Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

28.12.2021 20:47 Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

Sarjanousija Bisons taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan paluu joulutauolta otti ikävän alkusysäyksen, kun sekä Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin että Salon Vilppaan ja BC Nokian väliset ottelut jouduttiin siirtämään myöhemmälle. Ongelmista huolimatta illan aikana saatiin kuitenkin nauttia neljästä pelistä.

Bisons Loimaa näytti vierasottelussa, että vaikka joukkue on jäänyt sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle, se ei tarkoita, että peli olisi pelattu. Illan otteluisäntänä toiminut Kobrat joutui taipumaan 71–78, minkä ansiosta Bisons on nyt ainoastaan kahden otteluvoiton päässä playoff-viivasta. Kobrilla ero on vain yhden voiton verran.

Bisonsin tähtenä ottelussa nähtiin Zachary Copeland, joka tilastoi 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Suunnitelma oli pelata kovaa, ja sen teimme. Aloitimme hyvin ja teimme hyökäysessä hyviä ratkaisuja. Pelasimme hyvällä energialla tänään koko pelin, totesi Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Kobrien riveissä isoimman korisaldon, 25 pistettä, keräsi Christian Lutete IV. Antto Nikkarinen jäi pisteittä mutta jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrinnön pisteputki vei voittoon

Lahti Basketballin ja Tampereen Pyrinnön välinen tasainen vääntö päättyi Pyrinnön voittoon, kun tamperelaiset karkasivat Ike Smithin johdolla 14 pisteen putkeen. Lahti Basketball taipui lopulta luvuin 85–94. Penkiltä aloittanut Smith keräsi yhteensä 27 pistettä.

– Syksyllä Lahti tuli Tampereelle vajaamiehisenä ja pisti meitä dunkkuun. Nyt päästiin antamaan takaisin. Olen ylpeä mun joukkueemme kantista ja uskosta tekemiseen. En ole tyytymätön peliin enkä voittoon missään tapauksessa, totesi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Lahden tehomiehet ottelussa olivat Zackery Bryant 26 pisteellä sekä Antonio Ballard 14 pisteellä ja 18 levypallolla.

Ottelutilastot

Kärkikaksikosta kumpikin voitokkaana

Kauhajoki se vain rullaa menojaan, sillä tänään kaatui kova haastaja KTP-Basket. Kauhajoen voittolukemat omalla kotikentällä näyttivät 92–73.

Ottelun tähtenä hääräsi Rene Rougeau monipuolisella tilastorivillä. Rougeau teki 19 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja syötti viidesti.

KTP:n toivo puolestaan oli Urald King 20 pisteellä ja viidellä levypallolla, mutta työ ei riittänyt.

Ottelutilastot

Kauhajoen kannoilla Korisliigan kakkossijalla kirittävä Kouvot otti tänään myös voiton. Joukkue kaatoi kotikentällään Korihait 103–80.

Ratkaisun avaimet olivat illan aikana pääosin Makuach Maluachin käsissä. Hän tilastoi näyttävät 30 pistettä ja samalla 41:n arvoisen tehokkuuslukeman. Hannes Pöllä tuki työtä 13 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Korihaiden paras pistemies oli 30 pisteen ja kahdeksan levypallon arvoisesti pelannut Mitchell Smith.

Ottelutilastot

 
20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

Näytä lisää vastaavia