Augustin ja Korpinen rehkivät isot minuutit NCAA:ssa

21.12.2020 09:06 Viikonlopun aikana suomalaisista naispelaajista NCAA:ssa Robert Morrisin Nina Augustin ja George Masonin Marika Korpinen pelasivat suuret minuutit tappio-otteluissa. Viikonlopun aikana pelattiin paljon tuplaotteluita.

Nina Augustin säkitti 11 pistettä viikonloppuna. Kuva: Robert Morris.

Nina Augustin ja Robert Morris kärsivät viikonloppuna kaksi tappiota Horizon League -konferenssin otteluissa Milwaukeelle. Ensimmäisessä ottelussa Milwaukee karkasi toisella puoliajalla 52-64 (30-30) -voittoon.

Augustin sai peliaikaa 34 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa 11 pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja riiston.

> Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Milwaukee karkasi toistamiseen: tällä kertaa kolmannen neljänneksen 13-0–juoksu poiki milwaukeelaisille 37-56 (11-18) -voiton. Augustin tilastoi kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa 30 minuutissa.

Marika Korpisen George Mason joutui toteamaan Ole Missin paremmakseen loppulukemin 64-34 (26-11). Korpinen pelasi viisikossa 29 minuuttia, joiden aikana syntyi seitsemän pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja yksi riisto.

Elina Arike ja UTEP hävisivät Northern Arizonalle 75-83 (36-37). Arike sai peliaikaa aloitusviisikossa 10 minuuttia keräten nimiinsä kaksi pistettä, yhden levypallon ja syötön.

Sara Bejedi ja Florida State kärsivät 69-72 (36-36) -tappion Clemsonille. Bejedi pelasi yhdeksän minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja riiston.

Vaalavirta ja San Francisco voittoputkessa

Kia Vaalavirran edustama San Francisco voitti perjantaina kolmannen peräkkäisen ottelunsa, kun joukkue kaatoi William Jessupin 47-87 (26-42). Vaalavirta heitti kolme pistettä, haki yhden levypallon, jakoi yhden syötön ja riisti kerran 18 minuutissa.

Venla Varis ja Grand Canyon voittivat Houston Baptistin 79-76 (44-37). Varis jäi pisteittä 11 minuutissa, mutta keräsi tilastoikseen kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Väätäselle ja Mäkelälle tuplaottelut

Ella Väätäsen edustama Canisius College hävisi kahdesti, kun vastassa viikonloppuna oli Saint Peter’s. Ensimmäisessä ottelussa Saint Peter’s oli parempi loppulukemin 53-69 (30-40). Väätänen pelasi viisikossa 30 minuuttia tilastoiden neljä pistettä, kolme levypalloa, yhden torjunnan ja riiston.

Toisessa ottelussa Canisius College hävisi 40-65 (18-27). Tällä kertaa Väätänen sai peliaikaa 31 minuuttia keräten neljä pistettä, neljä levypalloa, yhden torjunnan ja riiston.

Sini Mäkelä ja Manhattan College pelasi tuplaottelut Quinnipiacia vastaan, joista saldo oli voitto ja tappio. Ensimmäinen ottelu ratkesi vasta jatkoajan viimeisillä sekunneilla, kun Manhattan College tuuletti 70-71 (20-38, 56-56) -voittoa. Mäkelä pelasi 12 minuuttia jakaen yhden syötön, mutta jäi pisteittä.

Toisessa ottelussa Manhattan Collegelta loppui paukut ja Quinnipiac karkasi 61-50 (26-23) -voittoon. Mäkelä jäi pisteittä yhdessä peliminuutissa.

Asiat

4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.