Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

12.10.2020 09:38 Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

Daniel Dolenc auttoi Swans Gmundenin kauden avausvoittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Espanjan liigassa neljän kierroksen jälkeen, kun se voitti Fuenlabradan 91-87 (44-34). Salin oli joukkueen parhaimmistoa 14 pisteen, kahden levypallon, kahden syötön ja riiston saaliilla. Emir Sulejmanovic kirjautti 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi kauden avauksessaan CB Pratille 67-76 (44-40). Aidoo kasasi neljä pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Paluun pelikentille tehnyt Erik Murphy aloitti pelinsä Japanin BL2-liigassa vakuuttavasti, kun Fukushima Firebonds kaatoi viikonlopun aikana kahdesti Yamagatan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli parempi 93-71 (42-34) ja Murphy tilastoi komean 18 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan. Murphy sai tililleen myös yhden syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa Firebonds oli vahvempi 74-68 (35-35)-voitolla. Murphy kasasi jälleen tupla-tuplan 18 pistettä ja 11 levypalloa sekä lisäksi viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi pääsi juhlimaan makeaa voittoa, kun Cremona kaatoi vieraskentällä Milos Teodosicin johtaman Virtus Bolognan 95-92 (46-36). Palmi auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg juhli 97-91 (47-45)-voittoa Orleansista.

- Voitto on voitto. Orleans pelasi nopeammin kuin mikään muu joukkue, jonka olemme kohdanneet. Huomasimme sen ensimmäisellä puoliajalla, kun jahtasimme heitä koko ajan. Se mitä teimme aktiivisuuden osalta Chalonia vastaan, ei nyt onnistunut ja siitä pitää antaa kunniaa Orleansille, Tuovi kertasi ottelua Strasbourgin sivuilla.
Ottelutilastot

Marius van Andringan Lorient oli kahdesti viikolla tositoimissa LM1:ssä joista saldona oli voitto ja tappio. Ensin viikolla kaatui Bordeaux selvästi 80-56 (33-38) ja van Andringa sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- sekä riistosarakkeisiin.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Rueil oli vahvempi 89-91 (55-39). Tällä kertaa van Andringan tilastoihin kertyi yhdeksän pistettä, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Dolenc oli liekeissä, kun Swans Gmunden avasi kauden voittotilinsä Itävallan liigassa voittamalla vieraskentällä Traiskirchen Lionsin 96-81 (55-39). Dolenc möyri 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on nyt voitto ja tappio.

- Tavoite oli saada kauden voittotili auki ja se me tehtiin. Meillä oli erinomainen treeniviikko alla, joka johti siihen, että toteutimme niitä asioita mitä me halusimme. Sen ansiosta on helppo pelata omaa peliä, kun pystyy luottamaan jokaiseen kentällä olevaan kaveriin, Dolenc totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti viikolla kaksi voittoa. Ensin kaatui Liepaja selvästi 104-63  (54-35). Madsen kasasi 11 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissään Riika voitti Valmieran 105-90 (47-41). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 12 pisteen, seitsemän levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla. VEF Riika on voittanut kaikki kolme peliään.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Pärnun kausi sen sijaan vasta alkoi ja joukkue pääsi heti voiton makuun kukistaessaan TalTechin 69-65 (34-24). Maxhuni heitti yhdeksän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi neljä syöttöä.
Ottelutilastot

 
21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

11.8.2020 08:38 Susijengi

Susijengin sähikäinen Edon Maxhuni Pärnuun

Vahvoja näyttöjä Susijengissä antanut Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 186 cm ja 22 v., on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan Pärnu Sadamin kanssa.

10.8.2020 10:40 Susijengi

Alex Murphy siirtyy CB Granadaan

Viime kaudella erinomaisia otteita Espanjan LEB Oro -liigan kärkijoukkueisiin kuuluneen Gipuzkoa San Sebastianin paidassa esittänyt Susijengi-laituri Alex Murphy, 27, vaihtaa seuraa. 206-senttinen Murphy viilettää tulevalla 2020–21-seurajoukkuekaudella CB Granadan paidassa.

28.7.2020 14:00 Susijengi

Jukka Toijalan Viro saapuu Suomeen tulevaisuuden menestysjoukkueella

Ensimmäistä vuottaan Jukka Toijalan komennossa pelaava Viro väläytteli potentiaaliaan viime viikonlopun kotiturnauksessaan luuttuamalla keski-iältään 22,5-vuotiaalla joukkueella lattiaa niin Liettualla kuin Latviallakin. Toijala uskoo, että Viro on tekemässä 2020-luvun aikana vahvaa nousua taisteluun Baltian ja sitä myötä koko Euroopan koripalloherruudesta.

22.7.2020 14:45 Susijengi

Erik Murphylle välivuoden jälkeen pesti Japaniin

Seurajoukkuekauden 2019–20 polvioperaatiosta kuntoutumiseen omistanut Susijengin iso laituri ja kolmien arvokisojen kävijä Erik Murphy, 29, palaa ammattilaisympyröihin. 208-senttinen Murphy on solminut yksivuotisen sopimuksen Japanin BL2-liigaa pelaavan Fukushima Firebondsin kanssa.

Näytä lisää vastaavia