Alex Murphyn edustama Florida jälleen viime hetkellä voittoon

1.2.2015 Murphyn Florida Gators jatkoi voittojen tiellä, kun tällä kertaa kaatui kotona Arkansas jännittävien loppuvaiheiden jälkeen 57-56. Evita Iiskola puolestaan jatkoi hyviä otteitaan Providencen 59-67-tappiosta Butlerille huolimatta.

Murphyn Florida Gators ei sulanut loppuhetkillä tälläkään kertaa. Kuva: Francois Perthuis.

Arkansasin Anton Beard (10/3) vei vieraat pisteen johtoon kymmenen sekuntia ennen päätössummeria, mutta Michael Frazier onnistui hankkimaan hyökkäyslevypallosta kaksi vapaaheittoa upottaen molemmat vain sekunti ennen loppua.

Voittajien pisteykkönen oli 17 pistettä heittänyt Dorian Finney-Smith. Alex Murphylle kirjattiin kahdeksassa minuutissa kaksi pistettä ja yksi levypallo.

Ottelutilastot: Florida - Arkansas

Oskar Michelsenin Davidson Wildcats ei onnistunut kukistamaan vieraissa Saint Josephin yliopistoa, vaan voitto jäi kotijoukkueelle lukemin 75-70. Davidsonilta tehokkaimmin esiintyivät Peyton Aldridge (24/7) sekä takamies Tyler Kalinoski (15/10).

Michelsenille herui peliaikaa 23 minuutin edestä ja saldona oli kolme pistettä.

Julius Rajalan Loyola Ramblers jatkoi voittokulkuaan Bradleyn kustannuksella Christian Thomasin (20/5) sekä Devon Turkin (19/3) johdolla lukemin 64-49. Kotijoukkue puolusti vieraat ahtaalle, eikä Bradleyn pelaajista kuin Auston Barnes (10 pistettä) päässyt kaksinumeroisille pisteille.

Rajala pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Ottelutilastot: Loyola-Chicago - Bradley

Iiskola jatkoi positiivisia esityksiään Providencen paidassa heittämällä 12 pistettä (1p 2/2, 2p 2/7, 3p 2/3) 37 minuutissa. Iiskolan lisäksi hyviä otteita esitti Alexis Harris (18/12). Voittajien pistekuningatar oli 19 pisteen edestä korisukkaa heiluttanut Ijeoma Uchendu.

Ottelutilastot: Providence -  Butler

Anniina Äijäsen Xavier kärsi jälleen tappion (74-65) Creightonin vieraana. Creighton aloitti ottelun vahvasti, eikä Xavier kyennyt kirimään tasaisesta toisesta puoliajasta huolimatta.

Äijänen urakoi kentällä 15 minuuttia upottaen viidestä kahden pisteen yrityksetään kolme ja keräämällä kolme levypalloa.

Ottelutilastot: Creighton - Xavier

Sophie Weckströmin käsi kävi kuumana kaaren takaa (3p 4/6), kun Maine kaatoi New Hampshiren 87-56. Mainen aloitusviisikkoon kuulunut Weckström jakoi 12 pisteensä lisäksi kolme syöttöä 27 minuutissa.

Voittajien tehokkain oli tutusti Liz Wood (24/7).

Ottelutilastot: Maine - New Hampshire

Annika Holopaisen Old Dominion haki 67-80 -vierasvoiton FIU:sta Jennie Simmsin hurjalla esityksellä. Simms pussitti Old Dominionin historian toiseksi korkeimman yhden ottelun pistemäärän - huikeat 45 pistettä, jonka ohessa hänen käsiinsä tarttui 11 levypalloa.

Holopaiselle merkittiin seitsemässä minuutissa yksi levypallo.

Ottelutilastot: FIU - Old Dominion

Upstate puolusti Taru Madekiven North Floridan kotonaan ahtaalle - 61-49. Puolustusvoittoisessa ottelussa ei yksittäiset pelaajat pisteillä juhlineet, vaan ottelun pistekuningatar oli voittajien Brittany Starling 16 pisteellään.

Madekivi keräsi ottelussa yhden koriin johtaneen syötön kolmessa minuutissa.

Ottelutilastot: Upstate - North Florida

Texasin ”paikalliskamppailussa” Sam Houston State oli Heidi Sihvolan Houston Babptistia vahvempi luvuin 74-67. Kotijoukkueen kirkkaimpiin nimiin lukeutuivat Shernise Robertson (28 pistettä) sekä Taylor Dorsey (22 pistettä).

HBU:n aloitusviisikkoon kuulunut Sihvola keräsi 27 minuutissa kuusi pistettä, neljä levypalloa sekä neljä syöttöä.

Ottelutilastot: Sam Houston State - HBU

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.