Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

14.2.2024 21:12 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Emil Uotila upotti 11 pistettä Bisonsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball nousi eilen pykälän ylöspäin putoamispaikalta, mutta kilpailija Bisons Loimaa palautti tänään asetelman takaisin ennalleen. Bisonsin nousu takaisin sijalle 11 mahdollistui, kun Tampereen Pyrintö kaatui loimaalaisten käsittelyssä 73–88.

Voittajajoukkueen vahvimmat tilastoesitykset nähtiin DeVante Brooksilta ja Dylan Painterilta. Brooks upotti 20 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Painterin pisteet puolestaan olivat 18, ja ohessa korttiin kertyi 11 levypalloa, seitsemän syöttöä ja kolme torjuntaa. Suomalaisista isoimman pistemäärän, 11, kirjautti Emil Uotila. Vesa Heinonen lisäsi kaksi pistettä.

– Olemme harjoitelleet kovaa ja painottaneet intensiivisyyden ja aggressiivisuuden merkitystä. Tämä oli meiltä hyvin kypsä ja kurianalainen esitys, vaikka ei hyökkäyksemme vieläkään ihan nappiin mennyt. Heitimme esimerkiksi ohi paljon vapaita heittoja, mutta suunta on silti oikea, Heinonen totesi.

Pyrinnön parhaat rivit olivat Luther Muhammadin 24 pistettä sekä Nighael Ceaserin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

Ottelutilastot

Alemman jatkosarjan toisessa ottelussa Kouvot päihitti KTP-Basketin 89–72.

Kouvojen kovin tilastonikkari ottelussa oli Ricardo Lindo vahvalla 25 pisteen, 13 levypallon ja viiden riiston esityksellään. Perässä pysyi hyvin joukkuetoveri Quanterrius Jacksonkin, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti seitsemän riistoa. Kouvojen koko kokoonpanolle kertyi ottelussa yhteensä 15 riistoa, kun taas KTP sai niitä aikaan vain neljä.

Kotkalaisten paras pistemies oli Roydell Brown 19:llä.

Ottelu oli KTP:n uuden päävalmentajan Michael Poundsin ensimmäinen hänen nykyisessä roolissaan. Pounds totesi pelin jälkeen:

– Olimme ehkä hieman ylilatautuneita alkuun, ja Kouvot oli todella hyvä erityisesti ensimmäisen kympin ajan. Peliä ei voi voittaa ensimmäisellä jaksolla, mutta sen voi hävitä, ja sen juuri koimme tänään.

Ottelutilastot

Seagulls ja Nokia jatkavat voitokkaina rinta rinnan

Helsinki Seagulls ei jättänyt pahemmin jossiteltavaa kaataessaan kotikentällään Kataja Basketin 97–69. Seagulls on ylemmän jatkosarjan kärjessä, Kataja viidentenä.

Vakuuttavin tilastoesitys kirjattiin voittoisan kotijoukkueen Chuba Ohamsille, joka teki 19 pistettä, saalisti 15 levypalloa, jakoi neljä syöttöä sekä otti neljä riistoa ja torjui kolmesti.

Katajan vahvinta työtä teki Tuomas Hirvonen 18 pisteellään ja kuudella syötöllään. Ville Karhu lisäsi pinoon kaksi pistettä.

– Aloitimme hyvin ja olimme puoliaikaan asti ihan kymmenen pisteen päässä. Toisella puolikkaalla peli karkasi täysin käsistä. Seagullsia vastaan oli vaikea puolustaa tänään, ja heidän nopea pallon liikuttamisensa oli meille kaikin puolin haastavaa, Karhu kommentoi.

Ottelutilastot

Seagullsin perässä toisella sijalla tuleva BC Nokia on kärjen kanssa yhä tasapisteissä. Rinnalla pysymisen Nokia varmisti voittamalla tänään kotiottelunsa Kauhajokea vastaan 92–83.

Nokian parhaat pistemiehet ottelussa olivat Both Gach 24:llä sekä Korisliigan hallitseva kuukauden pelaaja Tucker Richardson 23:lla. Richardson keräsi lisäksi kahdeksan levypalloa ja kymmenen syöttöä.

Kauhajoen vahvin lenkki oli Junior Madut 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Kauhajoki on ylemmässä jatkosarjassa kuudentena.

Ottelutilastot

Salon Vilpas kärsi kiperän 76–79-kotitappion Korihaiden käsissä. Joukkueet ovat parhaillaan tasapisteissä ylemmän jatkosarjan kolmannella ja neljännellä sijalla, Korihait edellä.

Voiton vierailijoille varmisti ensisijassa Bojan Sarcevic, joka pussitti 16 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

Vilppaan pisteykkönen oli Tavon King 21:llä.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia