Belgian cup-mestari Team TEHO Sportin vieraaksi Karhuvuoreen

19.11.2013 EuroChallenge-kautensa väkevällä voitolla italialaisesta Reggio Emiliasta aloittanut kotkalainen Team TEHO Sport (KTP-Basket) palaa tositoimiin eurokentillä keskiviikkona. Kotkalaisten testiin Karhuvuoren Steveco Areenalle pääsee voitolla ja tappiolla EuroChallengen aloittanut Belgian cup-mestari Okapi Aalstar.

Joonas Lehtorannalle on tiedossa vastuuta keskiviikkona, kun Okapi Aalstar saapuu Team TEHO Sportin saunaan.

Sefton Barrett on palaamassa kentälle kotkalaismiehistössä. Kuvat: Kai Kilappa.

Korisliigan kärkisijaa hallitsevan kotkalaisjoukkueen pelaava kokoonpano keskiviikon EuroChallenge-ottelussa on vielä arvoitus. Kanadalaislaituri Sefton Barrett on palaamassa pitkän huilin jäljiltä hiljalleen tositoimiin, mutta takamiehet Sharaud Curry ja Michael Pounds ovat joutuneet toipilaslistalle viikon sisään.

 

– Pounds on keskiviikkona varmuudella sivussa, mutta Curry on vielä aika iso kysymysmerkki – kokeilemme tänään vähän paikkojen kestävyyttä ja teemme illalla päätöksen hänen pelaamisestaan. Barrett treenasi eilen ja tänään, ja on todennäköisesti kokoonpanossa keskiviikkona, TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo.

 

Jos sekä Curry että Pounds ovat sivussa, kotkalaisten ainoa pelinrakentaja keskiviikon ottelussa on vasta 19-vuotias Joonas Lehtoranta. Lehtoranta on kantanut viime otteluissa kiitettävästi vastuuta ja Toiviainen uskoo nuorukaisen olevan valmis vastaamaan haasteeseen.

 

– Viimeksi eilen sanoin Joonakselle, että keskiviikkona voi olla hänen elämänsä tilaisuus näyttää taitonsa molemmissa päissä kenttää. Olen ihan varma, että Joonas pystyy pelaamaan hyvin tällä tasolla, mutta meidän pitää olla myös valmiit, jos hän vaikkapa joutuu virhevaikeuksiin, miettii Toiviainen, jonka mukaan myös Ryan Ayersia on ajettu sisään pelinrakentajan rooliin.

 

Keskiviikon vastustajan Okapi Aalstarin selkeä tehomies on entinen yliopistotähti, pelinrakentaja Derek Raivio (187 cm/29 v), jonka kakkospyssynä häärii laituri Da’Sean Butler (197/25). Kokoa kentälle tuovat järkälemäiset Ioana Tofi (203/29) sekä Chris Young (205/34).

 

– Okapi levittää peliä paljon ja käytännössä heidän hyökkäyksensä on täysin Derek Raivio-johtoista. Myös Da’Sean Butler on ratkaisuvalmis pelaaja, ja meidän kannaltamme on sitä parempi, mitä enemmän Butler ottaa ratkaisuja. Korintekovoimastaan huolimatta hänen heittoprosenttinsa Belgian liigassa eivät ole olleet kummoiset, Toiviainen evästää.

 

– Isoja miehiä Okapilla on jos jonkinmoisia, mutta vastaavasti he pystyvät halutessaan myös pelaamaan pienillä viisikoilla. Siinä mielessä Okapi on hyvin samanlainen joukkue kuin me.

 

EuroChallengea: Team TEHO Sport – Okapi Aalstar Kotkan Karhuvuoren Steveco Areenalla keskiviikkona 20.11. klo 18:30 alkaen. MTV3 Sport 1 televisioi ottelun suorana.

 

Lisätietoja: KTP-Basketin tiedote
 

Asiat

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

Näytä lisää vastaavia