Chrysostom Chukwuman huippuilta takasi Kobrille voiton – KTP Nokiaa vahvempi

18.10.2022 20:59 Miesten Korisliiga-illassa voitot merkittiin Kobrille ja KTP-Basketille.

Chrysostom Chukwuma nakutti oman uransa piste-ennätyksen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls joutui nöyrtymään omalla kotikentällään Töölössä kärsiessään Kobria vastaan katkeran 77–90-tappion. Kobrilla on nyt viidestä ottelustaan peräti neljä voittoa, kun taas Seagullsilla samasta ottelumäärästä ainoastaan kaksi.

Kobrien vakuuttavin kotimainen esiintyjä oli tänään ehdottomasti Chrysostom Chukwuma, joka merkkautti ottelussa uransa sekä korkeimmat pisteet 21:llä että korkeimman levypallolukeman kuudella. Chukwuma upotti pelissä myös kaikki viisi kaukoheittoyritystään ja riisti kahdesti.

– Voitimme joukkueena. Toisella puoliajalla saimme rauhoitettua omaa peliämme, ja tämä toi meille voiton tänään, vaikka hävisimmekin levypallokamppailuissa, pelaaja kommentoi ottelun jälkeen.

Seagullsin paras pistemies ottelussa puolestaan oli Zane Waterman, jonka tilastoihin merkittiin 20 pistettä.

– Puolustuksellisesti olimme tänään huonoja. Vastustaja naulasi vapaista paikoista kovia heittoja sisään ja siitä kaikki kunnia heille. Hyökkäyspäässä tänään ei kulkenut ja kaikin puolin tahmea esitys, Waterman totesi.

Ottelutilastot

Nokian Lehto: "Korttitalomme on tällä hetkellä herkässä"

KTP-Basket esitti jälleen kotikentällään vakuuttavia otteita, kun kotkalaisjoukkue kaatoi hyvässä vireessä olleen BC Nokian 92–74.

KTP:n kovimmat pistenikkarit ottelussa olivat Vili Nyman 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla sekä Roydell Brown 31 pisteellä.

– Valmentaja painottaa meille joka päivä, että on uskottava itsensä ja annettava kaikkensa. Vaikka meiltä tänään puuttui avainpelaajia, painotimme intensiteetin ylläpitoa ja onnistuimmekin siinä. Olemme nuori joukkue, joten meille sattuu erehdyksiä, mutta kyllä peli vielä tästä kehittyy, Brown kommentoi.

Nokian puolella pisteidenteosta isoin pala lepäsi Johnathan Stoven, 21 pistettä, ja Alan Herndonin, 20 pistettä, käsissä. Herndon keräsi lisäksi kymmenen levypalloa. Joukkueen kapteeni Antero Lehto lisäsi tilastoihin yhdeksän pistettä ja kolme koriin johtavaa syöttöä.

– Korttitalomme on tällä hetkellä herkässä. Pieni osuma kaataa sen. Kyllä me teemme hyvääkin toteutusta, mutta jos siitä lipsutaan, pääsee vastustaja aina rankaisemaan. Alkukausi on mennyt hyvin, ja ehkä se on antanut hieman väärän kuvan, totesi Lehto.

KTP:llä on viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa. Nokialla samasta määrästä kolme voittoa.

Ottelutilastot

 
5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia