EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

7.9.2017 18:13 Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

Hegemoniaviikko Helsingissä on ohi EM-kisojen siirtyessä Istanbuliin, jossa pelataan turnauksen pudotuspelit.

Susijengin katsojaennätykset pistettiin Hartwall Arenalla uusiksi. Kaikkiaan Helsingissä EM-otteluita seurasi yli 75.000 katsojaa.

Helsingin kisajärjestelyt keräsivät laajasti kehuja ja siitä suuri kiitos kuuluu yli 400 vapaaehtoisen joukolle.

Unohtumattomasta kisaviikosta kiitos kuuluu myös faneille, yhteistyötahoille sekä Susijengille, jonka EM-ottelut jatkuvat lauantaina. Kuvat: Mikko Ovaska & Matti Koskinen & Ville Vuorinen.

- Tunnelmat vaihtelevat epäuskoisuudesta ylitsevuotavan kiitollisuuden tunteen kautta ylpeyteen, huokaa Tammivaara.  

- Meillä oli kisoille kolme tavoitetta. Ensimmäinen niistä oli järjestää ikimuistoinen tapahtuma ja elämys. Lisäksi tavoitteena oli taloudellisesti kestävä tulos sekä perinnön jättäminen koko suomalaiselle koris- ja urheiluperheelle, kertoo Tammivaara.

- Helsingissä koettu viikko oli yhtä juhlaa, täydellisyyttä hipova kokonaisuus, jota muistellaan varmasti vielä vuosikymmenien jälkeen. Näiltä osin tavoitteemme toteutui täydellisesti. Kahden muun tavoitteen toteutumista voi arvioida vasta myöhemmin. Uskomme on vahva, että myös ne toteutuvat.

Hartwall Arenalla EM-otteluita seurasi yli 75.000 katsojaa Susijengin kirjauttaessa omat katsojaennätyksensä uusiksi. Historiankirjoihin kirjattiin uusiksi ennätyslukemiksi 12 327 katsojaa, jotka todistivat tiistaina Suomen ottelua Kreikkaa vastaan.

Susijengin otteluita Helsingissä leimasi yhteisöllisyyttä ja riehakkuutta huokuva tunnelma, joka noteerattiin laajasti myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Arenan ulkopuolella faneja palveli Fan Village, Helsingin Kansalaistorilla suuri Fanzone, jonka lisäksi Suomen otteluita on jännitetty paikallisissa Sudenpesissä ympäri Suomen.

- Saamamme palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista ja tunnemme syvää kiitollisuutta kaikkia niitä tahoja kohtaan, jotka mahdollistivat nämä koriksen juhlaviikot. Suomalainen vieraanvaraisuus ja organisointitaito keräsivät kehuja, josta meidän on kiittäminen aivan upeaa, yli 400 vapaaehtoisen joukkoa. Meidän vapaaehtoisorganisaatiota johtaneen Ulla Karlssonin haaveena oli toistaa Lontoon olympialaisissa kokemansa vieraanvaraisuus ja lämmin vastaanotto. Se toteutui ja vapaaehtoisemme löivät kisapäiviin oman aurinkoisen ja avuliaan leimansa, kiittelee Tammivaara.

Kiitoksensa saavat myös valtio, Helsingin kaupunki ja muut yhteistyökumppanit.

- Ilman valtion tukea emme olisi voineet edes lähteä hakemaan EM-kisoja. Helsingin kaupungin ja Suomi100 -hankkeen tuki oli puolestaan tärkeä kisojen levittämisessä Arenan ulkopuolelle ja muiden kumppaneiden tuki mahdollisti fantastisen tapahtumakokonaisuuden rakentamisen.

- Suuri kiitos ja syvä kumarrus kuuluu myös Susijengille, jonka otteet eivät jättäneet ketään kylmäksi. Sekä faneille, jotka muodostavat kyllä melkoisen kuudennen pelaajan. Toivomme, että Helsingissä koetun kisaviikon antama energia pysyy Susijengin mukana pelien siirtyessä Istanbuliin, Tammivaara päättää.

Susijengi kohtaa EM-kisojen neljännesvälierissä lauantaina Italian klo 18:45 käynnistyvässä ottelussa. Yle televisioi ottelun suorana lähetyksenä TV2-kanavalla.

 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

1.9.2017 12:45 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Tämä on vasta turnauksen alku”

Kolmatta vuottaan Susijengiä edustava Jamar Wilson, 33, kohosi torstaina joukkueensa suurien sankarien joukkoon pakottamalla EM-kotikisojen avauspelin jatkoajalle rohkealla ajollaan ja viimeistelemällä 84-86-voiton Suomelle jatkoajan lopulla. Hurmoksellisen voiton jälkeen Wilson asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa: että kisat ovat vasta alussa.

31.8.2017 14:55 Haastattelu

Petteri Koponen: ”Nando De Colo on yksi Euroopan parhaista pelaajista”

Moskovan TsSKA:n veteraanitakamies Nando De Colo, 30, on aiemmin tällä vuosikymmenellä näytellyt kuuliaisesti tuplaajan roolissa NBA-tähti Tony Parkerin vierellä, mutta Parkerin jättäydyttyä sivuun ”Les Bleusista” on De Colo joukkueensa ykköstähti. Petteri Koponen on kohdannut De Colon urallaan kymmeniä kertoja ja luonnehtii tätä yhdeksi Euroopan parhaista pelaajista.

12.6.2017 Haastattelu

Petteri Koponen odottaa innokkaana EM-kotikisoja: ”On hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä”

Ensimmäisen kautensa suurseura Barcelonan riveissä pelannut Petteri Koponen kertoo, että suomalainen koripallo elää kukoistuksen aikaa. Susijengin ”alfoihin” kuuluva pelintekijä odottaa kesältä ennen kaikkea kotikisahuumaa – kovia otteluita ja fanien luomaa tunnelmaa.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

#EuroBasket2017-teos siirtyi Kansalaistorille

Koripallon EM-kisojen alkuun on enää alle sata päivää. Merkkipäivän kunniaksi #EuroBasket2017-teos on siirretty Helsingin Rautatientorilta muutaman sadan metrin matkan Kansalaistorille, jonne nousee Helsingissä pelattavien EM-otteluiden ajaksi (31.8.-6.9.) kisakylä ja suuri kisastudio.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

Näytä lisää vastaavia