Catzille kymppi täyteen, FoA jätti jumbopaikan taakseen

30.11.2014 Korisliigan sunnuntain kierroksella saatiin hallitsevan mestarin Catzin voittoputkelle jatkoa kun lappeenrantalaiset kaatoivat sarjakakkosen ToPon kotihallissaan. Muualla Forssan Alku siirtyi voitolla pois jumbopaikalta, Pyrintö selvitti viikonlopun kahdella voitolla ja Huima venytti omaa voittoputkeaan Äänekoskella.

Mika Haakana ja Catz jatkavat pysäyttämätöntä kulkuaan Korisliigassa. Voittoputken mitta: täysi kymppi.

FoA ja Brittany Kennedy jättivät jumbopaikan taakseen voitolla TuRista.

Pyrinnön paitaan siirtynyt Meral Bedretdin jatkoi vahvoja otteitaan Pyrinnön voittaessa myös viikonlopun toisen ottelunsa.

Kenya Robinson. 15 000 peliminuuttia täyteen illan kierroksella, ja jälleen yksi tupla-tupla tilastoihin kun Huima voitti kuudennen perättäisen ottelunsa.

Torpan Poikien voittoputki ei vaakakupissa liikoja painanut Lappeenrannan Urheilutalon sunnuntaissa. Kotijoukkue Catz oli puoliajasta lähtien edellä käytännössä jokaisella ottelun osa-alueella, eivätkä loppulukemat 91-66 (36-36) jättäneet epäselvyyttä Korisliigan tämän hetken kuumimmasta joukkueesta.

Vaikka Catz laajalti edellä vierailijoita olikin, yksi asia nousi esille kun pohdittiin ottelun ratkaisua.

- Catz pelasi erittäin agressiivista puolustuspeliä ja me hävittiin ihan omiin harhasyöttöihin tänään, harmitteli ToPon Vilma Kesänen.

Samaan asiaan kiinnitettiin huomiota luonnollisesti myös kotijoukkueen leirissä vakuuttavan voiton jälkeen.

- ​​Vastustajan 27 pallonmenetystä on tietysti aika paljon tuollaiselle joukkueelle ja noin kokeneille pelaajille, varmasti myös huolimattomuutta, pyöritteli Catz-käskijä Mika Haakana.

Kotijoukkueen voiton takuunaisina toimivat 21 pistettä pussittanut Elena Reshetko, sekä totuttuun tapaan monipuolisesti vakuuttavan tilastorivin iskenyt Alexandria Anderson (13/9 levypalloa/5 syöttöä).

ToPon riveistä esille nousivat vahvan marraskuun pelanneet Heta Korpivaara (23/8) sekä toisenä perättäisenä päivänä tupla-tuplan taululle toimittanut Niina Laaksonen (12/11).

Ottelutilastot: Catz-ToPo

Alku komeaan voittoon Riennosta, jumbosijan omistaja vaihtui

Forssan Alku jätti sunnuntaina Korisliigan jumbopaikan taakseen komealla voitolla liigan uudesta peräpaikan pitäjästä, Turun Riennosta. Jo avauspuolikkaalla tuntuvaan 45-22 –johtoon karanneet vierailijat veivät lopulta sarjapisteet mukanaan Nunnavuoren Palloiluhallista lukemin 80-54.

Voitto oli erityisen tärkeä valmentajan vaihtumisen jälkeen otteita parantaneelle Alulle, joka on lyhyessä ajassa osoittanut jo potentiaalia kovempienkin joukkueiden haastamiseen. TuRin tuska sen sijaan kasvaa, sunnuntain tappio oli joukkueelle jo seitsemäs perättäinen.

Vierailijoiden tasaisesti suorittaneesta kokoonpanosta esille nousi monipuolinen laituri Sarah Hansen. Toisessa ottelussaan FoA-paidassa nainen urakoi jo toisen tupla-tuplansa (25/13) vain 28 minuutin peliajalla. Pisteiden muodossa parasta tukea Hansenille tarjosivat Minna Sten (14) sekä Ashley Evans (11).

Kotijoukkueen riveistä kaksinumeroisiin pistelukemiin sunnuntaina ylsivät vain Amber Moore (15/8), sekä Marika Korpinen (11/3 syöttöä).

Ottelutilastot: TuRi-FoA

Pyrinnölle komea päänahka Peli-Karhuista

Tampereen Pyrinnön viikonloppu sai parhaan mahdollisen päätöksen, kun se voitti ensin lauantaina Forssan Alun, ja sunnuntaina kaatui sarjakolmonen PeKa.

Alkutahdit voitolle lyötiin jo avausjaksolla, jonka aikana Pyrintö tuntui tekevän etenkin hyökkäyspäässä ihan mitä halusi, vieden kymmenminuuttisen nimiinsä lukemin 36-25. Toisella jaksolla tahti tasaantui, mutta puoliajalle Pyynikin palloiluhallissa asteltiin lukemissa 58-45.

Toisella puoliajalla pistetahti hiipui molemmilta joukkueilta hieman, mutta kotijoukkueen hermot kestivät päätösjaksolla ja päätössummerin soidessa tulostaululla seisoivat loppulukemat 88-84.

Kotijoukkueen kirkkaimpana tähtenä toimi tälläkin kertaa vahvan marraskuun pelannut Jessica Schroll (257/5 syöttöä). Tulitukea tarjosivat tehokkaimmin kauden ennätyspisteensä (20) pussittanut Veera Välimaa, ja takamies Meral Bedretdin (12).

PeKan riveistä esille nousivat vahvan ottelun pelannut Keira Peak (18/9/4 syöttöä), sekä tupla-tuplan toimittanut Natasha Thames (17/12).

Ottelutilastot: Pyrintö-PeKa

Huima selvään kotivoittoon Vedosta

Äänekosken liikuntatalon yleisö sai lähteä tyytyväisin mielin kotia kohti sunnuntain koitoksesta, kun Huima kaatoi Vimpelin Vedon lukemin 85-63 (45-28). Voitto oli Huimalle jo kuudes perättäinen, ja se nousi sarjataulukossa neljänneksi, samaan voittomäärään PeKan kanssa.

Huiman Chandria Harrisin (23/9) ja Michaela Houserin (14/5) vahva pelaaminen siivittivät Huimaa voittoon, eikä ketään varmasti päässyt yllättämään Kenya Robinsonin tupla-tupla (12/12).

Vierailijoiden jenkkikolmikko suoriutui iltapuhteestaan jälleen kerran tyydyttävästi, mutta voitosta taisteluun ei Breanna Salleyn (18/9/6), India Hairstonin (17/11) ja Kenya McBeen (12/11) panos tällä kertaa riittänyt.

Ottelutilastot: Huima-ViVe
 
1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

Näytä lisää vastaavia