Bisons piti taukojohtonsa, avasi välierät voitolla

29.4.2015 Loimaa Bisons on saanut viimeisen kahden kevään pudotuspeleissä yliotteen KTP:sta, ja sama linja jatkui myös tämän kevään välierien avausottelussa. Kenties kauden parasta koripalloaan avauspuoliskolla pelannut Bisons kesti KTP:n kolmannella jaksolla alkaneen loppukirin ja nappasi ensimmäisen välierävoiton loppupistein 87–78 (46–30).

Travis Nelson mellasti mielensä mukaan, kun Bisons haki välierien avausvoiton Loimaalla.

Kenneth Simms oli KTP:n ylhäinen yksinäinen.

Kokenut Bisons-koutsi Greg Gibson varoitteli omiaan hyvänolontunteesta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Runkosarjavoittaja KTP johti välieräavausta seitsemän pelatun minuutin jälkeen lukemissa 17–19, mutta avausneljänneksen kolme viimeistä minuuttia olivat kotkalaisille myrkkyä. Bisonsin korinalusduo Tuukka Kotti-Travis Nelson otti kolmen sekunnin alueen haltuunsa, ja vajaan kolmen minuutin jakso merkittiin loimaalaisten hyväksi 13-0.

Toinen neljännes oli KTP:lle painajainen. Kotin ja Nelsonin läsnäolo korin alla pysäytti kotkalaisajot alkutekijöihinsä, ja kaikki energia KTP:n pelistä valui tyhjiin. Korkealla itseluottamuksella pelannut Kotti murjoi taukoon mennessä 17 pistettä ja noukki kuusi levypalloa, kun Bisons lähti pukukoppiin kuudentoista pisteen johdossa.

Bisons venytti kolmannella jaksolla johtonsa parhaimmillaan 20 pisteeseen, kunnes Anton Mirolybovin suojatit siirtyivät paikkapuolustukseen ja saivat Bisonsin hurmoksellisen hyökkäyspelin kuriin. Kun KTP sai Bisonsin vauhdin imettyä pois, KTP alkoi kaventaa eroa vähitellen ja kiipesi päätösneljänneksellä useasti parin heiton päähän.

Loimaalaisilla oli kuitenkin joka kerta vastaus tarjolla, kun KTP saapui liian lähelle. Martin Zeno, Anthony Hilliard ja Roope Ahonen kunnostautuivat kukin selkärangan katkaisijoina tärkeillä hetkillä.

Bisonsin ahkerimmat olivat Kotti (21/10), Nelson (20/12/5 blokkia), Martin Zeno (19/4/5 syöttöä) ja Anthony Hilliard (11/1/4 syöttöä). KTP:lta esille nousivat Kenneth Simms (21/7), LaMonte Ulmer (20/8/4 riistoa), kun taas vauhtiveikko Brandon Jefferson (11/3/7 syöttöä/3 riistoa) jäi Anthony Hilliardin pimentämäksi.

Gibson varoitti hyvänolontunteesta

Loimaan Liikuntahallilta purkautui pimenevään kevätiltaan tyytyväinen kotiyleisö, ja Bisons-luotsi Greg Gibsonin ympärillä riitti kiittelijöitä avausvoiton varmistuttua. Gibson tahtoi kuitenkin toppuutella innokkaimpia.

– Tämä oli vasta yksi voitto. Emme ole vielä voittaneet mitään, Gibson muistutti ja totesi, että joukkueellaan on vielä merkittävästi varaa parantaa.

– Olimme alussa valmiina, mutta kolmannella neljänneksellä, kun KTP sai hyvän ”runin”, me emme olleet valmiina. Koripallo on runien peli, ja ehkä meillä sitten oli yksi runi Kotkaa enemmän.

Gibson kiitteli vuolaasti Tuukka Kotin panosta voitto-ottelussa ja totesi, ettei yllättynyt roolipelaajana pidetyn Travis Nelsonin nousua ratkaisijaksi.

– Travis on todellinen ammattilainen. Hän on kaveri, joka juoksee vielä viimeisenä treenien jälkeen sprinttejä. Hän osoitti olevansa valmiina, kun häntä tarvitsemme.

Mirolybov katsoo sunnuntaita kohti

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov otti avaustappion omalle kontolleen.

– Fakta on, että Bisons pelaa näitä pelejä neljättä vuotta putkeen, kun taas mä olen ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa Suomessa, Mirolybov totesi.

– Se, ettemme olleet valmiina pelaamaan, menee mun piikkiin. Me pelattiin Seagulls-(puolivälierä)sarjan tasolla ja mun homma on saada joukkue valmiiksi sunnuntaille.

KTP isännöi Bisonsia Kotkan Karhuvuoren Steveco Areenalla sunnuntaina 3.5. klo 20:00.

Ottelutilastot: Bisons – KTP
 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia