Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

Rashida Timbilla dominoi HBA:ta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli nousi takaa ohi

Vimpelin Veto sai vieraakseen pirteästi viime aikoina esiintyneen Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton hienon toisen puoliajan ansiosta 86-68.

Forssalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se käytti Vimpelin virheet hyväksi ja oli erityisen vahva ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla se johti ottelua ehkä hieman yllättäen yhdeksällä pisteellä.

Puolivälin jälkeen joukkueiden roolit vaihtuivat. ViVe sai puolustuksensa kuntoon ja teki vieraiden hyökkäämisestä hankalaa. Kotijoukkue nousi kolmannen jakson päätteeksi neljän pisteen johtoon.

Vaikka FoA sai päätösjaksolla hyökkäyspelinsä jälleen toimimaan hieman paremmin pitivät Vimpeliläiset huolen siitä, että voitto ei päässyt lipeämään heidän hyppysistään. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 86-68.

- Tulimme peliin hyvin ja toteutimme asioita hyvin. Kolmannella jaksolla tapahtui se, mitä meille on tapahtunut monta kertaa tällä kaudella eli muutama missi, muutama menetys, pää meni alas ja lopetettiin toteuttamasta hyökkäyspäässä niitä asioita, joita piti toteuttaa. Kun missaat hyökkäyspäässä, se syö energiaa puolustuspäästä. Puoliajalle saakka onnistuimme Burnettin puolustamisessa, mutta toiselle puoliajalle hän paransi huomattavasti, vieraiden päävalmentaja Aleksi Suominen pohti.

Shaylen Burnett hurjasteli ottelussa tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 29 pistettä, kymmenen levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster tarjosi tulitukea 25 pisteellä. Vieraiden Wendion Bibbins teki 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa.

- Meillä oli tänään hidas startti peliin. Puolustus oli huonoa, mutta hyökkäys kohtalaista. Toisella puoliajalla puolustusperiaatteemme toimi paremmin ja se näkyi myös hyökkäyspelissämme. Mielestäni olisin itse voinut pelata paremmin. Ajattelen aina ensin joukkueen etua. Shay (Burnett) astui esiin ja teki, mitä hänen oli tehtävä – ja me muut seurasimme. Saimme myös penkiltä apuja ja hyvää energiaa, Royster kertasi.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki vierasvoiton Helsingistä

Kouvottaret matkasi vierasotteluun Helsinkiin, jossa se sai vastaansa HBA:n. Kouvolalaisjoukkue nappasi kovan taistelun päätteeksi vierasvoiton 80-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Joukkue vei avausjakson 12 pisteellä ja johti ottelua puoliajalla 50-32.

HBA sai pelinsä kulkemaan toisella puolikkaalla. Se ei kuitenkaan pystynyt enää missään vaiheessa uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelu päättyi Kouvottarille 80-69 kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta.

- Meillä on kokoa ja käytimme sitä levypalloissa; saimme paljon pisteitä hyökkäyslevypalloista.  Lopussa vastustaja tuli lähemmäs, mutta pientä hermostuneisuutta lukuunottamatta pysyimme rauhallisena ja varmistimme voiton, se oli tärkeintä, Rashida Timbilla sanoi.

Timbilla oli ottelussa pitelemätön Hän teki tripla-tuplan 23 pisteellä, 17 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 12 levypalloa. Janette Aarnio säkitti helsinkiläisille 24 pistettä.

- Kouvottaret vei aivan liikaa hyökkäyslevypalloja, saimme siihen parannusta vasta pelin toisella puoliskolla. Silloin pääsimme myös pelaamaan omannäköistä peliämme, mutta se ei tänään riittänyt.  Itse nautin pelaamisesta pitkän tauon jälkeen, Aarnio kertasi.

Ottelutilasto

ToPo vei puolustuksien taistelun

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

- Pelattiin hyvin kolme erää, neljännessä ei sitten enää maltettu pelata loppuun asti. Sen turvin Pyrintö pääsi vähän kääntään omaa kelkkaansa. Kolmeen erään oon tyytyväinen, mutta neljäs erä jätti paljon kyllä parannettavaa vielä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelussa ei pisteillä juhittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

- Levypallot hävittiin tosi paljon. Alku oli tahmee, mutta paikalla tultiin kivasti peliin mukaan, ja pistettiin peliä tiukemmaksi. Se ei tänään taas riittänyt, ja se tietysti harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Honka nappasi kauden avausvoiton EBT:stä

Espoossa nähtiin kauden toinen paikalliskohtaaminen. Tällä kertaa kauden ensimmäisen kohtaamisen vienyt EBT matkasi Hongan vieraaksi. Tällä kertaa Honka oli selvästi parempi ja nappasi sarjapisteet 86-59.

Kotijoukkue oli erityisen vahva avauspuoliajalla. Sen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla ja puoliajalla se johti peliä 47-23.

Peli tasoittui toisella puoliajalla. Honka kuitenkin piti huolen siitä, ettei sen voittoa enää uhattu. Se nappasi sarjapisteet 86-59.

- Tultiin hyvällä energialla peliin. Todella erilainen peli kuin edelliset pelit meillä ja sen mukaan kun pystyttiin puolustamaan hyvin meidän hyökkäyspää vapautui ja se olin mun mielestä tänään voiton avain. Laajalla rintamalla saatiin onnistumisia sen kautta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoi.

Desiree Ramos teki Hongalle 24 pistettä. Carmen Tyson-Thomas palasi joukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja teki heti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 16 levypallolla. Sanni Tuomisto teki EBT:lle 16 pistettä.

- Tämä oli nyt huono peli meiltä, en tiedä miten ei oltu oikein valmiita hyökkäämään eikä puolustamaan ja ehdottomasti onnea Hongalle oli hyvä peli niiltä, Tuomisto harmitteli.

PeKa ruutiinivoittoon kotikentällä

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen Lappeenrannan Catzin, joten Elena Melto teki paluun viime kauden kotikentälleen.  PeKa nappasi ottelussa voiton 75-59.

Vierasjoukkue aloitti hienosti ja johti ottelua avausjakson jälkeen 16-13. PeKa kuitenkin heräsi vielä ennen puoliaikaa ja karkasi tauolle johdossa 39-24.

Jälkimmäisellä puoliajalla ottelu jälleen tasoittui. Molemmat joukkueet onnistuivat viemään yhden jakson, mutta pisteet jäivät Kotkaan 75-59.

Zykera Rice teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Inga Orekhova säesti 16 pisteellä. Melto teki Catzille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 
18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

Näytä lisää vastaavia