Awak Kuier hurjana HBA:n voitossa – muissa illan otteluissa juhlivat Catz, EBT ja Peli-Karhut

23.11.2019 20:52 Naisten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros, ja voittajiksi selvisivät HBA-Märsky, Lappeenrannan Catz, Espoo Basket Team ja Kotkan Peli-Karhut. HBA:n nouseva tähti Awak Kuier tilastoi huikean rivin 17 pisteellä, 17 levypallolla ja yhdeksällä syötöllä.

Huippulupaus Awak Kuierin hurja veto ei hyydy. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva joutui taipumaan kotikentällään Mäkelänrinteen lukiolaisille luvuin 61–67. Ottelun ehdoton sankari oli jälleen kerran HBA:n huippulupaus Awak Kuier, joka jäi vain yhden syötön päähän triplatuplasta tilastoituaan 17 pistettä ja 17 levypalloa.

Aluksi näytti siltä, että HyPo pääsisi viimein ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 35–26. Lopussa onni kuitenkin kääntyi HBA:n puolelle, ja HyPon voittotilasto on tällä hetkellä masentavassa 0–9-tilanteessa.

– Pelasimme kolme ensimmäistä jaksoa pelisuunnitelman mukaan ja viimeisellä neljänneksellä teimme ihan kaikkea muuta. Omille pelaajille syöttäminen oli tänään ylivoimaisen vaikeaa, ja voimme tietysti kehua vastustajien kovaa puolustusta, kommentoi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilasto

 

Lappeenrannassa juhlittiin kotivoittoa, kun Catz kesytti Torpan Pojat 69–53. ToPoa piti pinnalla parhaansa mukaan Alex Louin 17 pisteensä ja 15 levypallonsa avulla, mutta työ ei tuottanut toivottua tulosta.

Catzin aktiivisin korintekijä oli Natalie Day 17 pisteellä. Myös Erica Covile teki vaikutuksen korin alla nappaamalla 18 levypalloa ja upottamalla lisäksi 16 pistettä.

­­– Saimme aikaan hyvän ensimmäisen jakson, jonka vaikutus jatkui koko ottelun ajan. Koko joukkue antoi energiaa tämän päivän hyvään henkilökohtaiseen suoritukseen, kertoi Covile.

Ottelutilasto

 

Vimpelin Veto roikkui hyvin Espoo Basket Teamin kintereillä ensimmäisen puoliajan ja käväisi ajoittain jopa johdossakin. Pitkän tauon jälkeen pukukopista palasi kuitenkin uudella energialla varustettu EBT, joka sinetöi voiton reippain lukemin 78–57.

Kaksinumeroisia pistelukemia EBT:n riveissä takoivat Hannah Little, Saara Sandell, Lotta Eräkangas ja Carly Boag. ViVen vahvin onnistuja korinteossa oli Abria Trice 16 pisteellä.

ViVen takamies Riikka Kujala pohti ottelun jälkeen tappioon johtaneita tekijöitä:

– Meillä oli suurimmat ongelmat levypallopelaamisessa, ja syöttöjäkin kertyi vain yhdeksän. Meidän pitäisi saada enemmän liikettä palloon ja peliä sitä kautta jatkuvammaksi, ettei aina tulisi vaikeita hetkiä pallon kanssa.

Ottelutilasto

 

Kotkalainen Peli-Karhut veti pidemmän korren Forssan Alkua vastaan ja vahvisti näin asemaansa Naisten Korisliigan kakkossijalla. PeKa pitää sarjataulukon toista paikkaa kahdeksan voiton ja yhden tappion turvin. Edellä on ainoastaan kaikki ottelunsa toistaiseksi voittanut Kouvottaret.

PeKa voitti tiukan taistelun luvuin 79–73 Zykera Ricen 29 pisteen ja 11 levypallon johdolla. FoA:lla Delaney Bruce teki 16 pistettä ja Taru Tuukkanen otti 11 levypalloa.

Koreja monen muunkin edestä upottanut Rice pysyi ottelun jälkeen vaatimattomana ja antoi kunnian onnistumisistaan joukkuetovereille.

– Sain hyvin syöttöjä, ja niistä oli helppo tehdä koreja, Rice tiivisti.

Ottelutilasto

 
20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

18.5.2020 08:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ensimmäiset kiinnitykset ovat Vähäuski ja Blomfelt

Naisten Korisliigan Kouvottaret ovat tehneet ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevalla kaudelle, kun joukkueessa jatkavat myös ensi kaudella Henriikka Vähäuski, 18, ja Yasmine Blomfelt, 21.

13.5.2020 15:25 Naisten Korisliiga

Maria Koskinen tekee paluun Peli-Karhuihin

Kaksi viimeistä kautta Kouvottaria Naisten Korisliigassa edustanut Maria Koskinen, 31, palaa tulevaksi kaudeksi Peli-Karhuihin, jossa hän oli voittamassa Suomen mestaruuden keväällä 2018.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

12.5.2020 08:54 Naisten Korisliiga

Joonas Frimodig Kouvottarien päävalmentajaksi, Reetta Piipari täydentää valmennusstaffin

Kahden viime kauden ajan Frimodig toimi joukkueen apuvalmentajana naisten Korisliigassa. Huiman pelaajauran tehneelle Piiparille valmennuspesti on ensimmäinen aikuisten sarjassa.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

23.4.2020 12:23 Naisten Korisliiga

Elina Oravakangas ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Wartti Basketin kasvatti Elina Oravakangas solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

21.4.2020 10:31 Naisten Korisliiga

Noora Järvikangas palaa Peli-Karhujen vahvuuteen

26-vuotias Järvikangas palaa kotkalaisjoukkueeseen äitiyslomavuoden jälkeen. Hän oli toissakaudella voittamassa Suomen mestaruutta PeKan riveissä.

20.4.2020 09:23 Naisten Korisliiga

Hurjaa jälkeä ensimmäisellä kaudellaan tehnyt Zykera Rice jatkaa Peli-Karhuissa

Gonzagan yliopiston kasvatti Zykera Rice on solminut Peli-Karhujen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

15.4.2020 18:22 Naisten Korisliiga

HyPo-kasvatti Saana Kujala HBA-Märskyn pelipaitaan

Hyvinkään Pontevan kasvatti Saana Kujala, 17, siirtyy tulevaksi kaudeksi kasvattajaseurastaan HBA-Märskyn paitaan.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

Näytä lisää vastaavia