Ahosen Kolossos pisti hanttiin Panathinaikosille

28.4.2016 Roope Ahosen Kolossos Rodoun kausi päättyi tappioon Kreikan pääsarjan pudotuspeleissä, kun legendaarinen Panathinaikos eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Panathinaikos oli ylivoimainen, mutta toisessa ottelussa kotijoukkue Kolossos pisti jättiseuran tiukoille häviten 71-80 (37-46).

Roope Ahosen Kolossos Rodou taipui jättiseura Panathinaikosille Kreikan pudotuspeleissä. Kuva: Ville Vuorinen.


Ensimmäinen puolivälieräsarjan ottelu oli Panathinaikosin näytös, jossa vihreistä peliasuistaan tunnettu kotijoukkue ratkaisi pelin käytännössä jo ensimmäisellä neljänneksellä. Panathinaikos keräsi kymmeneen minuuttiin 20 pisteen johdon ja jylläsi 91-36 (49-31) -kotivoittoon.
 

Ahonen nakutti ensimmäisessä ottelussa 8 pistettä ja jakoi yhden syötön. Kolossoksen muut onnistujat olivat Giannoulis Larentzakis (14/6), Kelvin Lewis (9/2), Trevor Releford (9/4) ja Gary McGhee (10/6). Panathinaikosin pisterkärki oli James Feldeine (20/1).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Eilen pelatussa toisessa ottelussa kotijoukkue Kolossos otti ensimmäisellä neljänneksellä ohjat käsiinsä numeroin 20-19, mutta toiselle neljännekselle meritoitunut 34 Kreikan mestaruutta historiansa aikana voittanut Panathinaikos heräsi. Puoliajalle mennessä Panathinaikos oli kerännyt 9 pisteen johdon, jonka se kykeni pitämään loppusummeriin asti.
 

Ahonen kuului joukkueensa kolmen tehokkaimman joukkoon 12 pisteellä ja 5 levypallolla. Ahosta pistetehtailussa auttoivat Lewis (14/1) ja Larentzakis (12/0). Panathinaikosilta erottuivat James Gist (14/10), Miroslav Raduljica (12/3) ja Nick Calathes (7/2/9 syöttöä).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Näytä lisää vastaavia