhaalla kaudellaan 2019-20 Kivimäki urakoi 9,3 pistettä, 3,2 syöttöä ja 1,2 riistoa ottelua kohden erinomaisin heittoprosentein (2p 53,4%, 3p 43,0%, 1p 94,6%).

Vasta päättyneellä liigakaudella 2020-21 Kivimäki nousi pääosaan erityisesti välieräsarjassa Helsinki Seagullsia vastaan pimentämällä Seagullsin siihen asti pitelemättömän Kendale McCullumin ja upottamalla viimeisen sekunnin ratkaisuheiton kuudennessa osaottelussa.

Mitalikaapissaan Kivimäellä on kevään 2021 SM-kullan lisäksi vuoden 2019 Suomen cupin mestaruus, cupin hopea 2020 sekä vuosien 2017 ja 2018 SM-hopeat.

Suomen nuorisomaajoukkueissa ja haastajamaajoukkueessa Kivimäki on ehtinyt pelata 68 ottelua 5,3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

Näytä lisää vastaavia