Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

2.10.2020 11:35 Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

Alexander Madsen aloittaa toisen kautensa VEF Riiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen kävi heti viime kauden keskeytyksen jälkeen puhdistamassa polven patellajänteensä ja kuntoutti kesällä vammaansa Susijengin huoltotiimin hoivassa. Myös VEF osoitti tukeaan Madsenille leikkauksen jälkeen, vaikka tämä ei ollut vielä tehnyt joukkueen kanssa uutta sopimusta. Kun sopimustarjous Madsenille tuli, niin päätös ei ollut vaikea.

- Huomioonottaen mikä tilanne maailmalla on ja sen, että minulla oli leikkaus kauden jälkeen ja he halusivat minut takaisin, niin päätös oli hyvin helppo. Valmennusjohto soitteli minulle kesällä pitäen minut ajan tasalla joukkueen tilanteesta ja seuran fysioterapeutti teki minulle kuntoutusohjelman. Oli aika helppo tarttua kahden vuoden sopimukseen. Täällä on turvallinen olo ja olen paikassa missä minua arvostetaan, ja tämä tuo myös jatkumoa, Madsen kertoo jatkopäätöksensä taustoista.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet Madsenia parin viime kauden ajan. Viime keväänä Madsen käytännössä vain pelasi jättäen harjoitukset väliin vamman vuoksi. Nyt tilanne näyttää kaikin puolin huomattavasti paremmalta.

- Nyt ei ole tarvinnut kipulääkkeitä muuten kuin heti leikkauksen jälkeen, joten suunta on oikea ja polvi tarvitsee nyt aikaa tottua iskutukseen. Vielä on vähän rajoituksia enkä pysty maksimaalisesti treenaamaan, vaan huilaan joitain treenejä ja vedän vähän pienemmällä kuormituksella.

Oli kannaltani onni onnettomuudessa, että kausi loppui viime kaudella niin aikaisin, ja se teki valinnan helpoksi mennä suoraan leikkaukseen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella VEF kruunattiin Latvian mestariksi, vaikka kausi keskeytettiin ja Madsenkin sai viime kaudesta muistoksi kultamitalin.

- Kakkosvalmentaja tuli harjoituksiin ja kaivoi mitalin taskustaan. Olisihan se kiva ollut saada se myös pelaamalla.

VEF johti myös Viron ja Latvian yhteisliigaa keskeytyshetkellä. Tällä kaudella silmissä siintää tuplamestaruus.

- Viron ja Latvian liiga olisi kiva voittaa myös tänä vuonna, mutta katsotaan nyt miten tämä kausi menee. Päivä kerrallaan eteenpäin. 

Täksi kaudeksi VEF on kasannut Madsenin mukaan entistä kovan joukkueen.

- Meillä on aika hyvä joukkue ja mielestäni parempi kuin viime kaudella. Meillä on isompi joukkue ja pelaamme nopeatempoisempaa koripalloa. Tästä joukkueesta voidaan saada paljon irti, kunhan saadaan kemiat yhteen.

VEF Riika osallistuu tällä kaudella myös Mestarien liigaan. Kilpailun rakennetta on muutettu täksi kaudeksi, sillä koronapandemian takia joukkueet on jaettu neljän joukkueen lohkoihin. Viime kaudella VEF voitti lohkovaiheessa vain yhden pelin ja tie nousi nopeasti pystyyn. Tällä kaudella se pelaa samassa lohkossa Lassi Tuovin SIG Strasbourgin, liettualaisen Rytas Vilnan sekä kreikkalaisen Peristerin kanssa. Lohkosta etenee jatkoon kaksi joukkuetta.

- Puolet peleistä olisi voitettava ja uskon pystyvämme taistelemaan jatkopaikasta. Kun joukkueita on niin vähän, niin pelejä varmasti pelataan enemmän ristiin. Olemme lohkossa altavastaajia, mutta kaikki on mahdollista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ennen Mestarien liigan alkua VEF ehtii aloittamaan pelit Viron ja Latvian yhteisliigassa. Kausi alkaa lauantaina, kun VEF kohtaa vieraskentällä BK Ogren. Madsenista on tärkeä saada pelituntumaa ennen parin viikon päästä alkavia Mestarien liigan pelejä.

- On ihan hyvä loukkaantumisen jälkeen päästä hakemaan rytmiä sarjapeleistä eikä heitetä suoraan syvään päähän. Voi samalla kokeilla hieman uusia juttuja ja muokata omaa peliään.

Parin loukkaantumisten vaivanneen kauden jälkeen Madsen toivoo terveyttä tällä kaudella.

- Tavoitteena on ehjä kausi. Se on se ykkösprioriteetti. Jos pysyy kasassa koko kauden, niin se jo itsessään vie eteenpäin, kun pääsee päivittäin treenaamaan, pelaamaan ja kilpailemaan. Tärkeintä on pysyä ehjänä tällä kaudella.

Henkilöt

 
6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

Näytä lisää vastaavia