Catzin Chandrea Jones naisten Korisliigan helmikuun pelaaja

7.3.2017 Hurjassa tahdissa otteluita naisten Korisliigassa sekä Latvia-Estonia -liigassa tahkoava Lappeenrannan Catz osoitti helmikuussa hyvää nousukuntoa voitettuaan kaikki neljä peliään kotimaan kentillä. Tahtipuikkoa lappeenrantalaisten joukoissa heilutti kuukauden pelaaja -tittelillä palkittava Chandrea Jones.

Helmikuun neljässä ottelussa 177-senttinen Jones kirjasi keskiarvoikseen 16,5 pistettä, 11,3 levypalloa, 5,0 syöttöä sekä 1,3 riistoa.

Peräti seitsemän ottelun voittoputkessa rynnistävä Catz on osoittanut jälleen vaarallisuutensa, kun kevät lähestyy. Vaikka joukkue pelaa naisten Korisliigan lisäksi Latvia-Estonia –liigaa kovalla ottelutahdilla, ainakaan helmikuussa väsymyksen merkkejä ei ollut havaittavissa vaan kotimaan liigassa vastustajat jäivät pahasti jalkoihin.

Kotiyleisönsä edessä Catz juhli voittoa Vimpelin Vedosta, Espoo Basket Teamista sekä sarjan kärkijoukkueesta Hyvinkään Pontevasta. Vieraskentällä lappeenrantalaisten jyrän alle jäi puolestaan Forssan Alku.

Suuressa roolissa joukkueensa menestyksessä oli Catzin amerikkalaislaituri Chandrea Jones, 29. Neljässä ottelussa 177-senttinen Jones kirjasi keskiarvoikseen 16,5 pistettä, 11,3 levypalloa, 5,0 syöttöä sekä 1,3 riistoa. Kuukauden parhaan ottelunsa Jones pelasi Forssassa, kun hän viimeisteli 21 pistettä, raapi 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Jones pelaa Lappeenrannassa jo neljättä kauttaan. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin kissapaidassa kaudella 2012/13, kun Catz pääsi juhlimaan sekä Suomen cupin voittoa, että Suomen mestaruutta. Kauden tauon jälkeen hän palasi Lappeenrantaan syksyllä 2014 ja on siitä lähtien kuulunut joukkueen kantaviin voimiin.

Naisten Korisliigan kuukauden pelaajana on aiemmin tällä kaudella palkittu kahdesti Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen (lokakuu ja joulukuu), sekä kerran Forssan Alun Kiana Johnson (marraskuu) ja Espoo Unitedin Shenita Landry (tammikuu).

Lisätiedot: Chandrea Jones
 
29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia