Bisons pilasi Rannikon paluun Turkuun, tasoitti finaalien otteluvoitot

13.5.2015 Korisliigan finaalien avausottelussa Joensuussa jyrän alle jäänyt Bisons Loimaa pilasi Susijengi-takamies Teemu Rannikon ”paluuottelun” Turkuun ja tasoitti HK-Areenalla finaalien otteluvoitot 78–63 (38–25). Kentän hahmo oli Bisons-laituri Anthony Hilliard, joka pimensi Rannikon puolustuksellaan ja hassutti toisessa päässä joensuulaispuolustusta 28 pisteen edestä.

Martin Zenon Bisons pilasi..

..Teemu Rannikon "kotiinpaluun".

Robert Arnold oli Katajalle kaikki kaikessa.

Greg Gibsonin luotsaama biisonilauma tasoitti finaalien otteluvoitot 1-1:een. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Selkeästi finaalien avausottelua energisemmin ja aktiivisemmin puolustaneet loimaalaiset pääsivät jo avausneljänneksellä merkittävään etulyöntiasemaan, kun Kataja-sentteri Tom Knight loukkasi polvensa pahannäköisesti.

Kun Anthony Hilliard aloitti pelin toisen kymmenminuuttisen perättäisillä onnistumisilla kolmoskaaren takaa ja Katajan peli ilman Arnoldia sisäpelaajanaan kuihtui pallon pyörittelyksi kolmen pisteen kaarella, ei loimaalaisilla ollut suuria vaikeuksia karauttaa kolmentoista pisteen taukojohtoon.

Katajan laiturivirtuoosi Robert Arnold toi kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan joensuulaiset kolmannen jakson puolivälissä kolmen pisteen päähän, mutta sitten Katajalta loppui bensa. Tilanteessa 43–37 Bisons vei jakson lopun 10-0 ja keskittyi päätösneljänneksellä pitämään joensuulaisten hyökkäyspelin nihkeänä.

Viidesti kolmoskaaren takaa onnistunut Anthony Hilliard (28/7) oli kentän ykkönen molemmissa kenttäpäädyissä. Roope Ahonen (18/4), Martin Zeno (15/8/4 syöttöä) ja Tuukka Kotti (10/14/3 syöttöä) urakoivat myös vahvat minuutit.

Katajalta Robert Arnold (28/8/5 syöttöä) nousi tasolleen, mutta ”paluun” kotikaupunkiinsa tehnyt Teemu Rannikko (8/2) jäi kauaksi ensimmäisen osaottelun tasostaan.

Rannikko: ”Ahonen on Bisonsin X-Factor”

Ensimmäisen virallisen ottelunsa kotikaupungissaan Turussa sitten kevään 2000 pudotuspelien pelannut Teemu Rannikko harmitteli joukkueensa aneemista esitystä.

– Meillä ei ollut sellainen puolustus kuin viime pelissä. Pekka (päävalmentaja Salminen) puhui kahden päivän ajan, että Bisons tulee varmasti kovempaa ja fyysisemmin toiseen peliin, joten ei tämä yllätyksenä tullut, Rannikko pohti.

– Meille myös painotettiin, että Bisonsissa on pari jätkää, jotka eivät missään nimessä saa tehdä pinnoja, ja juuri ne tekivät. Anthony Hilliard oli kova ja Roope Ahonen on Bisonsin ”X-Factor”: me hävisimme sen verran kuin Roope teki pisteitä.

Rannikko myönsi myös Tom Knightin varhaisen loukkaantumisen vaikuttaneen Katajan peliin, mutta totesi, ettei joukkue voi mennä yhden loukkaantumisen taakse.

– Totta kai ison kaverin poissaolo vaikeutti pelaamistamme, Tom on varmaan tärkein yksittäinen jätkä meidän joukkueessamme. Hänelle ei oikein löydy korvaajaa. Toivotaan, että kaveri pystyy jatkossa pelaamaan ja jos ei pysty, sitten pelataan pienemmällä viisikolla.

Kotikaupungin pojan esityksiä seurasi Turun HK Areenalla 2,845 katsojaa.

- Isot kiitokset kaikille ketkä tulivat ja pitivät mekkalaa ja turkulaisena oli mahtava pelata kotiyleisön edessä, mutta kyllähän täällä enemmän yleisöä olisi pitänyt olla. Sunnuntaina sitten enemmän porukkaa halliin, Rannikko lähetti terveisensä koripalloväelle.

Ahonen varoitti leijumasta

Bisonsille yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut Roope Ahonen ylisti omiensa energiatasoa. Salolaislähtöisen takamiehen mukaan loimaalaiset olivat aivan eri jalalla liikkeellä keskiviikon ottelussa maanantaihin verrattuna.

– Meillä oli tänään puolustuksessa sitä energiaa, mitä ensimmäisestä pelistä puuttui. Ekassa matsissa juoksimme Katajan hyökkäyspelin perässä ja Teemu löysi hyvin joukkuekaverinsa. Tänään saatiin painostettua ja prässättyä heitä ja otettua pois asioita, missä Kataja on perinteisesti todella hyvä, Ahonen kehui.

Kasvojenpesusta huolimatta Ahonen varoitti omiaan paukuttelemasta henkseleitä. Ennen kolmatta osaottelua Joensuussa on edessä kaksi pitkää välipäivää, ja Kataja on osoittanut aiemminkin kykynsä nousta sillasta.

– Parannettavaa jäi vielä paljon, murahti Ahonen.

– Tärkeintä on, että pidetään intensiteetti hyvänä, saadaan stoppeja puolustuksessa ja päästään sitä kautta juoksemaan. Omassa puolustuksessaan Kataja vaihtaa paljon, jolloin meidän on löydettävä oikeat mismatch-tilanteet ja vapaat heittopaikat. Pikkuasiat tulevat ratkaisemaan.

Kataja Basket isännöi kolmatta finaaliottelua Joensuussa lauantaina 16.5. klo 17:00.

Ottelutilastot: Bisons – Kataja
 
7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

Näytä lisää vastaavia