Anssi Kinnaslampi päättää uransa

20.5.2009 Viimeiset kolme kautta Joensuun Katajassa pelannut 191-senttinen Anssi Kinnaslampi, 27, päättää uransa. Kinnaslammen viimeksi vuosi sitten operoitu polvi ei enää kestä täysipainoista huippu-urheilua.

Viimeiset kolme kautta Joensuun Katajassa pelannut 191-senttinen Anssi Kinnaslampi, 27, päättää uransa. Kinnaslammen viimeksi vuosi sitten operoitu polvi ei enää kestä täysipainoista huippu-urheilua.

- Kivut kävivät välillä niin koviksi, ettei päätös ollut lopulta kovin vaikea, Kinnaslampi kertoo.

- Olen aina ollut kova treenaamaan ja viime aikoina olin usein tilanteessa, jossa treenaaminen tuntui pahalta kipujen vuoksi. Ikäähän minulla ei ole vielä hirveästi ja haluan pystyä liikkumaan vanhempanakin, perustelee Kinnaslampi päätöstään.

Kaikkiaan KTP-kasvatin polvea on operoitu kuusi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1999. Viimeisin operaatio tehtiin reilu vuosi sitten, jolloin oli jo selvää, että polvea ei ole mahdollista saada sataprosenttiseen kuntoon.

Joensuun Katajassa Kinnaslammen tilanne on ollut tiedossa, eikä päätös tullut lopulta suurena yllätyksenä.

- Anssin kanssa juttelimme asiasta jo toissa kaudella, jolloin hänen polvensa kohtalo kävi selväksi. Ymmärrämme hänen ratkaisunsa täysin, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa.

Kinnaslammen suunnitelmissa on lähiaikoina valmistua opettajaksi Joensuusta, jossa hänellä on vielä hieman opintoja jäljellä tulevalle syyskaudelle.

- Haluan tässä yhteydessä kiittää koko Katajan organisaatiota sekä faneja kuluneesta kolmesta vuodesta. Eiköhän minut syksyllä nähdä Areenan lehtereillä Katajaa kannustamassa, Kinnaslampi päättää.

Päättyneellä kaudella Kinnaslampi kirjautti Korisliigan runkosarjassa 10,0 pistettä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden. Kolmen pisteen heitoissa hän oli sarjan toiseksi tarkin (46,0 %). Pudotuspeleissä Kinnaslammen keskiarvot olivat 5,4 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelua kohden.

Urallaan KTP:n ja Joensuun Katajan lisäksi myös Kouvolan Kouvoja edustanut Kinnaslampi on pelannut myös 29 miesten ja 27 nuorten maaottelua. Kinnaslampi voitti Kouvojen riveissä SM-kultaa vuonna 2004, jolloin hänet valittiin myös finaalien parhaaksi pelaajaksi. Vuonna 2002 KTP:n riveissä pelannut Kinnaslampi nimettiin liigan parhaaksi puolustajaksi. Kevään 2004 mestaruutensa lisäksi Kinnaslampi on voittanut yhden SM-hopean (Kataja 2009) ja yhden SM-pronssin (Kataja 2007).Lisätietoja: http://www.joensuunkataja.fi/katajabasket
 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia