Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

19.1.2022 20:25 Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

Ali Ahola jatkoi Suomen Cupissa väläyttelemiään vahvoja otteita. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliiga jatkui tänään viiden ottelun illan muodossa. Kaikkein hurjinta kaipuuta kentälle vaikutti osoittavan Lahti Basketball, sillä joukkue ryskytti kotiottelussaan tauluun loppulukemat 114–67. Vierasjoukkueen roolia pelissä toimitti Korihait.

Lahden säkenöivimpinä tähtinä voitossa nähtiin amerikkalaisveteraani Antonio Ballard sekä suomalaistakamies Aleksanteri "Ali" Ahola. Ballard keräsi tilastoihinsa 28 pistettä ja kymmenen levypalloa. Ahola puolestaan merkkautti 24 pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Huono ilta ei ollut myöskään kolmospyssy Eemi Luukkosella. 19-vuotias paikallissankari säkitti 13 pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

– Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta sen jälkeen puhuimme palloskriineistä ja paransimme työtämme niiden kanssa. Toiselta jaksolta lähtien panostimme enemmän puolustukseen ja saimme stoppeja. Tekee todella hyvää saada vihdoinkin tappioputki katki, sillä nämä viimeiset viisi ottelua ovat erittäin tärkeitä ylempään jatkosarjaan pääsyn kannalta, kertoi Luukkonen Ruudun haastattelussa.

Korihaiden suurimmat pisteonnistumiset, 18 per pelaaja, tulivat Mitchell Smithiltä ja Trey Zeigleriltä.

Ottelutilastot

Isoja marginaaleja nähtiin myös Nokialla ja Joensuussa

Myös BC Nokia puolusti kotikenttäänsä niin ansiokkaasti, että voittomarginaali kasvoi useisiin kymmeniin. Nokialaiset taivuttivat Bisons Loimaan luvuin 101–62.

Voittajajoukkueen Steven Haney nakutteli tauluun ottelun isoimman pistesaldon, 22, mutta joukkuetoveri Antero Lehto työskenteli ansiokkaasti tutkaparina. Konkaripelinjohtaja Lehto jakoi viisi syöttöä ja maustoi soppaa vielä 17 pisteellä.

Bisonsin puolella tuotteliainta otteluiltaa vietti Thomas Vehmanen, joka teki 16 pistettä ja syötti merkinnän arvoisesti kuusi kertaa.

Ottelutilastot

Kataja Basket koki kotikentällään Joensuussa niin ikään ison piste-eron pelin päätteeksi, mutta kotijoukkueen kannalta valitettavasti isommat pisteet olivat vieraiden sarakkeessa. Kataja taipui Korisliigan kärkisijaa pitävälle Kauhajoelle 78–106, vaikka nämä joutuivat otteluun vain kahdeksan pelaajan rotaatiolla kärsittyään koronaan liittyvistä ongelmista juuri Suomen Cupin aattona.

Kauhajoella nähtiin kotimaisten pelaajien onnistumisia erittäin laajalta rintamalta, sillä isoja lukuja esittelivät niin Henri Kantonen kuin Eero Innamaa ja Miika Marttinenkin. Kantonen keräsi 16 pistettä ja yhdeksän syöttöä, Innamaa lisäsi 22 pistettä ja kuusi levypalloa, ja Marttinen tykitti tauluun ottelun kuningaslukeman 24 pistettä.

– Pelasimme hyvällä itseluottamuksella jokainen. Joukkueena hyvin pelaamisesta kertoo erityisesti tilastokortissa näkyvät 30 syöttöä, totesi Marttinen.

Katajan isoimmat pistesaldot, 21 kummallakin, nähtiin Jamar Wilsonilta ja Nicholas Griffiniltä.

Ottelutilastot

Helsingissä ja Tampereella tiukempaa touhua

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas kohtasivat toisensa heti Suomen Cup -finaalin uusintaottelussa. Kotijoukkueena pelannut Seagulls toisti saavutuksensa ja kaatoi Vilppaan luvuin 85–79.

Joukkuevoiton lisäksi pitkään poissa kentiltä ollut Seagullsin pelinjohtaja Lassi Nikkarinen jatkoi erinomaisia pelaajakohtaisia otteitaan. Nikkarinen osui 15 pistettä ja jakoi täydet kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Kovimpana koriniskijäpartnerina nähtiin Joseph Lawson III 16:lla.

Vilppaan isoin onnistuja oli Bryan Griffin 18 pisteellä.

Ottelutilastot

Myös lapualaisjoukkue Kobrat on kärsinyt hiljattain hankaluuksista koronan takia. Karanteeneista kärsinyt joukkue ei ehtinyt saada alle kummoistakaan harjoittelua ennen kuin piti jo matkustaa Tampereelle. Ottelu äityi silti tiukaksi, mutta kotijoukkue Pyrintö selvitti pelin lopulta luvuin 100–90.

Voittajien kovin pistenikkari oli 20:n tuloksellaan tarkka-ampuja Osku Heinonen. Myös joukkuetoveri Ike Smith ylsi samaan pistemäärään.

Kobrien puolella Christian Lutete IV saavutti 30 pisteen tuloksen.

Ottelutilastot

 
15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

7.2.2023 21:01 FIBA Europe Cup

Kauhajoki kaatoi Hapoel Haifan tulikuuman Severi Kaukiaisen johdolla

Kauhajoki voitti FIBA Europe Cupin jatkolohkon päätösottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 85–76 (44–38). Puolivälieräpaikan jo viime viikolla varmistaneen Kauhajoen johdatti voittoon 22 pistettä upottanut takamies Severi Kaukiainen.

Näytä lisää vastaavia