Bullsille avausvoitto, Markkanen naulasi ratkaisukolmosen

27.10.2017 08:45 Lauri Markkanen hurjasteli jo kauden toisen tupla-tuplansa 14 pistettä ja 12 levypalloa, kun Chicago Bulls nappasi NBA-kauden avausvoittonsa Atlanta Hawksia vastaan loppunumeroin 91-86. Lempinimeään ”The Finnisher” mukailevasti Markkanen upotti viimeisellä minuutilla ratkaisevan kolmosen, jolla Bulls lipesi Hawksin ulottumattomiin.

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls hakivat avausvoittonsa NBA:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.


Markkanen tuskaili kaukoheittonsa kanssa ottelun alussa, mutta haki pisteensä ajamalla ahnaasti kohti koria. ”King in the North” näytti koko arsenaalinsa aina euro step- viimeistelyistä voimakkaisiin donkkeihin.
 

Bullsin ollessa pisteen johdolla minuutti ennen loppusummeria Markkasen ja Jerian Grantin (11/4/7 syöttöä) välinen pick and pop -peli vei kotijoukkueen Hawksin ohitse lopullisesti, kun Markkasen tyylipuhdas hyppyheitto kolmosen takaa sujahti sukan pohjalle.
 

– En pelkää ratkaisuhetkiä. Vaikka heittoni ei uponnut pelin alussa, niin jatkoin uskomista, että jokainen heittoni menee sisään, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.
 

Markkanen ansaitsi peliaikaa 30 minuuttia, joiden aikana hän heitti pelitilanneheittonsa 5/13 (38,5%) ja kolmosensa 2/8 (25,0%). Lisäksi Markkanen keräsi 12 levypalloa ja jakoi yhden syötön. Bullsin paras pistemies oli Robin Lopez 16 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hawksilta taas onnistui italialaistakuri Marco Belinelli (23/2).
 

Seuraavan kerran Bulls pelaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Chicago kohtaa Oklahoma City Thunderin.

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia