Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

3.1.2023 20:33 Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

Arttu Saarijärvi johti Lahden voittoon Nokiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Vaikeasta kaudesta kärsinyt Lahti Basketball otti toisen voittonsa viikon sisällä, kun sarjataulukon neljättä sijaa pitävä BC Nokia taipui jännittävän jatkoaikaväännön päätteeksi. Lahden kotivoitto tuli lukemin 94–90.

Kotijoukkueen suurimmat onnistumiset tulivat pääosin kotimaisilta pelaajilta, sillä Erik Sajantila esitteli taitojaan 15 pisteen ja kuuden levypallon arvoisesti. Tilanteen tasalle kriittisimmillä hetkillä nousi kuitenkin kapteeni Arttu Saarijärvi, joka naulasi ottelun ratkaisevan kolmosen ja keräsi tilastoihinsa yhteensä 21 pistettä ja erinomaiset 11 levypalloa.

– Voitto maistuu, mutta olisi pitänyt pitää huoli siitä, ettei olisi menty jatkoajalle. Tämä oli fyysinen kamppailu, ja puoliajan jälkeen huomasimme, että pienistä virheistä ei enää vihelletä. Pystyimme pitämään aggressiivisuuden ja asenteen yllä, Saarijärvi kommentoi Ruudun haastattelussa.

Nokian Malik Benlevi tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja kapteeni Antero Lehto lisäsi pinoon 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Kärkijoukkueet kasvattavat etumatkaansa

Kauhajoki löi lisäpönkkää sarjajohtonsa tueksi hakemalla reippaan vierasvoiton Kotkasta. KTP-Basket taipui vierailleen luvuin 89–111.

Voittajien pistehirmut olivat Lee Skinner 22:lla ja Henri Kantonen 17:llä. Lisäksi Severi Kaukiainen tilastoi 13 pistettä ja pyöreät kymmenen syöttöä.

Kotkalaisten puolella korkein pistesaldo, 16, merkittiin Brandon Slylle. Vili Nyman puolestaan merkkautti 14 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja Juho-Matti Henttonen keräsi neljä pistettä ja kentän korkeimmat kahdeksan levypalloa.

– Tänään oli vastassa sarjan paras joukkue, ei kahta sanaa. Lähdimme pelaamaan upporikasta ja rytiköyhää eli vauhdikasta korista ja ottamaan rohkeita hyökkäyspään ratkaisuja. Levypallopelimme oli jälleen hyvää, ja osin sen kautta kykenimme roikkumaan mukana, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Ottelutilastot 

Helsingissä Seagulls puolusti kotikenttäänsä 101–87-tuloksen arvoisesti. Tappio oli vierailulla käyneen Salon Vilppaan toinen perättäinen neljän ottelun voittoputken jälkeen. Seagulls puolestaan vahvisti voitolla asemaansa miesten Korisliigan sarjataulukon toisella sijalla.

Seagullsin tähdet ottelussa olivat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa kirjauttanut Jeffrey Carroll sekä 16 pistettä ja kuusi syöttöä tilastoinut Lassi Nikkarinen.

Vilppaan puolella parhaat pistemiehet olivat Isaiah Crawley 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Juho Nenonen 17 pisteellä ja viidellä levypallolla.

– Jos kaveri tekee yli sata pinnaa, niin on vaikea voittaa vieraissa. Pari peliä ollut meillä nyt sama tilanne, ja se on yksinkertaisesti liikaa. Nyt mennään kattomaan videoita ja toivotaan, että saadaan meidän iso mestari pian takaisin, kommentoi Nenonen.

Ottelutilastot

Voitot Katajalle, Kouvoille ja Hongalle

Kataja Basket ei jättänyt jossiteltavaa hoitaessaan kotiottelunsa luvuin 94–59. Joensuulaisten käsittelyssä kaatui Korihait.

Katajan kovin pistemies oli Galin Smith 32:lla. Korihaiden pistetilastoa sen sijaan johti Trey Niemi 13:lla.

– Tasaisuutta lähidmme tähän otteluun hakemaan, mikä ei aivan toteutunut. Pelasimme kuitenkin epäitsekästä, joukkuepuolustavaa koripalloa. Olen tietenkin tyytyväinen lopputulokseen, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen. 

Ottelutilasto

Kouvolassa Kouvot kellisti Tampereen Pyrinnön numeroin 128–103. Suurimmat pisteonnistumiset nähtiin 30 tehneeltä Kouvojen Quanterrius Jacksonilta ja 26 rekisteröineeltä Pyrinnön LJ Thorpelta.

Ottelutilastot

Tapiolan Honka otti ensimmäisen voittonsa kuukauteen kaatamalla kotonaan Kobrat luvuin 104–98. Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Hongan Jahlil Tripp 25:llä ja Kobrien Eric Adams Jr. 20:llä.

Ottelutilastot

 
26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

7.1.2023 19:10 Korisliiga

Korihait-Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait-Pyrintö tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (84–81) voimaan.

Näytä lisää vastaavia