Alku otti viimeisen pudotuspelipaikan Riennolta

15.3.2014 Naisten Korisliigan viimeisellä kierroksella Forssan Alku taisteli itselleen viimeisen pudotuspelipaikan kaatamalla Turun Riennon vieraissa 69-87 (33-43). Päätöskierroksen muissa otteluissa pisteet veivät Äänekosken Huima, Peli-Karhut ja ToPo.

Sanna Heleniuksen FoA taisteli itsensä viimeiselle pudotuspelipaikalle haastamaan Catzin.

Brandi Davis ratkaisi kotiottelun Huimalle Honkaa vastaan.

Laura Lehtorannalla on nyt kasassa 300 runkosarjaottelua Naisten Korisliigassa.

Vilma Kesänen teki 15 pistettä ja jakoi 5 namupassia ToPolle. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Nunnavuoren palloiluhallissa päätösneljännekselle mentiin kotijoukkueen kahdeksan pisteen takaa-ajoasemassa, mutta nälkäisempi Alku söi Riennon elävältä ja marssii voiton myötä haastamaan voittamattoman Catz Lappeenrannan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.


- Voi olla tyytyväinen, kun näin moni pelaaja pääsi korkeille pistemäärille. Erityisesti Katri Mennan 19 pistettä on todella hyvä suoritus, Alun valmentaja Rami Salonen kommentoi pelin jälkeen.

- Tämä on kilpaurheilua, joten tavoite on luonnollisesti päästä mahdollisimman korkealle. Vielä on tuo Catzin vuori valloittamatta, joten saadaan nähdä, että kuinka pitkälle sitä päästään kipuamaan, Salonen jatkoi.

Alun pistetehtailijat olivat Mennan lisäksi Hope Elam (23/4), Sanna Helenius (20/1) ja Telia McCall (16/10/7 riistoa).

Riennolta La'Keisha Sutton teki 25 pistettä, joista 21 syntyi ensimmäisellä puoliajalla.


Huima väänsi kotivoiton Hongasta


Sarjassa kuudentena majaileva Huima emännöi Äänekoskella vierailevaa sarjakuutosta Tapiolan Honkaa.

Tiukka ottelu eteni tasatilanteessa viimeiselle minuutille saakka, mutta Brandi Davisin (13/5/4 syöttöä) lay-up vei kotijoukkueen johtoon, jota honkalaiset eivät enää pystyneet kääntämään itselleen, vaikka Elina Koskimies (5/4) kaunisteli lopputuloksen hyppyheitollaan summerin soidessa pisteisiin 68-66 (27-25).

Lonniya Bragg (16/5) teki herhiläisten korkeimman pistemäärän, Kenya Robinson (13/13) keräsi komean tupla-tuplan ja 15-vuotias Riina Kärkkäinen heitti 11 pistettä.

Hongalta Toccara Ross (20/7), Saara Sandell (12/6) ja Jenni Rantanen (11/1) pääsivät kaksinumeroisille pistelukemille.


Vaughn ratkaisi kotivoiton PeKalle, Lehtorannalle 300 runkosarjaottelua täyteen


Steveco Areenalla Peli-Karhut voittivat runkosarjan päätöspelissä Keravan Energia Teamin 83-79 (40-36).

Kolmannella neljänneksellä näytti jo siltä, että PeKa menee omia menojaan, mutta keravalaiset järjestivät hurjan takaa-ajon, jonka päätteeksi vierasjoukkueella oli kahden pisteen johto ja pelikellossa reilu minuuttia aikaa.

Kokenut PeKa kuitenkin piti päänsä ja otti johtoaseman Krystal Vaughnin (26/11) rikotulla hyppyheitolla, josta tulleen bonusheiton 27-vuotias laituri heitti kylmäpäisesti sisään.

Vaughnin lisäksi Taru Tuukkanen (24/10) teki kotijoukkueelle tupla-tuplan.

Keravalaisten pirteimmät olivat Mollie Williams (24/10) ja Rosa Pakarinen (19/4/7 riistoa).

Laura Lehtoranta pelasi ottelussa 300. runkosarjapelinsä Naisten Korisliigassa. 13 kautta kestänyt ura alkoi ylimmällä sarjatasolla 28.9.2001, kun PeKa kohtasi Pantterit. Urallaan 29-vuotias takamies on voittanut SM-kultaa kolmesti ja nostanut Cup-kannua kahdesti.


ToPon runkosarja päättyi voitokkaasti


Sarjakolmonen ToPo piti sarjapisteet Töölön Kisahallissa voittamalla HoNsU Jyväskylän 76-67 (44-30).

Tasaisesti peluuttanut ToPo otti toisella neljänneksellä noin kymmenen pisteen jonka helsinkiläiset säilyttivät päätösvihellykseen saakka.

Ashlee Roberson (14/5) ja Vilma Kesänen (15/3/5 syöttöä) pelasivat erinomaisesti ToPolta. Myös Laura Saarinen ihastutti keräämällä 15 levypalloa ja tekemällä ohessa 7 pistettä.

Jyväskyläläisiltä Nikki Speed (15/12/8 syöttöä) kävi lähellä tripla-tuplaa ja Titta-Riina Lepistö heitti 16 pistettä ja napsi 9 levypalloa.

 

Lisätietoja: Naisten Korisliiga
Lisätietoja: Laura Lehtoranta
 
22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

Näytä lisää vastaavia