Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

12.10.2020 09:38 Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

Daniel Dolenc auttoi Swans Gmundenin kauden avausvoittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Espanjan liigassa neljän kierroksen jälkeen, kun se voitti Fuenlabradan 91-87 (44-34). Salin oli joukkueen parhaimmistoa 14 pisteen, kahden levypallon, kahden syötön ja riiston saaliilla. Emir Sulejmanovic kirjautti 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi kauden avauksessaan CB Pratille 67-76 (44-40). Aidoo kasasi neljä pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Paluun pelikentille tehnyt Erik Murphy aloitti pelinsä Japanin BL2-liigassa vakuuttavasti, kun Fukushima Firebonds kaatoi viikonlopun aikana kahdesti Yamagatan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli parempi 93-71 (42-34) ja Murphy tilastoi komean 18 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan. Murphy sai tililleen myös yhden syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa Firebonds oli vahvempi 74-68 (35-35)-voitolla. Murphy kasasi jälleen tupla-tuplan 18 pistettä ja 11 levypalloa sekä lisäksi viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi pääsi juhlimaan makeaa voittoa, kun Cremona kaatoi vieraskentällä Milos Teodosicin johtaman Virtus Bolognan 95-92 (46-36). Palmi auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg juhli 97-91 (47-45)-voittoa Orleansista.

- Voitto on voitto. Orleans pelasi nopeammin kuin mikään muu joukkue, jonka olemme kohdanneet. Huomasimme sen ensimmäisellä puoliajalla, kun jahtasimme heitä koko ajan. Se mitä teimme aktiivisuuden osalta Chalonia vastaan, ei nyt onnistunut ja siitä pitää antaa kunniaa Orleansille, Tuovi kertasi ottelua Strasbourgin sivuilla.
Ottelutilastot

Marius van Andringan Lorient oli kahdesti viikolla tositoimissa LM1:ssä joista saldona oli voitto ja tappio. Ensin viikolla kaatui Bordeaux selvästi 80-56 (33-38) ja van Andringa sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- sekä riistosarakkeisiin.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Rueil oli vahvempi 89-91 (55-39). Tällä kertaa van Andringan tilastoihin kertyi yhdeksän pistettä, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Dolenc oli liekeissä, kun Swans Gmunden avasi kauden voittotilinsä Itävallan liigassa voittamalla vieraskentällä Traiskirchen Lionsin 96-81 (55-39). Dolenc möyri 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on nyt voitto ja tappio.

- Tavoite oli saada kauden voittotili auki ja se me tehtiin. Meillä oli erinomainen treeniviikko alla, joka johti siihen, että toteutimme niitä asioita mitä me halusimme. Sen ansiosta on helppo pelata omaa peliä, kun pystyy luottamaan jokaiseen kentällä olevaan kaveriin, Dolenc totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti viikolla kaksi voittoa. Ensin kaatui Liepaja selvästi 104-63  (54-35). Madsen kasasi 11 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissään Riika voitti Valmieran 105-90 (47-41). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 12 pisteen, seitsemän levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla. VEF Riika on voittanut kaikki kolme peliään.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Pärnun kausi sen sijaan vasta alkoi ja joukkue pääsi heti voiton makuun kukistaessaan TalTechin 69-65 (34-24). Maxhuni heitti yhdeksän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi neljä syöttöä.
Ottelutilastot

 
6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

26.4.2021 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Murphyn veljekset hyvässä vauhdissa

Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

23.4.2021 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni siivitti Pärnun välieriin

Edon Maxhuni oli jälleen Pärnun avainpelaaja, kun joukkue raivasi tiensä Viron liigan välieriin. Itävallassa Anton Mirolybovin, Aleksi Koskisen ja Daniel Dolencin on lähellä finaalipaikkaa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

19.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen isossa roolissa tärkeässä voitossa

Petteri Koposen vahvat otteet Italian liigassa saivat jatkoa, kun hän auttoi Reggianan tärkeään voittoon 13 pisteellään. Virossa Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana upottaessaan 18 pistettä. Kaksinumeroisille pääsivät myös Murphyn veljekset Alex ja Erik sekä Daniel Dolenc.

12.4.2021 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tykitti 26 pistettä

Petteri Koponen oli pitelemätön, kun hän heitti hienosti 26 pistettä Reggianan voitossa. Alexander Madsenin urakka Viron ja Latvian liigassa päättyi finaalitappioon.

10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

Näytä lisää vastaavia