Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren Hyvinkään Pontevan paitaan

20.6.2017 Tuore Suomen mestari, Hyvinkään Ponteva, vahvistuu kahdella laadukkaalla ja kokeneella liigapelaajalla, kun Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren liittyvät vihreävalkoisiin.

Turun Riennon, Äänekosken Huiman ja Lappeenrannan Catzin lisäksi Camilla Grönberg on viihtynyt naisten maajoukkueen paidassa. Kuva: Oma Design

 

Naantalista lähtöisin olevan Camilla Grönbergin tuleva kausi Pontevassa on Naantalin Koripalloilijoiden kasvatille kaikkiaan viides naisten korkeimmalla tasolla. Ensimmäinen kausi sujui kotimaisemissa Turun Riennossa. Kaksi seuraavaa kautta Äänekosken Huimassa ja viime kausi Lappeenrannan Catzin joukkueessa toivat mukanaan hopean ja kaksi pronssimitalia.

 

Kahdeksan naisten ja 42 nuorten maaottelua pelannut Grönberg on tilastoinut kautensa naisten liigassa lukemin: 9,1 / 2,5 / 0,8. Palkintoja Grönberg on pokannut avauskaudeltaan, jolloin hänet valittiin vuoden tulokkaaksi ja ensimmäisellä Äänekosken kaudella hänet palkittiin vuoden kehittyneimpänä.

 

Pontevaan 23-vuotias ja 179 -senttinen voimapelaaja tulee mitalin kirkastus tavoitteenaan. Siirron Grönberg näkee myös tulevaisuutensa kannalta merkittävänä.

– Odotan innolla Hyvinkäälle siirtymistäni. Hyvinkäällä on tällä hetkellä kova korisbuumi päällä ja on kivaa päästä nauttimaan siitä, Grönberg kertoo Hyvinkään Pontevan tiedotteessa.

– Hyvinkäällä pelaaminen sopii tällä hetkellä hyvin elämäntilanteeseeni, joten senkin puolesta Hyvinkää tuntui nyt hyvältä vaihtoehdolta. Lisäksi pääsen jälleen kerran pelaamaan hyvin valmennetussa joukkueessa.

 

 

Karhun Poikien juniorikoulun kasvatti, Saara Wahlgren, liittyy Pontevaan kolmen Kotkan Peli-Karhuissa menestyksellä vedetyn kauden jälkeen. Vuosi vuodelta hurjasti kehittynyt 174 senttinen ja 24-vuotias pelintekijä aloittaa Pontevassa jo kahdeksannen kautensa naisten pääsarjassa. Ennen Kotkan vuosia 48 nuorten ja kahdeksan naisten haastajamaaotteluakin pelannut Wahlgren pelasi ToPon liigaryhmässä.

Korisliigan tehot keskimäärin ovat olleet 4,9 / 2,3 / 1,3, mutta viime kaudella jo kovat 8,5 / 3,4 / 2,8. Naisten Korisliigamitaleja Wahlgrenilla on toistaiseksi yksi pronssinen, joka tuli viimeiseltä ToPo-kaudelta 2013–2014.
 

Viime kevään HyPo–PeKa välieräpeleissä Saara Wahlgren oli isossa roolissa, mutta valitettava nilkan muljahdus esti HyPon kannalta pahimmat skenaariot. Aggressiivisesta puolustuspelistään tunnettu Wahlgren sai Vuoden puolustuspelaaja -palkinnon liigan päätöstilaisuudessa toukokuussa.

– Fiilikset tulevaa kautta kohtaan ovat erittäin innokkaat ja odottavat. Olen tosi kiitollinen viime kausista Kotkan Peli-Karhuissa. Koen, että sain heiltä paljon ja kehityin siellä pelaajana reilusti.

– Nyt kuitenkin tuntui oikealta vaihtoehdolta ottaa steppi eteenpäin tulevalle kaudelle ja siirtyä mestarijoukkue Pontevan paitaan. Uskon että pystyn auttamaan uutta joukkuettani tavoitteiden saavuttamisessa ja samalla kehittymään pelaajana Hyvinkään kokeneen valmennuskaksikon opissa.

 

 

Grönbergin ja Wahlgrenin lisäksi Hyvinkään Pontevalla on sopimukset jo valmiina Taru Tuukkasen, Henna Salomaan sekä omien kasvattiensa Anni Jämsä, Veera Puustinen ja Meri Damoiseaux kanssa. Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni.

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia