Damon Williams ja Jesse Niemi jatkavat Pyrinnössä

22.8.2012 Korisliigan lisäksi EuroChallenge-sarjaa kaudella 2012/2013 pelaava Tampereen Pyrintö on päätynyt kahden vuoden sopimukseen seuraikoni Damon Williamsin kanssa. 38-vuotias ja 201-senttinen laituri aloittaa jo Suomen pääsarjassa jo yhdeksännen kautensa, joista kahdeksan hän on viettänyt Tampereella. Williamsin lisäksi Pyrintö on kiinnittänyt tulevalle kaudelle Jesse Niemen (194cm/22 v) yksivuotisella sopimuksella.

Seuraikoni Damon Williams johdattaa jälleen Pyrinnön uudelle liigakaudelle. Kuva: Kai Kilappa.

– Damon on todellinen voittaja ja varmasti yksi parhaista Korisliigaa pelanneista pelaajista. On todella hienoa, että hänen taidoistaan saadaan nauttia vielä jatkossakin. Damonin kohdalla ikä on todellakin vain numero, sillä hän on loistavassa kunnossa enkä usko, että kukaan muistaa koska hän olisi ollut loukkaantumisen takia sivussa. Olemme keskustelleet tulevasta kaudesta todella paljon ja pääsimme heti alusta asti erittäin hyvin samalle sivulle, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen.


Ammattilaisurallaan myös Italiassa ja Unkarissa viihtynyt Williams on voittanut kaksi mestaruutta Pyrinnössä, ottaen kontolleen kummassakin loppuottelusarjassa Korisliigan SM-finaalien parhaan pelaajan palkinnon. Tamperelaistunut amerikkalaisvahvistus on myös valittu vuosina 2001 ja 2011 Korisliigan vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Kokonaisuudessaan Williamsin ura suomalaisilla korisparketeilla on ollut vakuuttava. Hänen koko uransa keskiarvot ovat 21,1 pistettä, 10,4 levypalloa ja 3,8 syöttöä per ottelu. Viime kaudella hän kirjautti Pyrinnössä tilastoikseen 17,0 pistettä, 10,1 levypalloa ja 4,1 syöttöä.

– Odotan innolla ensi kautta. Olen tyytyväinen uusiin kavereihin joukkueessamme ja suuntaan, johon yritämme mennä. Ensi kauden tavoitteenamme on kilpailla ja olla niin hyviä, kuin pystymme olemaan. Pidän todella siitä, miten Tampereen Pyrintö on kehittänyt ympärilleen voittamisen kulttuurin viime vuosien aikana ja tällä hetkellä kaikki haluavat vain tulla paremmaksi ja paremmaksi, Damon Williams kommentoi kahden vuoden sopimustaan.

Pyrintö on Williamsin lisäksi päässyt sopimukseen 194-senttisen Jesse Niemen kanssa, joka aloittaa Pyrinnön paidassa seitsemännen Korisliigakautensa. 22-vuotias Niemi tehtaili viime kaudella tilastoikseen 4,0 pistettä ja 1,7 levypalloa ottelua kohden.


– Jesse on todella hieno lisä joukkueeseen. Varsinkin näillä ottelumäärillä on tärkeää, että joukkueessa on tarpeeksi pelaajia, jotka voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Jesse on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelimies, joka kaukoheittovoimaisena pelaajana ja loistavana puolustajana sopii konseptiimme upeasti, kommentoi Tuominen Niemen tuoretta sopimusta.

Pyrinnöllä on nyt, Williamsin ja Niemen lisäksi, kiinnitettynä kokoonpanoonsa Kenneth Lowe, Lamonte Ulmer, Antero Lehto, Carl Lindbom, Olli Ahvenniemi, Ville Pekkola, Osku Heinonen, Kristian Rasinaho, Michael Myllyniemi sekä Topias Palmi.

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 
27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

Näytä lisää vastaavia