Catz ja PeKa ottavat jälleen mittaa toisistaan Naisten Korisliigan finaaleissa

15.4.2014 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun Catz Lappeenranta emännöi kotkalaista Peli-Karhua. Asetelma on tuttu jo männäkeväistä: viimeisen kahdeksan vuoden ajalta tämä on kuudes kerta, kun Catz ja PeKa mittelevät SM-kullasta keskenään.

Catz ja Dionne Pounds saavat vastaansa Naisten Korisliigan finaaleissa...

... vanhan tuttunsa eli PeKan ja Reetta Piiparin.

Elena Reshetkon Catz vei runkosarjan näytöstyyliin voittamattomana.

PeKa ja Krystal Vaughn ovat taas hävinneet tällä kaudella pelkästään Catzille. Kuvat: Kai Kilappa.

 Lappeenrantalaiset ovat olleet mielettömässä vedossa koko kauden: runkosarjan kissalauma jylläsi voittamattomasti rekordilla 24-0. Pudotuspeleissä kahdeksan kertaa perättäin finaaleissa ollut Catz on jatkanut samalla linjalla, kun ensin Forssan Alku kaatui puolivälierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0 ja välierissä myös Äänekosken Huima jäi lappeenrantalaisten jyrän alle 3-0.


Jos viime kauden laskee mukaan, niin Catz on voittanut nyt mykistyttävät 54 ottelua putkeen Naisten Korisliigassa. Mika Haakanan luotsaama joukkue on pelannut jo yli vuoden Suomen ylivoimaisesti kurinalaisinta ja tehokkainta joukkuekoripalloa.

Yksilötasolla Kissalauma nauttii seitsemän pelaajan vahvasta rotaatiosta, jonka kulmakivinä ovat tarkkakätinen maajoukkuetakuri Dionne ”Didi” Pounds ja Pietarista lappeenrantalaistanut Elena Reshetko. Monipuoliset vahvistukset Alexandria Anderson ja Jordan Murphree täydentävät kokoonpanon Anni Mäkitalon, Hanna Vapamaan ja Emmi Vapamaan kanssa.

Joukkue on voittoputkesta huolimatta pysynyt nöyränä ja pitänyt yhteisen määränpään yksinkertaisena: tavoitteena ei ole olla voittamaton, vaan voittaa Suomen mestaruus. Tuttu vastustaja PeKa saakin tunnustuksen Haakanalta.

- PeKa on todella nimekäs ja kokenut joukkue. Kaikkien aikojen suomalaisiin naispelaajiin ehdottomasti kuuluvat Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen muodostavat todella vaarallisen tutkaparin, Haakana kommentoi.

- Meidän on onnistuttava joukkuepuolustuksessamme ja pelattava hyökkäyspäässä laadukkaasti. Myös levypallopeli tulee näyttelemään todella isoa roolia tässä sarjassa, Haakana jatkaa.


PeKa luottaa fyysisyyteen ja kokemukseen

 

Jos Catzin suoritus oli runkosarjassa vakuuttava, niin PeKan otteet eivät jää kauaksi taakse. Kotkalaiset etenivät runkosarjan toiselle sijalla rekordilla 21-3, joista tappiot tulivat nimenomaan Kissalaumaa vastaan.

Pudotuspeleissä PeKa murskasi ensin puolivälierissä puhtaasti Tapiolan Hongan, minkä jälkeen kymenlaaksolaisten jyrän alle jäi välierissä ToPo Naiset.

Fyysisyys ja kokemus ovat avainsanat puhuttaessa PeKasta läpi Suomen lehtereiden. Samat asiat nostaa esiin myös päävalmentaja Seppo Kurki.

- Olemme kokenut ja fyysinen joukkue, mutta kokomme on sekä heikkoutemme että vahvuutemme. Hyökkäyksessä pyrimme saamaan palloa korin alle, mutta puolustuksessa olemme hitaampia, Kurki analysoi.

Kotkalaisten show'n pyörittäjänä toimii maajoukkuetakamies Reetta Piipari tutkaparinaan sentteri Taru Tuukkanen. Pistenikkareina toimivat myös urheilulliset Andrea Barbour ja WNBA:ssakin urallaan pelannut Krystal Vaughn.

Kauden 2008/2009 vuoden pelaajaksi valittu Juta Jahilo, Mara Conley ja Laura Lehtoranta kuuluvat myös PeKan luottokalustoon. Loukkaantumisista kauden aikana kärsineiden kotkalaisten kokoonpanosta puuttuu finaaleissa Lotta Richter, joka on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain viisi peliä.

Finaalit saavat lentävän lähdön keskiviikkona 16.4.2014 kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla.

 

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia