Catz, EBT, HyPo ja ViVe naisten Korisliigakierroksen voittajia

4.11.2017 Tapiolan Honka kärsi avaustappionsa naisten Korisliigassa kun lappeenrannan Catz oli kotijoukkuetta vahvempi 76–65 (39–32). Espoo Basket Team haki sarjapisteet Kouvottarilta lukemin 78–62 (40–35). Hyvinkään Ponteva piti kotikentällään Äänekosken Huiman aisoissa lukemin 97–64 (47–26) ja Vimpelin Veto murskasi FOA:n vieraskentällä lukemin 97–60 (48–32).

Aleighsa Welch urakoi tupla-tuplan Catzin voittaessa Tapiolan Hongan.

Espoo Basket Team urakoi Zykira Lewisin johdolla voiton Kouvottarista.

Taru Tuukkanen oli jälleen energisessä vireessä Hyvinkään Pontevan naaratessa toisen kotivoittonsa Äänekosken Huiman kustanuksella.

Vimpelin Vedon Sydney Coffey yltyi 34 pisteen korintekoiloitteluun joukkueen kaataessa Forssan Alun. Kuvat: Ville Vuorinen

 

 

Tapiolan Hongan hurmiomainen voittoputki naisten Korisliigassa katkesi lauantaina. Espoolaisjoukkue kaatui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kun Lappeenrannan Catz kävi Tapiolassa hakemassa sarjapisteet lukemin 76–65 (39–32).

 

Lappeenrannan Catz punnersi lauantaina kauden kuudennen voittonsa. Kärkikamppailu sujui pitkälti tasaisesti, mutta lappeenrantalaisvieraiden tehokas hyökkäys päätösjakson alussa sekä tiivis puolustus onnistui kasvattamaan päätösneljännekselle hankittua karkumatkaa tarpeeksi.

 

Lappeenrantalaisten tehokaksikko oli lauantaina Aleighsa Welch (24/11/3) ja Natalie Day (24/8/1). Myös Elena Reshetkon (13/8/1) panos näkyi kentällä selkeästi. Tapiolan Hongan riveistä Kiana Johnson (25/5/9) ja Roosa Lehtoranta (14/2 syöttöä) pelasivat pirteästi.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen omiensa toteutukseen.

– Tärkeä voitto meille. Taisteluilme oli paljon parempi kuin viikko sitten Kotkassa. Hyökkäyspäässä meillä tuli liian paljon virheitä, eli hyökkäyksen toteuttamisessa on vielä paljon tekemistä mutta kun puolustuspäässä toimi pystyttiin ottamaan arvokas voitto tänään.

 

Lisätietoja: Ottelutilasto

 

 

EBT ryöstöreissulla Kouvolassa

 

Espoo Basket Team haki kauden toisen voittonsa lauantain vierasreissulla Kouvolassa. EBT:n Kouvottaria parempi toteutus ennen kaikkea ottelun päätösjaksolla ratkaisi sarjapisteiden matkustamisen Espooseen lukemin 78–62 (40–35).

 

Espoo Basket Team saapui Kouvolaan taskussaan kauden avausvoitto keskiviikon Huima-vierasottelusta. Pirteällä otteella työskennellyt espoolaisjoukkio oli hienoisesti niskan päällä läpi ottelun. Ottelun avauspuolikkaalla EBT:n hyvä heittovire nosti joukkueen tahtipuikon vierasjoukkueelle. Päätösjaksolla koritehtailu hiipui, mutta EBT onnistui puolustuspäässä pitämään Kouvottaret vain 8 pisteessä taaten voittopisteet espoolaisille.

 

EBT:n Zykira Lewis urakoi ottelussa 23 pistettä, 4 levypalloa ja 3 syöttöä. Lotta Aaltonen (18/3/2) ja tupla-tuplan urakoinut Kamilah Jackson (10/15/8) säestivät kaksinumeroisilla pistenumeroilla. Kouvolalaisten Whitney Frazier (14/1/2) ja Layne Murphy (16/7/1) pelasivat jälleen korkealla tasolla. Kaisa Lind (10/5/2) ja Veera Välimaa (10/4/3) käyttivät peliminuuttinsa hyvin.

 

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman piti omiensa tasapainoisesta esityksestä.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla enemmän onnekkaita. Heitimme kaikki vain sisään. Puoliajan jälkeen puolustimme erittäin hyvin ja saimme Kouvottarien takapelaajiin painetta. Tänään oli heittopäivä kaaren takaa. Oli kiva kokea sellainenkin, Hellman sanaili ottelun jälkeen.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–EBT 

 

Ponteva kaatoi kotihallissaan Huiman

 

Hyvinkään Ponteva otti lauantaina kauden neljännen voittonsa kun se piti sarjan perää pitävän Äänekosken Huiman aisoissa Martinhallissa. Ponteva viimeisteli vahvan esityksen numeroiksi 97–64 (47–26).

 

Hyvinkään Pontevan vahva suorittaminen lauantaina johti kauden toiseen perättäiseen kotivoittoon. Naisten Korisliigan hänniltä ponnistava Äänekosken Huima ei kyennyt vastaamaan hyvinkääläisten heittopeliin ja tehokkaaseen puolustamiseen. Vieraat putosivat kelkasta toisella neljänneksellä, jonka HyPo vei nimiinsä pistein 23–8. Tauon jäkeen Huima pystyi nostamaan tasoaan, mutta hallitseva mestari hyödynsi paikkansa hyökkäyspäässä astetta paremmin.

 

Pontevan tehopelaaja oli jälleen vahvassa vireessä korin alla pelannut Taru Tuukkanen (21/17/2). Myös Henna Salomaan (17/1/2) ja Annika Kösterin (16/7/2) pelivire oli korkealla. Äänekosken Huiman Suriya McGuire (25/13/6) kantoi pitkälti joukkuettaan. Myös Jazmine Perkinsin (18/11/4) ja Heta Äijäsen (9/5) panos näkyi ottelussa.

 

Ottelutilasto: HyPo–Huima

 

Vimpeli haki pisteet FOA:n vieraana

 

Vimpelin Veto otti lauantaina viidennen voittonsa naisten Korisliigassa kun joukkue pelasi tehokkaan ottelun Forssan Alun vieraana. ViVe suoritti vahvasti jokaisella jaksolla poistuen ottelusta voittajana lukemin 97–60 (48–32).

 

Vimpelin veto saapui lauantaina Forssaan energisessä pelivireessä. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa kapea rosteri. FOA:lla oli mukana vain kaksi vaihtopelaajaa kun ViVellä penkki oli kolmen pelaajan kokoinen.

ViVe sai otteluun pirteän alun nakuttamalla avausjakson puoliväliin 12–0 -pisterymistelyn. FOA alkoi saada otetta ottelusta toisella jaksolla, mutta vimpeliläisten energinen hyökkäyspeli varmisti, ettei kotijoukkue päässyt käynnistämään kunnollista takaa-ajoa.

 

ViVen tehopelaaja Sydney Coffey tilastoi 34 pistettä, 10 levypalloa ja 3 syöttöä. Avyanna Young (16/10/2) ja Pachiyaanna Roberts (13/11/2) tilastoivat niin ikään tupla-tuplat. FOA:n Mia Loyd (24/18/1), Aaliyah Lewis (17/7/6) ja Meral Bedretdin (11/6/1) urakoivat kaksinumeroiset lukemat.

 

Ottelutilasto: FOA–ViVe 
 
28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

Näytä lisää vastaavia