Crockerin heitto kaatoi Bisonsin

17.2.2012 Kotkalainen KTP-Basket otti perjantai-iltana täpärän voiton Korisliigassa kakkosena olevasta loimaalaisesta Nilan Bisonsista. Kotkalaiset saivat tuulettaa Antonio Crockerin haamuheiton jälkeen kotivoittoa pistein 82–81 (46–35). Illan toinen voittaja oli Namika Lahti.

Antonio Crockerin haamuheitto upotti Biisonit.

Lahden Malik Moore kävi ryöstöretkellä entisessä kotisalissaan. Kuvat: Kai Kilappa & Joensuun Kataja.

KTP oli murskata Bisonsin jo ottelun alussa ja johti parhaimmillaan pistein 38–18, mutta ajautui sitten vaikeuksiin loimaalaisten puolustuspelin loksahdettua kohdalleen. Bisons nousi päätösjaksolla rinnalle ja välillä jo ohikin.

 

Viimeiset minuutit pelattiin johtoaseman vaihdellessa puolin ja toisin. Mikko Koivisto (11/0) vei vieraat 81-79-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta enää yhdeksän sekuntia. Antonio Crocker (22/5) kuitenkin kuittasi KTP:n vain kolmea sekuntia ennen loppua kaaren takaa ottelun täpärään voittoon.


KTP:n ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Timothy Blue (30/10/2 blokkia). Loimaalaisten parhaita olivat vuorostaan Martin Zeno (20/7/6 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) ja Matti Nuutinen (19/9).

 

Sarjajumbokin liian kova pala LrNMKY:lle

 

Lappeenrannan NMKY kärsi perjantaina jo kuudennen perättäisen tappionsa Korisliigassa. Sarjajumbo Namika Lahti oli liian kova pala, kun lappeenrantalaiset hävisivät kotipelinsä 83–94 (39–48).

 

Vasta kauden kahdeksannen voittonsa ottanut Namika Lahti heitti kauttaaltaan hieman vastustajaansa tarkemmin ja voitti myös levypallot 41–34. Lahtelaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja kävi toisella neljänneksellä suurimmillaan 15 pisteen johdossa. Kotijoukkue painoi pelin päätösjakson alussa hetkeksi tasoihin, mutta jäi sitten taas tappioasemaan.

 

Namika Lahden ykköspelaajana hääri Ryan Brooks (30/8). Parhaiten tukea tuli Malik Moorelta (17/8/7 syöttöä) ja Brant Baileylta (19/4).

 

Lappeenrantalaisten parhaat olivat Tyler Tiedeman (25/2) ja Lawrence Hamm (20/8).

 

(STT)


 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia