Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

4.5.2015 Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

Pirkka Street Basket -kiertue käy liikuttamassa toukokuun aikana tuhansia alakoululaisia. "Vuoden hauskimman koulupäivän" tarjoavat Koripalloliitto ja Ruokakesko osana laajaa yhteistyötään.

Kiertueen rekka tekee toukokuun aikana pysähdyksen 16 paikkakunnalle ympäri Suomea.

Heinolassa riitti maanantaina vilinää, kun yli 550 lasta nautiskeli hyvästä säästä ja Pirkka Street Basketista. Kuvat: Koripalloliitto & Nina Grönlund.

Heinolan Pirkka Street Basketissa mukana oli peräti 553 osallistujaa lähialueen kouluista. Vilinää ja melskettä riitti, sillä osallistujien muodostamat 115 joukkuetta pelasivat päivän aikana peräti 178 ottelua.

- Aivan mahtava päivä! Paljon liikunnasta punaisia poskia, iloisia ilmeitä ja sääkin suosi. Osallistujamäärä on tämän kokoiseen kaupunkiin upea. Kun tapahtuma oli vielä keskellä Heinolaa torilla, niin ohikulkijoilla riitti ihmeteltävää, kiitteli Heinolan NMKY:n toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen.

Pirkka Street Basket on osa Ruokakeskon ja Suomen Koripalloliiton välistä yhteistyötä, jonka osapuolet aloittivat vuodenvaihteessa. Yhteistyön keskipisteenä ovat lapset ja nuoret sekä heidän liikkumisen edistäminen. Tavoitteena on myös antaa paikallisille koripalloseuroille uusia työvälineitä toiminnan kehittämiseen.

Juuri käynnistyneen Pirkka Street Basket –kiertueen ohella Koripalloliitto ja Ruokakesko ovat kehittäneet kevään aikana Pikkusudet-konseptia, jonka tarkoituksena on niin ikään edistää lasten liikuntaintoa. Yhteistyössä paikallisten seurojen sekä K-kauppiasyrittäjien kanssa tahot käynnistävät syksyllä Pikkusudet-koriskouluja ympäri Suomen ja järjestävät Pikkusudet-korisriehaksi nimettyjä liikuntatapahtumia lapsille.

Pirkka Street Basket -tapahtumat 2015

ma 4.5.

Heinola

ke 6.5.

Kerava

to 7.5.

Espoo

pe 8.5.

Forssa

ma 11.5.

Lappeenranta

ti 12.5.

Kouvola

ke 13.5.

Lohja

ma 18.5.

Turku

ti 19.5.

Kaarina

to 21.5.

Uusikaupunki

pe 22.5.

Orimattila

ma 25.5.

Pori

ti 26.5.

Nokia

ke 27.5.

Oulu

to 28.5.

Loimaa

pe 29.5.

Karkkila

Lue myös seuraavat

Henkilöt

 
4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

Näytä lisää vastaavia