Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

PeKan Elena Melto (os. Reshetko) kohtaa puolivälierässä Catzin, jonka riveissä hän voitti kuusi Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Levypallopelaaminen isossa roolissa PeKa:n ja Catzin sarjassa

Runkosarjan suvereeniin tyyliin voittanut Peli-Karhut lähtee suurena ennakkosuosikkina omaan puolivälieräsarjaansa, jossa se kohtaa tutun kilpakumppanin Catzin. Kotkalaisjoukkue voitti runkosarjassa 26 ottelua ja tappioita kertyi vain yksi. Lisäksi joukkue nappasi Suomen cupin voiton.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kaikki kotkalaisten hyväksi, mutta toistaiseksi viimeistä kauttaan kotkalaisten penkin päässä oleva päävalmentaja Roope Mäkelä ei aliarvioi vastustajaa.

- Catz on vasta saanut kaikki pelaajat mukaan loukkaantumisien jälkeen. He ovat huomattavasti vaarallisempia kuin runkosarjan peleissä. Odotan hyvätasoista sarjaa kahden hyvin erilaisen pelityylin välillä. Lappeenrantalaisjoukkue on erittäin hyvin organisoitu ja heittää hyvin kolmen pisteen heittoja, hän sanoo.

PeKa:n riveissä on todella kokeneita ja meritoituneita pelaajia. Tällä kaudella kuukauden Valopilkku palkinto on matkannut Kotkaan, kun Linda-Lotta Lehtoranta voitti palkinnon syksyllä ja Zykera Rice helmikuussa. Lisäksi joukkue vahvistui kauden aikana Anissa Poundsilla. 

- Meidän pitää saada muutama Catzin hyökkäyspään asia pois. Muuten keskitymme oman hyökkäyksen toteuttamiseen pudotuspelisarjassa, Mäkelä pohtii.

Pudotuspelisarja tulee kulminoitumaan kahteen asiaan.

- Puolustuspeli ja levypallopelaaminen tulevat olemaan isossa roolissa sarjan aikana.

Lappeenrantalaisilla on takanaan hieman rikkonainen runkosarja. Joukkueessa on tänäkin vuonna paljon nuoruuden intoa. Se aloitti kauden ilman amerikkalaisvahvistuksia, jotka liittyivät joukkueeseen vasta kesken kauden. 

- Vastus on tietysti todella kova ja PeKa:n tämän kauden joukkuetta on verrattu FoA:n ja Catzin dynastioihin. Tämä sarja on meille iso haaste, mutta on todella hienoa olla pudotuspeleissä mukana rikkonaisesta kaudesta huolimatta. Lähdetään yllättämään Peli-Karhuja, Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

Lappeenrantalaisten kantaviin voimiin ovat kauden aikana kuuluneet kapteeni Roosa Kosonen ja Veera Pirttinen. Lisäksi Mariah King esitti hyviä otteita runkosarjassa ja hän palasi loukkaantumisen jälkeen pelaamaan viimeistä edellisellä kierroksella.

- PeKa:n materiaali hakee vertaistaan ja vastustajien riveistä löytyy mm. Elena Melton ja Zykera Ricen tasoisia pelaajia. Meidän täytyy onnistua joukkueena täydellisesti. Toteutuksen pitää olla koko ajan korkealla tasolla ja meidän pitää parantaa huomattavasti runkosarjan tekemisestä, Haakana sanoo.

Pudotuspelisarjassa isossa roolissa ovat Catzin päävalmentajan mukaan perusasiat.

- Levypallopelaaminen ja pallosta huolehtiminen. Peli-Karhut on loistava joukkue siirtymissä eikä menetyksiin ole varaa. Jos näissä asioissa onnistutaan, niin saadaan hyvä sarja aikaiseksi.

Lopuksi Haakana lähettää vielä kehut vastustajapenkin taakse.

- Roope Mäkelä ja Mika Hartonen ovat tehneet hienoa työtä. Tällaisen joukkueen kasaaminen ei ole helppoa. Vielä vaikeampaa voi olla peluuttaminen, kun joukkue pursuaa hyviä pelaajia. He ovat  kuitenkin onnistuneet tässä loistavasti, hän päättää. 

Nuori HBA haastaa Hongan

Tapiolan Honka kohtaa omassa pudotuspelisarjassaan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen HBA-Märskyn. Espoolaisjoukkue pelasi hyvän runkosarjan ja nappasi sen aikana 22 voittoa. Sillä ei kuitenkaan ole Hongan päävalmentajan Kimmo Kujansivun mukaan enää juurikaan merkitystä.

- Erinomaisesti sujunut runkosarja ei takaa menestystä puolivälierissä, mutta synnyttää luottamusta joukkueena pelaamiseen ja hyvät lähtökohdat tuleviin otteluihin, hän toteaa.

Joukkueessa löytyy todella taitava amerikkalaiskaksikko. Gabriela Bronson ja Cierra Dillard ovat esittäneet hyviä otteita läpi kauden. Jälkimmäinen on ollut erinomaisessa vireessä runkosarjan päätöskierroksilla. Lisäksi kokenut Taru Tuukkanen on osoittanut jälleen, ettei hidastumisen merkkejä ole näkyvissä.

- Pelitavan ja roolien tulee pysyä selkeinä koko sarjan ajan, Kujansivu sanoo.

Honka oli niskan päällä runkosarjakohtaamisissa. Sille kertyi keskinäisistä kohtaamisista kolme voittoa. Se ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa takaa menestystä, sillä vastassa on taitava joukkue.

- Märsky on täynnä naisten ja nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen pelitapa on suoraviivainen ja aggressiivinen, Kujansivu sanoo.

Pudotuspelisarjassa usko omaan tekemiseen on Hongan päävalmentajan mukaan isossa roolissa.

- Terveystilanteen tulee olla pelipäivinä hyvä, mutta kaikista tärkein asia on luottamus omaan tekemiseen, hän päättää.

Märskyn nuori joukkue odottaa alkavia pudotuspelejä innolla. Helsinkiläisjoukkue nappasi seitsemännen sijan ja voittoja kertyi kahdeksan.  Joukkueen pelaajat ovat Pekka Salmisen mukaan ottaneet isoja harppauksia kauden aikana.

- Täytyy olla onnellinen, että ollaan saatu pelattua kausi läpi ja vietyä harjoittelua eteenpäin, hän sanoo.

HBA:sta löytyy tulevaisuuden suomalaisia huippupelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet Silja Viita, Saga Ukkonen ja Ebba Pekonen. Joukkue lähtee Salmisen mukaan sekoittamaan Hongan peliä ja pyrkii samalla pitämään oman pelinsä kasassa. 

Vastassa on joukkue, jonka roolitus on hyvin selkeä. HBA tiedostaa tämän.

- Gabriela Bronson, Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen ovat isossa roolissa Hongan pelissä. Heidän ympärillään on paljon hyviä heittäjiä, Salminen sanoo. 

Yksi vastaan yksi pelaaminen on sarjassa isossa roolissa. Muutenkin sarjan ratkaisu pyörii perusasioiden ympärillä.

- Meidän täytyy saada pidettyä oma pelimme kasassa. Erityisesti Tuukkasen ja Dillardin kanssa pitää pärjätä 1 vs 1 tilanteissa. Lisäksi isossa roolissa on levypallopelaaminen, Salminen päättää.

Pudotuspelien otteluohjelma >

  • Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, välierät sekä finaalit puolestaan pelataan puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Pronssiotteluita pelataan vain yksi, runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.
  • Pudotuspeleissä vastakkain asetetaan kaikissa vaiheissa aina runkosarjassa parhaiten ja huonoiten sijoittunut joukkue, toiseksi parhaiten vastaan toiseksi huonoiten sijoittunut, jne… (esim. välierissä jäljellä runkosarjan 3., 7., 1. ja 4. – > peliparit ovat 1 – 7, 3 – 4).
 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia