Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

27.3.2024 20:49 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

DeVante Brooks pelasti Bisonsin sarjapaikan tippauksellaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons Loimaa sai tuulettaa tänään voittoa varsin railakkaasti siihen nähden, että seura on miesten Korisliigassa toiseksi viimeisellä sijalla. DeVante Brooksin tippaama kori ottelun viimeisillä sekunnin kymmenyksillä nimittäin varmisti Korisliigassa pelaamisen myös ensi kaudella. Ottelussa kaatui Kobrat luvuin 83–85.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Näin ollen on siis varmaa, että Lahti Basketball jää alemman jatkosarjan viimeiselle sijalle ja joutuu ensi kaudella hakemaan vauhtia miesten 1. divisioona A:sta.

Bisonsin korkein pistemäärä oli Isaac Davidsonin 17. Kobrien puolella vastaavasti korkein oli Joona Tuomalan 23.

Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki kommentoi ottelua Ruudun haastattelussa:

– Kokonaisuutena ottelu oli hyvä, jos vertaa hyökkäyspeliämme siihen, mitä se oli vielä perjantaina Kouvolassa. Saimme tänään liikettä Lapuan puolustuksiin, saimme ajoja ja ekstrasyöttöjä, joista saimme taas uusia ajoja. 

Ottelutilastot

 

Kobrista viimeinen playoff-joukkue

Vaikka Kobrat hävisikin ottelunsa Bisonsia vastaan, ilta muuttui silti lapualaisillekin juhlaksi. Sen varmistivat nimittäin illan kaksi muuta ottelua, koska molemmat paikasta kilpailleet joukkueet, KTP-Basket ja Tampereen Pyrintö, hävisivät omat koitoksensa.

Lahti kaatoi omalla kotikentällään KTP:n 115–102 mutta ei päässyt pahemmin nauttimaan lopputuloksesta, koska sarjapistemäärät illan päätteeksi pitivät huolen, ettei Lahti enää pelasta sarjapaikkaansa.

Illan päätähtiä voittajien riveissä kuitenkin olivat muiden muassa Harrison Cleary 34 pisteellä ja hervottomalla 14 syötöllä sekä Arttu Saarijärvi 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Päävalmentaja Kristian Palotie kommentoi Ruudulla:

– Onhan tämä absurdia, että on ensin euforinen fiilis jätkien hyvästä pelaamisesta, mutta sitten joutuu odottamaan toisen pelin tulosta. Toki puolustuksemme oli ensimmäisellä puoliajalla aivan kuraa, mutta tämä oli kuitenkin hieno tapa jättää kotihalli tämän kauden osalta.

KTP:n monipuolisin oli Jeremiah Wood, joka upotti 30 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrintö puolestaan taipui omalla kotikentällään Kouvoille, joka on jo varmistanut seitsemännen sijansa ja paikkansa playoffeissa pitkän aikaa sitten. Ottelutulos oli tiukka 71–73.

Näin ollen myöskään Pyrinnöllä ei tällä kaudella ole enää mahdollisuutta pudotuspeleihin.

Kouvojen hurjin tilastorivi oli Ricardo Lindon 15 pistettä ja 17 levypalloa. Paljoa ei kalvennut joukkuetoveri Joel Mäntynenkään 14 pisteellä ja 11 syötöllä.

Pyrinnön Luther Muhammad ja Nighael Caeser tekivät kumpikin 20 pistettä mieheen. Ceaserille merkittiin myös 12 levypalloa ja kolme torjuntaa.

Ottelun korillaan ratkaissut Kouvojen Teemu Kristeri kommentoi Ruudulla:

– Oli vähän vaikeaa, kun eivät oikein kolmoset uponneet, mutta loppuun sain hyvän syötön Mäntyseltä ja sain tärkeän heiton koriin. Otteluilla on parhaillaan se merkitys, että harjoittelemme playoffeja varten. Saimme tänään paikkoja luotua, mutta emme oikein laittaneet palloa koriin.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia