Catz ja PeKa ottavat jälleen mittaa toisistaan Naisten Korisliigan finaaleissa

15.4.2014 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun Catz Lappeenranta emännöi kotkalaista Peli-Karhua. Asetelma on tuttu jo männäkeväistä: viimeisen kahdeksan vuoden ajalta tämä on kuudes kerta, kun Catz ja PeKa mittelevät SM-kullasta keskenään.

Catz ja Dionne Pounds saavat vastaansa Naisten Korisliigan finaaleissa...

... vanhan tuttunsa eli PeKan ja Reetta Piiparin.

Elena Reshetkon Catz vei runkosarjan näytöstyyliin voittamattomana.

PeKa ja Krystal Vaughn ovat taas hävinneet tällä kaudella pelkästään Catzille. Kuvat: Kai Kilappa.

 Lappeenrantalaiset ovat olleet mielettömässä vedossa koko kauden: runkosarjan kissalauma jylläsi voittamattomasti rekordilla 24-0. Pudotuspeleissä kahdeksan kertaa perättäin finaaleissa ollut Catz on jatkanut samalla linjalla, kun ensin Forssan Alku kaatui puolivälierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0 ja välierissä myös Äänekosken Huima jäi lappeenrantalaisten jyrän alle 3-0.


Jos viime kauden laskee mukaan, niin Catz on voittanut nyt mykistyttävät 54 ottelua putkeen Naisten Korisliigassa. Mika Haakanan luotsaama joukkue on pelannut jo yli vuoden Suomen ylivoimaisesti kurinalaisinta ja tehokkainta joukkuekoripalloa.

Yksilötasolla Kissalauma nauttii seitsemän pelaajan vahvasta rotaatiosta, jonka kulmakivinä ovat tarkkakätinen maajoukkuetakuri Dionne ”Didi” Pounds ja Pietarista lappeenrantalaistanut Elena Reshetko. Monipuoliset vahvistukset Alexandria Anderson ja Jordan Murphree täydentävät kokoonpanon Anni Mäkitalon, Hanna Vapamaan ja Emmi Vapamaan kanssa.

Joukkue on voittoputkesta huolimatta pysynyt nöyränä ja pitänyt yhteisen määränpään yksinkertaisena: tavoitteena ei ole olla voittamaton, vaan voittaa Suomen mestaruus. Tuttu vastustaja PeKa saakin tunnustuksen Haakanalta.

- PeKa on todella nimekäs ja kokenut joukkue. Kaikkien aikojen suomalaisiin naispelaajiin ehdottomasti kuuluvat Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen muodostavat todella vaarallisen tutkaparin, Haakana kommentoi.

- Meidän on onnistuttava joukkuepuolustuksessamme ja pelattava hyökkäyspäässä laadukkaasti. Myös levypallopeli tulee näyttelemään todella isoa roolia tässä sarjassa, Haakana jatkaa.


PeKa luottaa fyysisyyteen ja kokemukseen

 

Jos Catzin suoritus oli runkosarjassa vakuuttava, niin PeKan otteet eivät jää kauaksi taakse. Kotkalaiset etenivät runkosarjan toiselle sijalla rekordilla 21-3, joista tappiot tulivat nimenomaan Kissalaumaa vastaan.

Pudotuspeleissä PeKa murskasi ensin puolivälierissä puhtaasti Tapiolan Hongan, minkä jälkeen kymenlaaksolaisten jyrän alle jäi välierissä ToPo Naiset.

Fyysisyys ja kokemus ovat avainsanat puhuttaessa PeKasta läpi Suomen lehtereiden. Samat asiat nostaa esiin myös päävalmentaja Seppo Kurki.

- Olemme kokenut ja fyysinen joukkue, mutta kokomme on sekä heikkoutemme että vahvuutemme. Hyökkäyksessä pyrimme saamaan palloa korin alle, mutta puolustuksessa olemme hitaampia, Kurki analysoi.

Kotkalaisten show'n pyörittäjänä toimii maajoukkuetakamies Reetta Piipari tutkaparinaan sentteri Taru Tuukkanen. Pistenikkareina toimivat myös urheilulliset Andrea Barbour ja WNBA:ssakin urallaan pelannut Krystal Vaughn.

Kauden 2008/2009 vuoden pelaajaksi valittu Juta Jahilo, Mara Conley ja Laura Lehtoranta kuuluvat myös PeKan luottokalustoon. Loukkaantumisista kauden aikana kärsineiden kotkalaisten kokoonpanosta puuttuu finaaleissa Lotta Richter, joka on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain viisi peliä.

Finaalit saavat lentävän lähdön keskiviikkona 16.4.2014 kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla.

 

 
20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia