Alokas Koponen on löytänyt heittojyvänsä

13.11.2007 Koripalloliiga NBA:n ykköskierroksen varauksen Petteri Koposen kahden kuukauden mittainen alokasaika lähenee loppuaan Urheilukoulun riveissä Hennalan varuskunnassa Lahdessa. Tuleva taistelulähetti on metsäkeikkojen lomassa löytänyt Korisliigassa hakusessa olleen heittojyvänsä.

- Valatilaisuus on reilun kahden viikon kuluttua ja siviili odottaa sitten vuoroaan kuuden kuukauden palvelusajan jälkeen maaliskuussa, laskee 19-vuotias Koponen vielä varovasti aamujaan.

Hallitsevan Suomen mestarin Espoon Hongan 194-senttinen pelintekijä ei ole katunut ratkaisuaan suorittaa asevelvollisuus alta pois sopivasti ennen seuraavia suuria haasteita.

- Heittoharjoittelu ja yöunet ovat jääneet normaalia niukemmiksi, mutta muuten kaikki on sujunut suunnitellusti. Pelien lisäksi olen päässyt harjoittelemaan ihan hyvin seurajoukkueeni kanssa, kertoo Koponen.

Taistelulähetiksi koulutettava Koponen on päässyt jo nyt harjoittelemaan tarvittaessa myös iltaisin Hennalassa.

- Alokasajan jälkeen luvassa on aikaa treenaamiseen myös aamupäivisin. Tämä on urheilijalle erinomainen paikka suorittaa asevelvollisuuttaan, kehaisee tuleva jääkäri Koponen Urheilukoulun kuvioita.

Koponen on löytänyt vielä alkukaudella kateissa olleen heittojyvänsä ja myös sotilastaidot alkavat olla kohdallaan. Maanläheinen koulutus ei ole sekään jäänyt vieraaksi sulkeisten ohella.

- Takana on yksi metsäkeikka ja toinen tulossa ennen alokasajan umpeutumista, tietää Koponen, joka jakaa Hennalassa tuvan muiden nimekkäiden urheilijoiden kanssa.

- Tennistähti Jarkko Nieminen on uusin tulokas. Lisäksi tuvassamme on jenkkifutaajia, suunnistajia ja moottoriurheilijoita, kuten formulakuljettaja Atte Mustonen.

"Jokaisessa ottelussa on jaksettava pistää parasta"

Harjoittelussaan fyysisten ominaisuuksien kohentamiseen panostava maajoukkuemies Koponen myöntää, että liigan alku ei kulkenut häneltä aivan suunnitelmien mukaan.

- Heitto oli hukassa, mutta nyt olen mennyt mielestäni ottelu ottelulta parempaan suuntaan, kuten koko joukkuekin. Kaksi viimeistä matsia ovat kulkeneet jo ihan hyvin.

Paljon vastuuta saanut ja keskimäärin reilut 35 minuuttia ottelua kohden raatanut Koponen heitti viime lauantaina 22 pistettä, kun Honka haki vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Koponen on pelannut kauden kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa 15 pisteen ja 3,3 levypallon tehoin. Koriin johtaneita syöttöjä taitavan takamiehen käsistä on lähtenyt 3,5 ottelua kohden.

- Otteluja on paljon ja vaikka välillä tuntuukin vähän raskaammalta, niin niistä jokaiseen on vain kaivettava motivaatio esiin, jaksettava keskittyä täysillä ja pyrittävä esittämään parastaan. Tiedän, että otteitani seurataan tarkoin.

Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic on hionut viime viikkoina tiukasti joukkueensa puolustusta ja tulosta alkaa näkyä myös sillä rintamalla.

- Puolustuksen kanssa on paiskittu paljon töitä. Sitä kautta nämä pelit ja myös keväällä mestaruus ratkaistaan, korostaa Koponen.

Honka pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun kymmenestä ensimmäisestä liigapelistään kolme voittanut nousukuntoinen Kauhajoen Karhu saapuu Tapiolassa klo 18.30 alkavaan otteluun.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia