Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

2.11.2021 14:53 Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

Daniel Dolenc siirtyi täksi kaudeksi Ranskaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables osoitti halukkuutensa saada suomalaissentteri riveihinsä eikä Dolencin tarvinnut miettiä lähtemistä Ranskaan.

- Valmentaja oli skoutannut minut ja oli kiinnostunut ja halusi minut joukkueeseen. Täällä oli hyvä paikka tarjolla ja hän tiesi mitä tulee saamaan. Sain hyvän kuvan seurasta, joten päätös oli helppo, Dolenc kertoo seuravalintansa taustoista.

Dolencilla on menossa toinen kausi ulkomailla. Viime kausi meni Itävallassa ja nyt hän halusi hakea jälleen uusia haasteita.

- Jatkettiin samalla teemalla mitä ennenkin, eli mentiin taas vähän epämukavuusalueelle ja erilaiseen suuntaan. Tykkään haastaa itseäni erilaisissa koripalloympäristöissä.

Ranskalaista koripalloa kuvaillaan usein atleettiseksi ja pääsarjaa pidetään yleisesti Euroopan atleettisimpana sarjana. Dolenc vahvistaa stereotypiat todeksi myös pari pykälää alemmalla tasolla.

- Täällä pelataan nopeaa korista, jossa välillä ei ole niin paljon järkeä mukana. Tosi atleettinen sarja ja atleettisia kavereita vastassa.

- Tämä on paikka, jossa pitää olla luottamusta itseensä, pelata omilla vahvuuksilla ja luottaa omiin kykyihinsä. Ne ovat tärkeitä tässä sarjassa. Täällä otetaan nopeita ratkaisuja ja luotetaan omaan heittoon. Minulla on iso rooli, joten täytyy uskaltaa ottaa niitä ratkaisuja, Dolenc kuvailee.

NM1 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, josta kaksinkertaisen sarjan jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen erillislohkoon. A-lohkossa mukana ovat molempien alkulohkojen viisi parasta, B-lohkossa sijoille 6-10 sijoittuneet ja C-lohkossa 11-14 sijoittuneet joukkueet.

A-lohkon voittaja nousee suoraan ProB-sarjaan. Sen jälkeen loput A-lohkon joukkueista pelaavat pudotuspeleissä B-lohkon seitsemää parasta vastaan. Pudotuspelien voittaja nousee niin ikään ProB-sarjaan.

Daniel Dolenc tykkää haastaa itseään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables lähti kauteen isoin panostuksin tavoitteenaan kärkisijat. Alkukausi on ollut joukkueelle kuitenkin hankala, sillä kahdeksan ottelun jälkeen Les Sables on lohkossaan toiseksi viimeisenä voitettuaan kahdeksasta pelistään kaksi.

- On ollut vaikea alkukausi joukkueella. Meillä oli kovat odotukset kauteen ja paperilla kova nippu. Emme vain ole saaneet pakkaa kasaan ja olemme hävinneet pelejä. Emme ole täyttäneet odotuksia joukkueena.

- Kaikki ovat uusia toisilleen eivätkä ketkään ole ennen pelanneet yhdessä, joten siinä on kestänyt, että sellainen koheesio kehittyisi, Dolenc pohtii tahmean alkukauden syitä.

Mitään ei ole vielä menetetty, sillä kautta on vielä paljon jäljellä. Dolencin mukaan tavoitteet ovat edelleen lohkon kärkipäässä.

- Odotus olisi, että pääsisimme ylimpään jatkolohkoon, eli pitäisi olla viiden joukossa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja siitä sitten jatkosarjaan sekoittamaan pakkaa. Meillä on tavoitteena olla tämän sarjan kärkijoukkueita, mutta emme ole vielä ensimmäisten pelien perusteella täyttäneet odotuksia.

Henkilökohtaisella tasolla Dolenc on aloittanut kauden hyvin. Hän on joukkueensa ehdotonta tilastokärkeä 26 minuutin peliajalla, 9,3 pistekeskiarvolla ja levypalloja on tarttunut kouriin keskimäärin 6,1. Dolenc tietää kuitenkin pystyvänsä vielä parempaan.

- Omat tavoitteet on vielä auttaa joukkuetta enemmän ja kehittää sekä itseä että sitä kautta joukkuetta samalla, Dolenc alleviivaa.

Henkilöt

 
19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

17.11.2021 13:43 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella iso vastuu Itävallassa – ”Olen johtavassa roolissa”

Aapeli Alanen kävi haistelemassa viime kauden lopuksi keskieurooppalaista koripalloa pelatessaan loppukauden tshekkiläisessä Brnossa. Täksi kaudeksi Alanen teki sopimuksen itävaltalaisen SKN St. Pöltenin kanssa.

4.11.2021 11:56 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins nauttinut vahvistuksena olemisen paineista – ”Tuntuu todella hienolta”

Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

11.7.2021 11:48 Suomalaiset ulkomailla

Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

9.7.2021 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

11.6.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alaselle jäi hampaankoloon loppukaudesta Tshekissä

Aapeli Alanen lähti keväällä kotimaisen Korisliigan jälkeen loppukaudeksi Tshekin liigassa pelaavan Brnon joukkueeseen. Alasen ensimmäinen kokemus ulkomailla ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta jätti nälkää jatkoa varten.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

Näytä lisää vastaavia