EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

Taru Tuukkanen oli elementissään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT joulutauolle sarjajohtajana

HBA sai vieraakseen sarjassa ykkösenä olevan EBT:n. Espoolaisjoukkue vei ottelusta voiton 91-79.

Ottelu alkoi tasaisena. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Kati Ollilaisen heitto upposi hyvin, kun taas EBT sai onnistumisia erityisesti Morgan Bateylta. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla espoolaisten hyökkäyspeli alkoi rullaamaan paremmin. Jo ensimmäisellä jaksolla hyvin pisteitä tehnyt Batey teki jakson aikana 14 pistettä. Hänen johdollaan EBT karkasi puoliajalle johdossa 50-35.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisempana, kun Märsky löysi puolustuksestaan aseita vieraiden hyökkäystä vastaan. Viimeiselle jaksolle EBT pääsi kuitenkin 16 pisteen johdossa.

Viimeinen neljännes oli ottelun pisterikkain. Kotijoukkue vei jakson nimiinsä, mutta pisteet matkasivat Espooseen 91-79.

- Alussa pystyimme haastamaan hyvin ja peli oli tasaista, vaikka heitimme ohi vapaista paikoista.  EBT taas sai helppoja koreja ja pääsi karkaamaan ennen puoliaikaa.  Silti toisella puoliajalla pystyimme parantamaan omaa peliämme ja pelasimme loppuun asti hyvällä intensiteetillä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolella, Silja Viita totesi ottelun jälkeen.

Batey tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 29 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Hannah Littlelle merkittiin myös tupla-tupla 25 pisteellä ja 16 levypallolla. HBA:sta neljä pelaajaa pääsi yli kymmenen pisteen. Viita teki 17 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

- HBA puolusti tiiviisti ja yhdessä, mikä teki omasta hyökkäyksestämme vaikeaa emmekä saaneet palloa liikkeelle, vaan pallo tahtoi jäädä pelaajille käsiin.  HBA myös siirtyi hyökkäyksiin nopeasti  ja he saivat luotua enemmän etuja kuin me, mutta meillä osumatarkkuus oli parempi, mikä riitti voittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

EBT lähtee joulutauolle sarjaykkösenä. Catz on seitsemännellä sijalla.

Ottelutilasto

 

Alku kotivoittoon

Forssan Alku sai vieraita Lappeenrannasta. Alku vei ottelun lopulta selvästi 83-62.

Kotijoukkueen puolustus toimi ensimmäisellä jaksolla todella hyvin ja se sai pidettyä Catzin yhdeksässä pisteessä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-9.

Toisella jaksolla peli tasoittui. Roosa Kosonen ja Mariah King johdattivat vierasjoukkueen jakson voittoon, mutta puoliajalle Alku pääsi johdossa 45-31.

Kolmas jakso oli lähes toisinto toisesta. Catz vei jakson muutamalla pisteellä ja kavensi kotijohdon kymmeneen pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan, eikä päästänyt Catzia enää taistelemaan voitosta. Ottelu päättyi Alun voittoon 83-62.

Mia Loyd lähenteli ottelussa tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Heta Äijänen teki Alulle 17 pistettä. Vierasjoukkueesta Veera Pirttinen teki 20 pistettä. Mariah Kingille kertyi tupla-tupla 14 pisteellä ja 12 levypallolla. 

Forssalaisjoukkue on sarjassa kolmannella sijalla. Catz puolestaan on seitsemäntenä.

Ottelutilasto

 

Honka piti Kouvottaret takanaan

Tasapisteistä illan otteluun lähteneet Honka ja Kouvottaret kohtasivat Kouvolassa. Honka otti ottelusta voiton 85-72.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Se kuitenkin merkittiin lopulta kotijoukkueelle, joka pääsi ensimmäiselle tauolle Aliyah Collierin johdolla johdossa 22-19.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja onnistumisia nähtiin molemmissa päissä. Honka kuitenkin hallitsi hienoisesti tapahtumia. Taru Tuukkanen oli elementissään ja hän johdatti joukkueensa puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Kolmatta jaksoa hallitsi vierasjoukkue. Se sai tiivistettyä puolustustaan ja samalla sen oma hyökkäyspeli toimi loistavasti, joten vierasjohto kasvoi. Tauolla oltiin tilanteessa 73-59. 

Kouvottaret aloitti viimeisen jakson kirivaihteella ja vei sen alkupuoliskon nimiinsä 8-2.  Kahdeksaa pistettä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka vei pisteet mukanaan Espooseen 85-72.

Tuukkanen kasasi ottelun komeimman tilastorivin. Hänelle merkittiin 28 pistettä ja 16 levypalloa. Myös Gabriela Bronson tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 13 levypallolla. Collier oli Kouvottarien ykkönen 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

Voitollaan Honka piti Kouvottaret takanaan ja on sarjassa neljännellä sijalla. Kouvolalaisjoukkue on viidentenä.

Ottelutilasto

 

 
5.3.2021 19:24 Naisten Korisliiga

Honka katkaisi Peli-Karhujen voittokulun

Tapiolan Honka emännöi perjantain ainoassa ottelussa Kotkan Peli-Karhuja. Kotijoukkue pelasi loistavasti ja aiheutti vierailleen kauden ensimmäisen tappion 104-91.

22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

Näytä lisää vastaavia