Alvik vei voiton Ruotsiin

7.4.1999 Tukholmalainen Alvik Stockholm on historian ensimmäinen Suomalais-ruotsalaisen liigan mestari. Se kävi hakemassa taisteluvoiton Kupittaan Urheiluhallissa Piilosetista lukemin 75-90 ja pokkasi mestaruuskannun itselleen.

Liigan finaalissahan kohtasivat runkosarjan paras suomalainen ja paras ruotsalainen joukkue.

Turkulaiset pysyivät loppuottelussa Alvikin vauhdissa 30 minuutin ajan, jolloin tukholmalaiset nykäisi ja meni menojaan. Puoliajalla eroa oli vain yksi piste (38-39).

Alvik pelasi läpi ottelun omalla tasollaan, kun Piilosetin kone puolestaan yski aika ajoin pahastikin. Se hävisi mm. ottelun levypallot 45-32 ja oli helisemässä Alvikin rynnistäessä hyökkäyslevypalloihin, joita ruotsalaiset repivät peräti 20.

Pahiten Piilosetista tuuliajolla oli 216-senttinen sentteri Seth Sundberg, joka teki koko ottelussa vaivaiset kaksi pistettä. Sundbergin heittotarkkuus jäi kamppailussa umpisurkeaksi, sillä 11 kahden pisteen heitostaan hän sai vain yhden pussin pohjalle. Lisäksi Piilosetin kaukoheitot kolisivat rautoihin kerta toisensa jälkeen - kaikki joukkueen 12 kolmen pisteen heittoyritystä menivät ohi.

Terho piti Hamiltonin kurissa

Ennakkoon oli tiedossa, että Alvik Stockholmin peli perustuu paljon kahden loisteliaan amerikkalaisen varaan. Ottihan kyseinen kaksikko, Rodney Hamilton ja Jayson Wells, Suomalais-ruotsalaisen liigan pistepörssissä kaksoisvoiton. Wells oli liigan paras korintekijä 27,8 keskiarvollaan kannoillaan piskuinen 176-senttinen joukkuekaveri Rodney Hamilton (23,2). Lähelle tilastolukemiaan pääsivät molemmat loppuottelussakin, mutta varsinkaan Hamiltonin ilta ei ollut helppo.

Piiloset-valmentaja Eero Saarinen oli määrännyt suojateistaan Juho Terhon Hamiltonin päällystakiksi. Terho pelasi loisto-ottelun pakottaen Hamiltonin peräti yhdeksään pallonmenetetykseen. Riistoja Terholle merkittiin tilastoihin seitsemän.

- Terho pelasi erinomaisen ottelun ja hänen takiaan Hamiltonin peli oli sekaisin varsinkin avausjaksolla. Toisella jaksolla Hamilton pääsi rytmiin, mutta Terho teki erinomaista työtä läpi kamppailun. Hamiltonia ei nimittäin pysäytä kukaan, ylisti Alvikin valmentaja Bengt Wiström ottelun jälkeen taisteluparia.

Rodney Hamilton teki ottelussa 18 pistettä ja Jayson Wells 25. Lisäapuja amerikkalaiset saivat Jonas Arsjöltä, joka säesti 15 pisteellään.

Terhon lisäksi turkulaisryhmästä onnistuivat Timo Parviainen (22/2) ja Rudy Johnson (18/5). Teemu Rannikko teki 15 pistettä ja jakoi 11 koriinjohtanutta syöttöä, mutta hänen heittonsa oli hukassa. Kakkoset vielä upposivat kohtuullisesti (5/11), mutta kolmoset ei (0/5).

Kotimaan sarjoissaan molemmat ovat selviytyneet välierävaiheeseen. Suomessa Piiloset taistelee loppuottelupaikasta Tapiolan Hongan kanssa ja Ruotsissa Alvik Norrköping Dolphinsin kanssa.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia