Arttu Mannelin ja Eero Aaltonen palaavat Ura Basketiin

29.4.2024 10:52 Arttu Mannelin ja fysiikkavalmentaja Eero Aaltonen ovat solmineet sopimukset I divisioona B:ssä pelaavan kaarinalaisen koripalloseura Ura Basketin kanssa.

Ura Basketin valmennuspäällikkönä ja päävalmentajana vuosina 2020–23 toiminut Arttu Mannelin on valittu seuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2024–25. Hän on päättyneellä kaudella toiminut valmennuspäällikkönä Forssan Feeniks Basketissa ja siirtyy elokuussa takaisin Ura Basketin väreihin.

Mannelin tulee edustuksen päävalmentajan tehtävien lisäksi toimimaan resurssivalmentajana 2010 syntyneiden tyttöjen ja 2010–2011 syntyneiden poikien joukkueissa. Hän tulee osallistumaan myös 17- ja 19-vuotiaiden poikien joukkueissa sekä miesten joukkueessa pelaavien junioripelaajien pelaajapolun suunnitteluun ja kehittämiseen yhdessä seuran muiden valmentajien kanssa. Lisäksi Mannelinin pestiin kuuluu yhteistyö Kaarinan lukion koripallovalmentajan sekä maajoukkuevalmentajien kanssa, jotka omilta osiltaan osallistuvat samojen pelaajien valmennukseen ja kehittämiseen.

– Ura Basketissa ollaan ottamassa seuraavaa askelta nuorten pelaajien viemiseksi huipulle asti. On mahtava päästä mukaan siihen projektiin huippuosaajien ja lahjakkaiden pelaajien kanssa, toteaa Arttu Mannelin.

Arttu Mannelin (s. 1982) on Lahden NMKY:n kasvatti. Hän on suorittanut sekä huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) että valmentajan ammattitutkinnon. Hän on valmentanut useita SM-juniorijoukkueita Lahdessa ja Kaarinassa, ja miesten pääsarjajoukkueita muun muassa Loimaan Bisonsissa, jota Mannelin luotsasi divisioona B:n voittoon keväällä 2018. Hänellä on valmentajana SM-kultamitalit 22-vuotiaiden, A-poikien ja B-poikien sarjoissa. Arttu Mannelin on toiminut viisi vuotta nuorten maajoukkuevalmentajana. Ura Basketissa Mannelin toimi Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana kaudella 2020–2021, sekä päävalmentajana miesten edustusjoukkueessa kausina 2021–2023.

Jukka Valpola jatkaa edustusjoukkueen staffissa

Yhdeksän kautta Ura Basketissa valmentanut Jukka Valpola (HKVT) nähdään ensi kaudella edustusjoukkueen apuvalmentajan tehtävissä. Valpola ja Mannelin pääsevät näin uudelleenkäynnistämään vuosina 2020–2023 muodostunutta avointa ja luottamuksellista yhteistyötä.

– On hienoa päästä jatkamaan Artun kanssa edelliskaudella alkanutta yhteistyötä. Seuran toiminta ottaa koko ajan oikeita askeleita eteenpäin, mahtavaa olla mukana tässä rakennusprojektissa, sanoo Jukka Valpola.

Eero Aaltonen Kaarinan lukion ja urheiluyläkoulun aamuvalmennukseen sekä edustusjoukkueen fysiikkavalmentajaksi

Entinen Korisliiga-pelaaja Eero Aaltonen liittyy Ura Basketin valmentajakaartiin fysiikkavalmentajan roolissa. 34-vuotias Aaltonen on monelle tuttu pelaajana. Hän on edustanut Ura Basketia kaudella 2016–17 miesten divisioona B:ssä, ja kipparoi edustusjoukkuettamme kaudella 2017–2018, jolloin Ura Basket nousi divisioonasta

Korisliigaan. Loimaan Korikonkareiden kasvatti Aaltonen on edustanut myös Oulun NMKY:tä, Forssan Koripoikia ja Lappeenrannan NMKY:tä.

Koripallouransa jälkeen Aaltonen kouluttautui hierojaksi ja osteopaatiksi ja hän valmistuu ensi vuonna fysioterapeutiksi. Eero toimii vastuuyrittäjänä hieronta- ja kuntoutuspalveluja tarjoavassa Modern Movement Clinicissä. Hän on viisi vuotta toiminut Korisliiga-seura Loimaan Bisonsin fysiikkavalmentajana.

–Työskentely kilpakoriksen parissa on vaativa ympäristö. Iso kiitos Loimaan seuralle, Heikki Perholle ja valmentajille, jotka ovat luottaneet vuosien varrella. Mielenkiinto nuorten valmennukseen on kuitenkin aina pysynyt suurimpana intohimona ja nyt minulle on annettu mahdollisuus tuoda ammattitaitoani kasvavaan seuraan. Otan innolla vastaan seuraavan haasteen urallani, kommentoi Eero Aaltonen.

Ura Basketissa Eeron vastuulla tulee olemaan urheiluyläkoulun koripalloilijoiden lajivalmennus, Kaarinan lukion opiskelijoiden fysiikkavalmennus, sekä edustusjoukkueen ja 19-vuotiaiden poikien fysiikkavalmennus. Kaarinan lukion urheilulinjan koripallovalmennuksesta lukuvuonna 2024–2025 vastaa Mika Viipuri (HKVT).

Vastuu valmennuspäällikön tehtävistä jaetaan

Talvella 2024 avoimessa haussa ollutta valmennuspäällikön työtehtävää jaetaan näiden järjestelyjen myötä kolmelle eri huippuosaajalle: Arttu Mannelinille, Eero Aaltoselle ja Mika Viipurille. Lisäksi fysiikkavalmennuksen huippuammattilainen Jani Heino jatkaa seuran fysiikkavalmennuksen kehittämisen ja toteuttamisen parissa.

– Kunkin valmentajan kompetenssi tuo lisää ammattimaisuutta, laatua ja luotettavuutta Ura Basketin junioritoimintaan. Saimme tällä ratkaisulla muodostettua sellaisen ryhmän osaajia, joka pystyy tukemaan niin pelaajia, kuin myös OTO-valmentajien kehittymistä, kertovat seurakoordinaattori Mira Virta ja Ura Basket ry:n puheenjohtaja Tuukka Kavisto.

 
24.4.2024 14:10 Naisten I divisioona

Petri Velling PuHun naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi - myös miesten joukkueen valmennus uudistuu

PuHu Juniorit on nimittänyt Petri Vellingin naisten edustusjoukkueen, Puhuttarien, päävalmentajaksi kaudelle 2024-25. Pepe aloittaa samalla seurassa uutena päätoimisena valmentajana ja tule olemaan mukana myös juniorijoukkueiden valmennuksessa. Velling aloittaa tehtävissään 2.5.2024.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

13.4.2024 21:55 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY:n hurja päätöskymppi johdatti joukkueen voiton päähän mestaruudesta

Miesten I divisioona B:n mestaruus on tulevana tiistaina ensimmäistä kertaa katkolla, kun Lappeenrannan NMKY haki 64–84 (37–36) -vierasvoiton Karkkilasta. Lappeenrantalaiset johtavat finaalisarjaa nyt 2–1.

10.4.2024 20:31 Miesten I divisioona B

Karkkila haki vierasvoiton Lappeenrannasta ja tasoitti voitot finaalisarjassa

Miesten I divisioona B:n toinen finaaliottelu sujui vierasjoukkue Karkkilan käsikirjoituksen mukaan, kun se nappasi vierasvoiton Lappeenrannan NMKY:stä lukemin 78–87 (44–50).

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

7.4.2024 20:49 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY aloitti Divari B:n finaalit ryminällä

539 silmäparia oli saapunut Karkkilan liikuntahallille seuraamaan miesten I divisioona B:n avausfinaalia, jossa pidemmän korren vei vierasjoukkue Lappeenrannan NMKY lukemin 67–77 (39–35).

4.4.2024 21:46 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY ja Karkkila miesten I divisioona B:n finaaleihin

Lappeenrannan NMKY oli tyly isäntä torstaina, kun se kaatoi PuHu Juniorit 86–55. Karkkila kävi nappaamassa finaalipaikan 79–102-vierasvoitolla Kataja Talentsissa. Finaalisarja käynnistyy Karkkilassa tulevana sunnuntaina.

1.4.2024 19:27 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY tasoitti otteluvoitot – Karkkila avasi toisen välieräsarjan voitolla

Miesten I divisioona B:n välierissä Lappeenrannan NMKY kaatoi PuHu Juniorit selvänumeroisesti Vantaalla 98–74 (42–33). Karkkila puolestaan kaatoi Kataja Talentsin avausvälierässä 94–73 (42–32).

28.3.2024 21:08 Miesten I divisioona B

Jouko Järvinen kuritti entistä seuraansa Divari B:n välieräavauksessa

Lappeenrannan NMKY joutui taipumaan I divisioona B:n ensimmäisessä välierässä PuHu Junioreille kotikentällään 66–70 (36–36).

26.3.2024 22:20 Miesten I divisioona B

Kataja Talents karkasi avauspuolikkaalla Panttereilta ja eteni välieriin

Miesten I divisioona B:n viimeinen välieräjoukkue ratkesi tiistaina, kun Kataja Talents kävi kaatamassa Pantterit Helsingissä lukemin 47–100.

Näytä lisää vastaavia