Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

19.1.2022 20:25 Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

Ali Ahola jatkoi Suomen Cupissa väläyttelemiään vahvoja otteita. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliiga jatkui tänään viiden ottelun illan muodossa. Kaikkein hurjinta kaipuuta kentälle vaikutti osoittavan Lahti Basketball, sillä joukkue ryskytti kotiottelussaan tauluun loppulukemat 114–67. Vierasjoukkueen roolia pelissä toimitti Korihait.

Lahden säkenöivimpinä tähtinä voitossa nähtiin amerikkalaisveteraani Antonio Ballard sekä suomalaistakamies Aleksanteri "Ali" Ahola. Ballard keräsi tilastoihinsa 28 pistettä ja kymmenen levypalloa. Ahola puolestaan merkkautti 24 pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Huono ilta ei ollut myöskään kolmospyssy Eemi Luukkosella. 19-vuotias paikallissankari säkitti 13 pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

– Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta sen jälkeen puhuimme palloskriineistä ja paransimme työtämme niiden kanssa. Toiselta jaksolta lähtien panostimme enemmän puolustukseen ja saimme stoppeja. Tekee todella hyvää saada vihdoinkin tappioputki katki, sillä nämä viimeiset viisi ottelua ovat erittäin tärkeitä ylempään jatkosarjaan pääsyn kannalta, kertoi Luukkonen Ruudun haastattelussa.

Korihaiden suurimmat pisteonnistumiset, 18 per pelaaja, tulivat Mitchell Smithiltä ja Trey Zeigleriltä.

Ottelutilastot

Isoja marginaaleja nähtiin myös Nokialla ja Joensuussa

Myös BC Nokia puolusti kotikenttäänsä niin ansiokkaasti, että voittomarginaali kasvoi useisiin kymmeniin. Nokialaiset taivuttivat Bisons Loimaan luvuin 101–62.

Voittajajoukkueen Steven Haney nakutteli tauluun ottelun isoimman pistesaldon, 22, mutta joukkuetoveri Antero Lehto työskenteli ansiokkaasti tutkaparina. Konkaripelinjohtaja Lehto jakoi viisi syöttöä ja maustoi soppaa vielä 17 pisteellä.

Bisonsin puolella tuotteliainta otteluiltaa vietti Thomas Vehmanen, joka teki 16 pistettä ja syötti merkinnän arvoisesti kuusi kertaa.

Ottelutilastot

Kataja Basket koki kotikentällään Joensuussa niin ikään ison piste-eron pelin päätteeksi, mutta kotijoukkueen kannalta valitettavasti isommat pisteet olivat vieraiden sarakkeessa. Kataja taipui Korisliigan kärkisijaa pitävälle Kauhajoelle 78–106, vaikka nämä joutuivat otteluun vain kahdeksan pelaajan rotaatiolla kärsittyään koronaan liittyvistä ongelmista juuri Suomen Cupin aattona.

Kauhajoella nähtiin kotimaisten pelaajien onnistumisia erittäin laajalta rintamalta, sillä isoja lukuja esittelivät niin Henri Kantonen kuin Eero Innamaa ja Miika Marttinenkin. Kantonen keräsi 16 pistettä ja yhdeksän syöttöä, Innamaa lisäsi 22 pistettä ja kuusi levypalloa, ja Marttinen tykitti tauluun ottelun kuningaslukeman 24 pistettä.

– Pelasimme hyvällä itseluottamuksella jokainen. Joukkueena hyvin pelaamisesta kertoo erityisesti tilastokortissa näkyvät 30 syöttöä, totesi Marttinen.

Katajan isoimmat pistesaldot, 21 kummallakin, nähtiin Jamar Wilsonilta ja Nicholas Griffiniltä.

Ottelutilastot

Helsingissä ja Tampereella tiukempaa touhua

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas kohtasivat toisensa heti Suomen Cup -finaalin uusintaottelussa. Kotijoukkueena pelannut Seagulls toisti saavutuksensa ja kaatoi Vilppaan luvuin 85–79.

Joukkuevoiton lisäksi pitkään poissa kentiltä ollut Seagullsin pelinjohtaja Lassi Nikkarinen jatkoi erinomaisia pelaajakohtaisia otteitaan. Nikkarinen osui 15 pistettä ja jakoi täydet kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Kovimpana koriniskijäpartnerina nähtiin Joseph Lawson III 16:lla.

Vilppaan isoin onnistuja oli Bryan Griffin 18 pisteellä.

Ottelutilastot

Myös lapualaisjoukkue Kobrat on kärsinyt hiljattain hankaluuksista koronan takia. Karanteeneista kärsinyt joukkue ei ehtinyt saada alle kummoistakaan harjoittelua ennen kuin piti jo matkustaa Tampereelle. Ottelu äityi silti tiukaksi, mutta kotijoukkue Pyrintö selvitti pelin lopulta luvuin 100–90.

Voittajien kovin pistenikkari oli 20:n tuloksellaan tarkka-ampuja Osku Heinonen. Myös joukkuetoveri Ike Smith ylsi samaan pistemäärään.

Kobrien puolella Christian Lutete IV saavutti 30 pisteen tuloksen.

Ottelutilastot

 
20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

Näytä lisää vastaavia