Dragan Labovic ja BC Nokia kahden vuoden jatkosopimukseen

24.8.2018 14:48 Serbialaisjätti Dragan Labovic, 31, jatkaa BC Nokiassa ainakin seuraavat kaksi kautta. Näätien ja "Labon" sopimus on mallia 2+1, jossa kolmas vuosi on molempien osapuolien optiovuosi.

Dragan Labovic on noussut kahden kauden aikana Nokialla todelliseksi kulttipelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi on 207-senttiselle Labovicille hänen kolmantensa Näädät-nutussa. Kaudella 2015/16 hän johdatti BC Nokian historialliseen SM-pronssiin 18,6 pisteen ja 7,0 levypallon keskiarvoilla. Viime kauden joulukuussa Labo palasi takaisin Nokialle tehtaillen 19,9 pistettä, 7,5 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden.

– Labon jatko on hieno asia Näädät-faneille ja koko Korisliigalle. Lisäksi miehen kokemus tulee tarpeeseen muuten rajusti nuorentuneelle joukkueellemme, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo seuran tiedotteessa.

Labovicin kaltaista meritoitunutta pelaajaa nähdään harvoin Korisliigassa. Palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi Serbian cup-mestaruutta (2005, 2007), Venäjän cupin voitto (2012) ja Makedonian cupin mestaruus (2017). Kotimaansa ulkopuolella Labovic on pelannut Kreikan, Saksan, Turkin ja Venäjän liigojen huippujoukkueissa.

Maajoukkuepuolella Labovic edusti kotimaatansa miesten EM-lopputurnauksessa 2007. Nuorten maajoukkueissa Labovic kuului mitaleita kahmineeseen ikäluokkaan yhdessä pelintekijävirtuoosi Milos Teodocin kanssa. Labovic oli voittamassa 16-vuotiaiden EM-kultaa 2003, 18-vuotiaiden EM-kultaa 2005 sekä 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuksia 2006 ja 2007. 18-vuotiaiden EM-kisoissa 2005 hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Näätien joukkueeseen kaudella 2018/19 kuuluvat Labovicin lisäksi Vuk Malidzan, Malcolm Bernard, Sean O'Mara, Niko Mattila, Daniel Dolenc, Aapeli Alanen, Teemu Sulonen, Aleksi Kantonen, Waltteri Mäkelä, Antti Ahonen, Hugo Boman ja Juan Davis Jr.

Enemmän kuin pelkkä pelaaja

Jo hetken on ollut selvää, että Nokialla kulttihenkilöksi noussut Labovic tulee jatkamaan Näädissä, mutta kysymys oli pitkälti siitä, että kuinka moneksi kaudeksi sopimus tehdään. Kun Labovic oli pitämässä viime viikonloppuna BC Nokian junioreille leiriä, niin ohessa käydyissä neuvotteluissa sopimusmalliksi muotoutui 2+1.

– Keskustelimme, että kuinka kauan Labo aikoo ylipäätänsä pelata. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että kaksi vuotta ainakin täysillä. Kolmas vuosi sovitaan sitten yhteisen keskustelun perusteella, BC Nokian general manager Marko Pirhonen kertoo.

– Hän tuo ihmisenä panoksensa koko yhteisöön. Labo on ottanut nokialaiset omikseen ja nokialaiset Labon, Pirhonen lisää.

Viikonlopuksi Labovic oli tuonut mukanaan kolme serbialaisjunioria, jotka harjoittelivat BC Nokian U16-joukkueen kanssa. Pirhosen mukaan tässä ovat ensiaskeleet yhteistyölle BC Nokian ja Labovicin kotikaupungin Prokupljen kanssa. Sekä Pirhonen että BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski ovat käyneet kesän aikana vierailulla kaupungissa.

– Prokupljen kaupunginjohtaja antoi vihreää valoa yhteistyölle. Tarkoitus on, että meidän juniorimme voisivat käydä siellä leirillä ja toisin päin. Serbiassa on aikamoinen palloilukulttuuri ja maailma kansainvälistyy entistä enemmän. Koripallo voi avata nuorille pelaajille ovia, jotka eivät muuten välttämättä aukeaisi, Pirhonen sanoo.

Henkilöt

 
20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

Näytä lisää vastaavia