BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

20.4.2018 Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Bojan Sarcevic pelaa kenties uransa parasta kautta ja on valmis johdattamaan Karhu Basketin seuran ensimmäisiin Korisliigan finaaleihin.

Juho Lehtoranta toimii tuttuun tapaansa päävalmentaja Jussi Laakson sveitsiläisenä työkaluna, suorittaessa minkä tahansa tehtävän päävalmentaja tarvitsee hoidettavan.

"Pitäis olla", toteaa, todennäköisesti, Vincent Council jokaisen irrottamansa heiton jälkeen. Eikä ihme, sillä mies pelaa aivan käsittämätöntä kevättä.

Serbijätti Dragan Labovic on toisella Nokian visiitillään, jos mahdollista, vieläkin kovemmassa iskussa kuin ensimmäisellä. Kuvat: Ville Vuorinen

BC Nokia niputti joensuulaisen Kataja Basketin tyylipuhtaasti voitoin 3-0 matkalla välieriin, joukkueen nojatessa vahvasti päävalmentaja Ville Tuomisen organisoimaan puolustukseen sekä sarjan parhaimpiin lukeutuvan takamies-sentteri -kombinaation pelaamiseen. Sama sapluuna on tehnyt näätäpaidoista yhden koko sarjan kuumimmista joukkueista kevätauringon alla, eikä nokialaisten välieräpaikka ollut varmasti yllätys koripallokansan syvien rivien keskuudessa.

BC Nokian pelaamisen selkärankaa ei tarvitse varsinaisesti etsiä kissojen ja koirien kanssa. Sarjan isojen miesten eliittiin kuuluva serbijätti Dragan Labovic on jatkanut pudotuspeleissä siitä, mihin mies jäi runkosarjassa. Hyökkäyspäässä jokaisella mahdollisella tavalla jatkuvana uhkana toimiva Labovic postitti puolivälierissä 21,0 pistettä, 5,0 syöttöä ja 3,7 syöttöä ottelua kohden, nakutellen kahden pisteen heitot 53,3%, ja kolmoset peräti 55,6% tarkkuudella säkin pohjalle.

Fiksuna ja äänekkäänä pelaajana Labovic toimii myös BC Nokian puolustuspelaamisen ankkurina. Välierissä onkin mielenkiintoista nähdä, millä keinoin Bojan Sarcevicin johtama Karhu Basketin hyökkäys lähtee haastamaan Labovicia BC Nokian puolustuksen ytimessä.

BC Nokian kaksipäisen lohikäärmeen toinen pää löytyy takakentältä. Vincent Council lämmitteli syksyn ja leimahti ilmiliekkeihin kevätauringon pilkahtaessa pilvien takaa. Yhden onnistuneen ja yhden karvan päähän jääneen tripla-tuplan kevään aikana kirjauttanut Council omaa sen tason työkalupakin pelinrakentajan paikalla, ettei vastaavaa ole löydetty hetkeen liigaparketeilta.

Council jatkoi vahvaa kevättään puolivälierissä, niputtaen Kataja Basketin taskuunsa 18,0 pisteen, 10,0 syötön ja 5,0 levypallon keskiarvojen muodossa. Kaikki tämä, vaikka mies osui kolmen pisteen kaaren takaa tasoonsa nähden heikosti, 30,8% tarkkuudella (koko kaudella 40,4%). Council pitää näätäpaitojen hyökkäyksen lankoja käsissään mestarillisesti ja on varmasti valmis taistelemaan pelinrakentajien paremmuudesta Sarcevicin kanssa.

Ulkomaalaisnelikon täydentää monipuolinen Leyton Hammonds (13,7/7,3/3p 42,9%), sekä tarkkakätinen Devoe Joseph (18,3/4,3/3,7 syöttöä) joka latoi joka toisen kaukolaukauksen pussiin puolivälierissä. Näätäpaidoissa viettämässään 25 ottelussa 45,2% tarkkuudella kolmoset pussittanut Joseph toi Nokialle saapuessaan juuri tarvittavan lisän näätäpaitojen kokoonpanoon, eikä ole sattumaa, että juuri Josephin saapumisen jälkeen BC Nokia on ollut sarjan kuumimpia joukkueita.

Vahvaa kevättä pelaava Aapeli Alanen (10,3/4,7/1,0 torjuntaa) ja loputon mismatch-ongelma vastustajien puolustuksille, Eldar Skamo (5,0/5,3/2,0 syöttöä), tarjoilevat kotimaisen osaston kärkiosaamista ja tukevat erinomaisesti Councilia ja Labovicia näätien hyökkäyksessä.

Takakentän väsymätön rakkikoira Niko Mattila (5,7) tulee varmasti olemaan läpi sarjan Sarcevicin niskassa, lonkassa ja parhaimmillaan jopa saman pelipaidan alla puolustamassa mesikämmenten hyökkäysten moottoria. Vastaavasti etukentällä puolustuspään erikoisosaamista Labovicin takaa parketille tuo päävalmentaja Tuomisen luottopelaaja Daniel Dolenc (4,7/3,7).

- Karhu on voittanut 14 ottelua putkeen ja heillä on kotietu, joten kyllä he suosikkina tähän sarjaan lähtevät. Mutta, meillä on hyvä meininki ja korkea itseluottamus, niin mennään kokeilemaan, että minne se riittää. Ei meillä hirveästi ole menetettävää ja kun paineetta pääsee pelaamaan, niin yleensä hyviä asioita tapahtuu, pyörittelee BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen, siirtäen paineita kauhajokisten puolelle seuran nettisivuilla.

- Karhun hyökkäyspeli pyörii paljon Bojanin kautta. Bojanin palloskriinipelaaminen on iso osa heidän hyökkäystään. Puolustuspäässä he ovat isoja ja liikkuvia ja isotkin pelaajat pystyvät myös puolustamaan kaarella. He ovat todella monipuolisia puolustuspäässä.

Karhu Basketin hyökkäyspelaamisen moottorina toden tosiaan toimii tuttu partasuu, kenties uransa parasta kautta pelaava Bojan Sarcevic. Sarjan parhaiden pelaajien joukkoon kevään aikana noussut Sarcevic kieputteli puolivälierissä 17,0 pistettä ja 5,3 syöttöä, kahmien myös 2,0 riistoa ottelua kohden.

Sarcevicin ja Stephen Maxwellin (24,0/6,0) tai Gregory Manganon (16,7/5,3) väliset palloskriinipelit ovat useimpien mesikämmenten hyökkäysten keskiössä. Sarcevicin kirurgin tarkkaa operointia ei ole muutenkaan helppoa saada kuriin, eikä tilannetta helpota Maxwellin jatkuva uhka rullaajana ja Manganon kyky niin ikään rullata, mutta myös hypätä kaaren taakse naulaamaan kolmosia pussin pohjalle. Puolivälierissä 208-senttinen Mangano upotti kolmosensa renkaan läpi 44,4% tarkkuudella.

Karhu Basketin toinen todellinen ase löytyy laiturin paikalta. Urheilullinen, vahva ja monipuolinen laituri, 198-senttinen Rene Rougeau oli jo runkosarjassa kauhajokisten puolustuspään tärkeimpiä palasia ja mies on jatkanut samalla linjalla pudotuspeleissä. Silmämääräisesti joka puolelle parkettia ennättävä Rougeau kirjautti puolivälierissä keskiarvoikseen 11,0 pistettä, 6,7 levypalloa, 5,3 syöttöä, järjenvastaiset 4,0 torjuntaa ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

Räjähdysmäisen nousun kotimaisen koripalloyleisön yleiseen tietouteen tällä kaudella tehnyt Henri Kantonen (8,0/4,3/2,0 syöttöä/1,0 riistoa) täydentää kauhajokisten viisikon ja tarjoaa Sarcevicille hyökkäysalueen äärimmilleen levittävää heittouhkaa. Sarcevicin takana pelintekijän roolia harjoittaa Joonas Lehtoranta (5,5), joka pystyy parhaimmillaan omalla panoksellaan muuttamaan yksittäisen ottelun kulun Karhu Basketin suuntaan.

Päävalmentaja Jussi Laakson sveitsiläinen linkkuveitsi, tarvittaessa likimain minkä tahansa roolin ja työnkuvan tismalleen halutulla tavalla suorittava Juho Lehtoranta (4,7/3,3) tuo 82 pudotuspelin kokemuksellaan myös tarvittavaa rauhallisuutta joukkueen pelaamiseen molemmissa kenttäpäissä. Pyrinnön paidassa mestaruudenkin voittanut Kelvin Lewis (11,7/3,7/2,0 syöttöä/1,0 riistoa) tarjoaa samanlaista turvaa ja rauhallisuutta, samalla tuoden tarvittavan lisämausteen Karhu Basketin hyökkäykseen jatkuvalla korintekovalmiudellaan.

- Puolivälierien jälkeen saimme noin viikon valmistautumisjakson välieriin. Olemme käyttäneet sen ajan hyvään harjoitteluun sekä vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien opiskeluun, toteaa Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso.

- Olen varma, että perjantaina pallon noustessa olemme valmiita haasteeseen, jonka BC Nokia meille asettaa. Nokialaisryhmällä oli myös viikon verran aikaa punoa juoniaan, mutta vaikka jotain uuttakin vastaan tulisi, heidän keihäänkärkensä on edelleen trio Labovic-Council-Joseph.

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia