Catz puisteli Peli-Karhuja toisessa finaalissa

8.4.2011 Naisten SM-sarjan hallitseva mestarijoukkue Catz Lappeenranta tasasi otteluvoitot 1-1:een voittamalla toisen finaalin Kotkan Peli-Karhuja vastaan numeroin 77–65. PeKan peli oli vieraskentällä jännittynyttä, eikä se löytänyt aseita Catzin kovaa hyökkäyskalustoa vastaan.

Reetta Piipari ja Catz pelasivat rennosti ja tasoittivat finaalisarjan.

Piiparin ohella pitkänhuiskea Elizaveta Kityzina (kuvassa) kuului Catzin parhaimmistoon. Kuvat: Kai Kilappa.

Catz otti heti ottelun alussa komennon Elizaveta Kityzinan johdolla (16/6). Ottelun tehotilaston kärkipaikan ottanut Reetta Piipari (21/7) oli hyvässä pistevauhdissa alusta lähtien. Catz meni jo 18–9-johtoon Hanna Vapamaan (10/5) kolmosen turvin noin seitsemän peliminuutin kohdalla, eikä PeKa näyttänyt saavan otetta emännistä.

Toisella jaksolla PeKa sai hetkellisesti juonesta kiinni, kun Krystal Vaughn (15/3) sai tililleen muutaman onnistuneen pussituksen. Catz kuitenkin säilytti johtoasemansa Piiparin, Lisa Leen (14/9) ja Jelena Reshetkon (13/6) pisteillä.

Kolmannella jaksolla Catz meni jälleen menojaan, kun Piipari, Lee, Vapamaa, Kityzina ja Reshetko takoivat pisteitä.

PeKan Amanda Lassiter (18/10) teki etenkin viimeisellä neljänneksellä arvokkaita pisteitä, mutta kiri ei riittänyt kuromaan piste-eroa umpeen. Krystal Vaughn jäi viimeisellä jaksolla pisteittä, eivätkä PeKan muutkaan huippunimet nousseet riittävästi tukemaan Lassiterin ponnisteluja.

- Voitto tuli rennon pelaamisen kautta. Emme jännittäneet kuten keskiviikkona, jolloin lataus meni yli. Kotikenttäetu auttoi meitä nyt selvästi. Myös PeKan tahmeus loi meille mahdollisuuksia, Catzin valmentaja Mika Haakana kertoi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina PeKan kotiparketilla Steveco Areenalla.

- Olemme hioneet peliämme nyt kymmenen kuukautta, joten tässä vaiheessa ei enää lähdetä isompia muutoksia tekemään. Paikkahyökkäykseen keksimme jotakin uutta, mutta muuten mennään vanhoilla eväillä, Haakana totesi. 

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia