Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Veera Pirttinen pelasi hyvin Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz otti tärkeän voiton

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet 89-72.

Kotijoukkue vei ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Joukkueen nimiin merkittiin molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla lappeenrantalaisjoukkue johti peliä 53-35.

Pyrintö kavensi eroa kolmannella jaksolla. Se vei jakson 24-16 ja kavensi eron seitsemään pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Catz ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan yllättämään. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 89-72. 

Lappeenrantalaisjoukkue rokotti vieraitaan pallonriistojen jälkeen. Heille merkattiin 26 pistettä vastustajan pallon menetyksistä. Pyrintö jäi 14 pisteeseen.

- Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksemme oli maltillista, mutta puolustuksellamme oli vaikeuksia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Lopuksi teimme pelin itsellemme turhankin vaikeaksi. Positiivista oli, että Jordan Jones pystyi ottamaan joukkueen reppuselkään ja pitämään pelin toisella jaksolla kasassa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Roosa Kosonen teki 22 pistettä. Veera Pirttinen oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 17 pistettä, otti 12 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön Liisa Taponen sai kasaan tupla-tuplan 19 pistettä ja 13 levypalloa.

- Paikka ei alussa toiminut, koska Catz:llä on niin hyviä heittäjiä. Miespuolustuksella tulimme lähelle ja olen erittäin tyytyväinen, ettemme luovuttaneet missään vaiheessa. Tappio kuitenkin harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Catz nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Pyrinnöllä on voittotili vielä avaamatta.

Ottelutilasto

Honka aloitti vieraskiertueensa voitolla

Tapiolan Honka matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Honka oli täysin suvereeni ja vei ottelusta pisteet 101-57. 

Espoolaisjoukkue vei nimiinsä ensimmäisen ja toisen jakson. Puoliajalla tilanne oli vieraiden hyväksi 44-33.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Espoolaiset veivät senkin kuitenkin nimiinsä 22-19.

Viimeisellä jaksolla Vimpeli ei päässyt yllättämään. Honka pelasi suvereenisti ja vei jakson 35-5. Niinpä pisteet matkasivat Espooseen 101-57.

- Ensimmäinen erä oli tosi tasainen. Päästiin toisessa erässä vähän karkuun, saatiin onnistumisia ja stoppeja ja puolustustaktiikka oli aika hyvä. Onnistuimme toisella puoliajalla pitämään koko pelin. Meillä on monta hyvää pelaajaa joka pelipaikalle ja tänään käytimme hyväksi myös pituusylivoimaamme, Hongan Taru Tuukkanen sanoi.

Kotijoukkue oli ottelussa täysin aloitusviisikkonsa pisteiden varassa. Vaihtopelaajat onnistuivat tekemään vain neljä pistettä. Hongan vaihtopelaajat tekivät 29 pistettä.

Tuukkanen oli ottelun hahmo. Hän teki 27 pistettä ja otti 14 levypalloa. Gabriela Bronson oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkattiin 19 pistettä, 12 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Doniyah Cliney ja Mariah Miller tekivät molemmat 16 pistettä.

- Saimme otteluun hyvän startin, mutta jossakin kohtaa energia loppui. Olimme passiivisia puolustuksessa. Tänään oli aika huono osumatarkkuus joissakin tilanteissa, Vimpelin Minttu Isoranta pohti.

Honka nousi voitollaan 22 pisteeseen ja on sarjassa kolmantena. Vimpeli on 12 pisteellä seitsemäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret ToPo:a parempi

ToPo matkasi Kouvottarien vieraaksi. Kotijoukkue vei vähäpisteisen ottelun nimiinsä 72-51.

Vierasjoukkueella oli ottelussa käynnistymisvaikeuksia. Kouvottarien puolustuspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 17-7.

Toinen jakso oli tasaisempi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä. Niinpä puoliajalle mentiin tilanteessa 40-24.

Kolmannelle jaksolle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se onnistuikin kaventamaan Kouvottarien johdon 11 pisteeseen.

Viimeinen jakso meni kuitenkin jälleen kotijoukkueelle ja pisteet jäivät Kouvolaan 72-51.

Kouvottarien aloitusviisikko oli ToPo:lle vaikea pideltävä. Heille merkattiin 54 pistettä, kun helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko jäi 29 pisteeseen.

Sarah Toeaina tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 22 pistettä ja 14 levypalloa. Henriikka Vähäuski teki 13 pistettä. Nea Kuisma oli ainut pelaaja vierasjoukkueesta, joka ylitti kaksinumeroisen pistemäärän. Hän teki 12 pistettä.

Kouvottaret on sarjassa viidentenä. ToPo on yhdeksännellä sijalla. 

Ottelutilasto

Peli-Karhut hoiti kärkikamppailun

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta iskivät yhteen Kotkassa. Tappioitta kauden pelannut Peli-Karhut ei ollut tälläkään kertaa yllätettävissä, vaan joukkue nappasi voiton 105-86.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-25.

Toisella jaksolla EBT ei saanut Peli-Karhujen hyökkäyksiä kuriin. PeKa:n pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja joukkue vei jakson 37-20. Se pääsikin puoliajalle 18 pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. EBT sai hidastettua kotijoukkueen hyökkäyspelaamista ja vei jakson kahdella pisteellä. 

Kotkalaiset lähtivät viimeiselle jaksolle 16 pisteen etumatkalta eivätkä tarjonneet vierailleen enää mahdollisuuksia päästä mukaan peliin. Se hoiti viimeisen jakson kunnialla ja pääsi juhlimaan voittoa 105-86.

Zykera Rice oli hyvällä pelipäällä ja upotti 25 pistettä. Hänelle kertyi myös kahdeksan levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta heitti 14 pisteellä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. EBT:n amerikkalaiskaksikko oli joukkueen parhaimmistoa. Morgan Batey upotti 30 pistettä. Hannah Little teki tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla.

Peli-Karhut kasvatti johtonsa sarjassa neljään pisteeseen. EBT on edelleen toisena.

Ottelutilasto

 

 
6.3.2021 12:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun Valopilkku on PeKan Zykera Rice

Helmikuun aikana Peli-Karhujen voittotili kasvoi viidellä voitolla, jonka lisäksi joukkueen palkintokaappiin tarttui Suomen Cupin voitto. Rice on johdattanut joukkuetta upeilla esityksillä.

5.3.2021 19:24 Naisten Korisliiga

Honka katkaisi Peli-Karhujen voittokulun

Tapiolan Honka emännöi perjantain ainoassa ottelussa Kotkan Peli-Karhuja. Kotijoukkue pelasi loistavasti ja aiheutti vierailleen kauden ensimmäisen tappion 104-91.

22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

Näytä lisää vastaavia