Catz aikoo kirkastaa hopeansa

3.10.2008 Viimeisenä kahtena keväänä Lappeenrannan Catz on päättänyt kautensa kärsimällä kirvelevän finaalitappion Peli-Karhuille. Alkavaan koripallokauteen Catz lähtee ainoana tavoitteenaan Suomen mestaruus.

- Kahden hopean jälkeen ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää kultaa, naisten maajoukkueen päävalmentajaksi aiemmin päivällä nimitetty Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen kertoo.

On selvää, että lappeenrantalaiset eivät voi lähteä kauteen pitämällä kynttiläänsä vakan alla. Viime kauden runkopelaajistaan Catz on saanut pidettyä ringissään Kaisa Tuuren, Jelena Reshetkon ja Jelena Solovjevan, joiden lisäksi parikymppiset lupaukset Kaisa Valtakari, Piia Harkko ja Vilma Kesänen ovat valmiita ottamaan lisää vastuuta mestarisuosikin paidassa. Uusina pelaajina Catziin liittyvät naisten maajoukkuelaituri Minna Sten sekä amerikkalaiset Joi Scott ja Rene Haynes.


- Periaatteessa kasaus on samanlainen kuin viime vuosina, mutta junnut on vuoden kokeneempia ja uudet hankinnat vaikuttavat lupaavilta. Etenkin korinalustamme tulee olemaan entistä tiiviimpi, kun saadaan Kaisa, Minna ja Jelena (Solovjeva) yhtä aikaa kentälle, hymyilee Koskinen.

Kesällä loukkaantumisten johdosta sivussa ollut 188-senttinen maajoukkuesentteriä Kaisa Tuurea odotetaan takaisin tositoimiin vuodenvaihteen tienoilla. Kapteenin roolin siksi aikaa Vilma Kesäselle luovuttanut Tuure tarkastelee koottua joukkuetta hyvillä mielin.

- Sen, mitä olen harjoituspelejä nähnyt, meno on ollut hurjaa. Vastustajalla tulee olemaan todella paljon vaikeuksia, kun me pääsemme prässäämään 40 minuuttia ottelua kohden.

Tuure myöntää, että matkalla mestaruuteen on paljon mutkia. Vaikka Catzin täsmäase alkukaudella on hurja puolustusintensiteetti, koko paketin pitäisi olla parhaimmillaan keväällä, jotta palkintokaappiin ei kertyisi enää kolmatta hopeaa.

- Totta kai tärkeää on, että kaikki pysyvät terveenä ja että pelaajat kasvavat yhteen. Kausi on pitkä, ja pitkän kauden aikana tärkeintä on pelata kovia pelejä mahdollisimman hyvin ja pitää hauskaa. Nämä kaikki johtavat siihen, että voimme finaaleissa pelata Suomen mestaruudesta.

Koskinen ja Tuure eivät suostu ottamaan ylimääräisiä paineita siitä, että kaikkien muiden SM-sarjajoukkueiden kirjoissa Catz lähtee kauteen mitalisuosikkina. Koskisen mukaan kilpakumppaneiden arvostus on ansaittua ja siitä pitää nauttia.

- Lappeenranta on hyvä koripallokaupunki, joka tuottaa hyviä junnuja sekä miehissä että naisissa. Näin kovalla joukkueella pitääkin lähteä kauteen ennakkosuosikkina. Ei me siitä ylimääräisiä paineita oteta.

Espoo Team halajaa mitalikantaan

Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin yhteisjoukkue Espoo Team on lähtenyt kahteen edelliseen naisten SM-sarjakauteen mitalisuosikkina, mutta joukkueen tie on noussut pystyyn jo puolivälierissä. Alkavalla kaudella Espoo Team ei ole tinkinyt mitalitavoitteestaan, vaikka joukkueen kokoonpano on muuttunut radikaalisti – sivussa ovat mm. kokeneet Kaisa Höök, Pauliina Oksanen, Mia Liimo sekä Mirka Dettmann.

- Nyt, kun olemme kesätreenien myötä supistaneet harjoitusryhmää ja saaneet joukkueen hahmotettua, olen vasta alkanut tajuta, miten nuori joukkue meillä on, pohdiskelee paluun Espooseen tehnyt päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Joukkueen ylivoimaisesti kokenein pelaaja, Peli-Karhuista värvätty 29-vuotias Susanna Rinta, tulee olemaan loukkaantumisen johdosta sivussa mestaruussarjakarkeloista jouluun asti. Syyskaudella joukkueen kokeneimman pelaajan viittaa kantaakin joulukuussa 25 vuotta täyttävä maajoukkuesentteri Siiri Nuutinen.

Nuoresta keski-iästä huolimatta Espoo Team listataan jälleen alkavallakin kaudella sarjan ennakkosuosikkeihin. Rinnan ja Nuutisen lisäksi aimo annoksen kokemusta joukkueeseen tuovat Rinnan tavoin kaksi viimeistä Suomen mestaruutta Peli-Karhujen riveissä juhlinut 24-vuotias Ashley Haynes sekä välivuoden jälkeen koripallokentille palaava, niin ikään 24-vuotias Eva Mäkelä. Myös amerikkalaispelaaja Whitney Allenin harteille kasataan paljon vastuuta.

Espoo Teamin suurin voimavara saattaa kuitenkin olla joukkueen nuoruudessa. Naisten maajoukkueeseen rakettimaisen nousun tehnyt vasta 18-vuotias Kia Ignatius sekä 1989-syntyneiden maajoukkuepelaajat Sandra Välikoski ja Henna Salomaa ovat osoittaneet kykenevänsä kantamaan vastuuta myös naisten SM-tasolla.

- Meillä on ihan loistoporukka. Nuoremmat pelaajat ottavat oppia vanhempien pelaajien kokemuksesta, mutta samalla tuovat energiaa treeneihin ja motivoivat vanhempaa kaartia, kiittelee Nuutinen työympäristöään.

Espoolaiset lähtevät kauteen positiivisella toiveikkuudella. Puolivälieristä karsiutuminen ei enää ole vaihtoehto.

- Viimeisen harjoitusturnauksen jälkeen sovimme yhdessä tavoitteemme, joka on voittaa mahdollisimman paljon, kertoo Nuutinen.

- Me taistelemme, me puolustamme. Me pelaamme sellaista korista, jota yleisö tykkää katsoa. Toivottavasti se tuo kauden lopussa hyvän lopputuloksen, Rantanen täsmentää.

BC Nokialla takana hyvä harjoittelukesä

BC Nokia eteni keväällä 2008 SM-runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja tipahti pudotuspeleistä jo ensimmäisellä kierroksella HNMKY:lle otteluvoitoin 0-2. Viime kevään runkopelaajista poissa ovat Taru Asp, Venla Kuusela sekä Johanna Saukkonen. Paluun BC Nokian peräsimeen tehneellä Kari Luontilalla on käsissään tuttu pelaajakokoonpano, jossa viime kauden roolipelaajien on pakko nousta suurempaan rooliin alkavalla kaudella.

- Tiedettiin jo oikeastaan kesäkuun alussa, keitä meillä tulevalla kaudella pelaa ja minkälaisia vahvistuksia meidän on lähdettävä hakemaan. Periaatteessa meiltä lähti pari tärkeää pelaajaa pois, mutta joukkue on tehnyt kovalla motivaatiolla töitä koko kesän, kertoo Luontila vaikutelmiaan joukkueesta.

Sarjan alkaessa BC Nokian iskukyky on yhä arvoitus. Kotimaisista pelaajista suurimmat odotukset kohdistuvat Tiia Huuhkaan ja Annika Heinisuohon. Pitkälti junioripitoisessa joukkueessa amerikkalaisten Kristin Higyn ja Calisha Yatesin harteille kasautuu paljon vastuuta.

- Vahvistukset ovat ilman muuta suurissa rooleissa, mutta odotan, että kotimaisista pelaajista esille nousee muutamia yllätyksiä. Moni pelaaja osoitti kehittyneensä todella paljon kesän aikana.

Nokialle muutama viikko sitten saapunut amerikkalaiskaksikko Higy-Yates vakuuttelee kilvan tyytyväisyyttään uuden joukkueensa suhteen.

- Joukkueessa ei ole yksittäisiä tähtiä, mutta meillä on paljon potentiaalia. Joukkue on lähdössä kauteen todella odottavaisin mielin, kertoo Higy.

- Kaikesta näkee, että joukkueen valmistautuminen on ollut hyvää. Minulla on erinomaiset aavistukset kaudesta. Tämä on mielenkiintoinen haaste, hymyileväinen Yates täydentää.

Luontila tähdentää, että tarkemman analyysin joukkueesta voi lausua vasta muutaman sarjakierroksen jälkeen. Vaikka joukkueen kotimainen kalusto on kaventunut, Luontilan mukaan joukkueen tähtäin on asetettu pudotuspeleihin.

- Nokia on pelannut viimeiset viisi, kuusi vuotta pleijareissa hyvällä menestyksellä. Vaikka päätavoitteemme on sarjapaikan säilyttäminen, kuudes sija on ihan saavutettavissa. Kova kausi tulee olemaan.

Lue Koris.netin koko kausiennakko

 • Peli-Karhut ei kärsi mestaruuskrapulasta
 • Huima palaa mestaruustahtiin
 • Naisten SM-joukkueet esittäytyvät (pdf)
 • Naisten SM-seurat pähkinänkuoressa (pdf)
 • Miten pelataan naisten SM-sarja? (pdf)
 • Naisten SM-sarjan otteluohjelma


 • Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
   
  28.11.2022 11:45 Suomen Cup

  Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

  Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

  24.11.2022 13:30 Suomen Cup

  Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

  Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

  19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

  PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

  Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

  18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

  Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

  Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

  17.11.2022 10:14 NCAA

  Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

  HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

  13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

  Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

  Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

  12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

  Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

  Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

  9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

  PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

  Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

  5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

  Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

  Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

  3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

  Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

  Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

  30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

  EBT haki voiton Kouvolasta

  Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

  29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

  ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

  Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

  22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

  Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

  Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

  21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

  HBA katkaisi tappioputkensa

  Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

  16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

  Kouvottarille kotivoitto

  Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

  15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

  Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

  Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

  8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

  EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

  Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

  7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

  ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

  Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

  4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

  Honka haki voiton Kouvolasta

  Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

  1.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

  Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

  Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

  Näytä lisää vastaavia