Catz, EBT, HyPo ja ViVe naisten Korisliigakierroksen voittajia

4.11.2017 Tapiolan Honka kärsi avaustappionsa naisten Korisliigassa kun lappeenrannan Catz oli kotijoukkuetta vahvempi 76–65 (39–32). Espoo Basket Team haki sarjapisteet Kouvottarilta lukemin 78–62 (40–35). Hyvinkään Ponteva piti kotikentällään Äänekosken Huiman aisoissa lukemin 97–64 (47–26) ja Vimpelin Veto murskasi FOA:n vieraskentällä lukemin 97–60 (48–32).

Aleighsa Welch urakoi tupla-tuplan Catzin voittaessa Tapiolan Hongan.

Espoo Basket Team urakoi Zykira Lewisin johdolla voiton Kouvottarista.

Taru Tuukkanen oli jälleen energisessä vireessä Hyvinkään Pontevan naaratessa toisen kotivoittonsa Äänekosken Huiman kustanuksella.

Vimpelin Vedon Sydney Coffey yltyi 34 pisteen korintekoiloitteluun joukkueen kaataessa Forssan Alun. Kuvat: Ville Vuorinen

 

 

Tapiolan Hongan hurmiomainen voittoputki naisten Korisliigassa katkesi lauantaina. Espoolaisjoukkue kaatui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kun Lappeenrannan Catz kävi Tapiolassa hakemassa sarjapisteet lukemin 76–65 (39–32).

 

Lappeenrannan Catz punnersi lauantaina kauden kuudennen voittonsa. Kärkikamppailu sujui pitkälti tasaisesti, mutta lappeenrantalaisvieraiden tehokas hyökkäys päätösjakson alussa sekä tiivis puolustus onnistui kasvattamaan päätösneljännekselle hankittua karkumatkaa tarpeeksi.

 

Lappeenrantalaisten tehokaksikko oli lauantaina Aleighsa Welch (24/11/3) ja Natalie Day (24/8/1). Myös Elena Reshetkon (13/8/1) panos näkyi kentällä selkeästi. Tapiolan Hongan riveistä Kiana Johnson (25/5/9) ja Roosa Lehtoranta (14/2 syöttöä) pelasivat pirteästi.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen omiensa toteutukseen.

– Tärkeä voitto meille. Taisteluilme oli paljon parempi kuin viikko sitten Kotkassa. Hyökkäyspäässä meillä tuli liian paljon virheitä, eli hyökkäyksen toteuttamisessa on vielä paljon tekemistä mutta kun puolustuspäässä toimi pystyttiin ottamaan arvokas voitto tänään.

 

Lisätietoja: Ottelutilasto

 

 

EBT ryöstöreissulla Kouvolassa

 

Espoo Basket Team haki kauden toisen voittonsa lauantain vierasreissulla Kouvolassa. EBT:n Kouvottaria parempi toteutus ennen kaikkea ottelun päätösjaksolla ratkaisi sarjapisteiden matkustamisen Espooseen lukemin 78–62 (40–35).

 

Espoo Basket Team saapui Kouvolaan taskussaan kauden avausvoitto keskiviikon Huima-vierasottelusta. Pirteällä otteella työskennellyt espoolaisjoukkio oli hienoisesti niskan päällä läpi ottelun. Ottelun avauspuolikkaalla EBT:n hyvä heittovire nosti joukkueen tahtipuikon vierasjoukkueelle. Päätösjaksolla koritehtailu hiipui, mutta EBT onnistui puolustuspäässä pitämään Kouvottaret vain 8 pisteessä taaten voittopisteet espoolaisille.

 

EBT:n Zykira Lewis urakoi ottelussa 23 pistettä, 4 levypalloa ja 3 syöttöä. Lotta Aaltonen (18/3/2) ja tupla-tuplan urakoinut Kamilah Jackson (10/15/8) säestivät kaksinumeroisilla pistenumeroilla. Kouvolalaisten Whitney Frazier (14/1/2) ja Layne Murphy (16/7/1) pelasivat jälleen korkealla tasolla. Kaisa Lind (10/5/2) ja Veera Välimaa (10/4/3) käyttivät peliminuuttinsa hyvin.

 

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman piti omiensa tasapainoisesta esityksestä.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla enemmän onnekkaita. Heitimme kaikki vain sisään. Puoliajan jälkeen puolustimme erittäin hyvin ja saimme Kouvottarien takapelaajiin painetta. Tänään oli heittopäivä kaaren takaa. Oli kiva kokea sellainenkin, Hellman sanaili ottelun jälkeen.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–EBT 

 

Ponteva kaatoi kotihallissaan Huiman

 

Hyvinkään Ponteva otti lauantaina kauden neljännen voittonsa kun se piti sarjan perää pitävän Äänekosken Huiman aisoissa Martinhallissa. Ponteva viimeisteli vahvan esityksen numeroiksi 97–64 (47–26).

 

Hyvinkään Pontevan vahva suorittaminen lauantaina johti kauden toiseen perättäiseen kotivoittoon. Naisten Korisliigan hänniltä ponnistava Äänekosken Huima ei kyennyt vastaamaan hyvinkääläisten heittopeliin ja tehokkaaseen puolustamiseen. Vieraat putosivat kelkasta toisella neljänneksellä, jonka HyPo vei nimiinsä pistein 23–8. Tauon jäkeen Huima pystyi nostamaan tasoaan, mutta hallitseva mestari hyödynsi paikkansa hyökkäyspäässä astetta paremmin.

 

Pontevan tehopelaaja oli jälleen vahvassa vireessä korin alla pelannut Taru Tuukkanen (21/17/2). Myös Henna Salomaan (17/1/2) ja Annika Kösterin (16/7/2) pelivire oli korkealla. Äänekosken Huiman Suriya McGuire (25/13/6) kantoi pitkälti joukkuettaan. Myös Jazmine Perkinsin (18/11/4) ja Heta Äijäsen (9/5) panos näkyi ottelussa.

 

Ottelutilasto: HyPo–Huima

 

Vimpeli haki pisteet FOA:n vieraana

 

Vimpelin Veto otti lauantaina viidennen voittonsa naisten Korisliigassa kun joukkue pelasi tehokkaan ottelun Forssan Alun vieraana. ViVe suoritti vahvasti jokaisella jaksolla poistuen ottelusta voittajana lukemin 97–60 (48–32).

 

Vimpelin veto saapui lauantaina Forssaan energisessä pelivireessä. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa kapea rosteri. FOA:lla oli mukana vain kaksi vaihtopelaajaa kun ViVellä penkki oli kolmen pelaajan kokoinen.

ViVe sai otteluun pirteän alun nakuttamalla avausjakson puoliväliin 12–0 -pisterymistelyn. FOA alkoi saada otetta ottelusta toisella jaksolla, mutta vimpeliläisten energinen hyökkäyspeli varmisti, ettei kotijoukkue päässyt käynnistämään kunnollista takaa-ajoa.

 

ViVen tehopelaaja Sydney Coffey tilastoi 34 pistettä, 10 levypalloa ja 3 syöttöä. Avyanna Young (16/10/2) ja Pachiyaanna Roberts (13/11/2) tilastoivat niin ikään tupla-tuplat. FOA:n Mia Loyd (24/18/1), Aaliyah Lewis (17/7/6) ja Meral Bedretdin (11/6/1) urakoivat kaksinumeroiset lukemat.

 

Ottelutilasto: FOA–ViVe 
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia